به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از
خبرگزاری تسنیم، علی عربنژاد ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای تشخیص معلولیتها و پذیرش معلولین ابتدا تشکیل کمیته توانبخشی پس از بررسی نوع و میزان معلولیت در کمیسیونهای پزشکی و بررسی وضعیت اجتماعی و اقتصادی فرد معلول در کمیته و همچنین تعیین اولویت خدمات مورد نیاز فرد معلول که در صورتجلسه این کمیته ثبت میشود.
وی افزود: در استان خراسان جنوبی 20 هزار و 612 نفر معلول وجود دارد که در زمینه شغلی به معلولان خدماتی از قبیل نظارت بر تمام آزمونهای استخدامی سالیانه ادارات و دستگاههای دولتی و اعمال پیگیریهای لازم، پرداخت حق بیمه سهم کارفرما به مدت 5 سال به مدیر کارگاهی که معلولین تحت پوشش بهزیستی را به کار میگیرد به منظور تشویق واحدهای صنفی و صنعتی و خدماتی و تولیدی و پرداخت کمک هزینه جبران کارایی فرد، ارایه تسهیلات و وام کم بهره به کارفرمایانی که معلولین به کار میگمارند و آنها را بیمه میکنند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: پرداخت تسهیلات اعتباری کم بهره برای احداث واحدهای تولیدی و خدماتی اشتغالزا به شرکتها و موسساتی که بیش از 60 درصد سهام و سرمایه آنها متعلق به افراد معلول است، پرداخت یارانه به مراکز توانبخشی و حرفه آموزی غیر دولتی و کارگاههای حرفه آموزی که به معلولین آموزش حرفهای و شغلی ارایه میدهند و در کارگاهها از محل سود حاصل از فروش محصولات و مصنوعات کارگاه به آنها دستمزد پرداخت میشود.
عربنژاد با اشاره به بیشترین سوانح در خراسان جنوبی که منجر به معلولیت شده است افزود: آسیب وارده به مغز قبل از تولد حین تولد و بعد از آن که باعث معلولیتهای جسمی ذهنی بینایی و شنوایی میشود. و تصادفات که باعث آسیب مغز و یا نخاع، افتادن از بلندی مخصوصا درخت گردو و توت در خراسان جنوبی باعث معلولیتهای جسمی و آسیب نخاعی میشوند.
وی اظهار داشت: با نظر مددکار و بازدید منزل و تشکیل کمیته توانبخشی و بررسی وضعیت اقتصادی و اجتماعی و نوع معلولیت فرد برخی از معلولین بر اساس دستورالعمل مربوطه از خدمات بخش شبانهروزی استفاده میکنند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , معلولان , بهزیستی