به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، موسی سلیمانی، امروز(هشتم آذرماه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خاک به عنوان یکی از عوامل اصلی تولید بر اثر تردد وسایل نقلیه کشاورزی و دست کاری در سالهای متمادی دچارفرسودگی و خستگی شده است.
وی افزود: از بین رفتن ساختمان خاک، کاهش مواد آلی و تشکیل لایه سخت ره آورد استفاده مداوم از گاو آهن برگردان دار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان بیان کرد: علاوه بر این هزینه آمادهسازی زمین در روش مرسوم افزایش چشمگیری دارد و به منظور رفع این محدودیتها استفاده ار روشهای مدرن کم شخم و بدون شخم توصیه میشود.
سلیمانی ادامه داد: کاشت محصولات زراعی بر سه نوع که شامل کاشت با خاکورزی کامل یا روش مرسوم، کاشت با خاکورزی کم و کاشت بیخاکورزی است.
وی اظهار کرد: کم خاک ورزی و بی خاک ورزی دو روش در خاک ورزی حفاظتی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان بیان کرد: کشاورزي حفاظتي به مجموعهاي از روشها مانند نگهداري بقاياي گياهي در سطح خاک، تناوب زراعي، کاربرد کود سبز، کنترل عبور و مرور وسايل نقليه کشاورزي گفته ميشود و زماني که ترکيبي از اين روشها به کار برده شود، صرفه جويي در وقت و انرژي و تقويت منابع آب و خاک را درپي خواهد داشت.
سلیمانی خاكورزي حفاظتي را روشي نوين و تحولي در شبكههاي خاكورزي دانست و ادامه داد: حفظ رطوبت موجود در خاك، افزايش مواد آلي خاك، كاهش هزينههاي انجام كار، كاهش تراكم و سفتي خاك، افزايش جذب مواد استفاده از فرآيندهاي بيولوژيكي در خاك، كاهش تردد بر روي خاك، حفاظت از سطح خاك توسط بقاياي گياه، تغذيه بهينه و توليد بيشتر از مهمترين مزاياي اين طرح است.
وی بیان کرد: دستگاههایی که به منظور خاک ورزی حفاظتی ساخته شدهاند با یک بار حرکت در مزرعه مراحل کاشت بذور را انجام میدهند و از این حیث در هزینه، وقت و تردد وسایل نقلیه بر روی زمین کاهش معنی داری پیدا میشود. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان یادآور شد: علاوه بر این باقی مانده بقایای محصول قبلی موجب بهبود ساختمان خاک، حفظ رطوبت، افزایش نفوذپذیری خاک و جلوگیری از رواناب میشود.