استاندار خراسانجنوبی مطرح کرد
اضافه شدن پرواز زاهدان و دیگر استانها در آینده به پروازهای خراسانجنوبی/ انتقال آب؛ اولویت اول خراسانجنوبی و شرق کشور/ پیشنهاد ایجاد سه منطقه تخصصی اقتصادی در خراسانجنوبی
14 آذر 1396 ساعت 21:35
استاندار خراسانجنوبی گفت: یکی از پهنههای بسیار باارزش استان وجود سنگهای زینتی و قیمتی بوده که بسیاری از نمونههای آن در کشور منحصربهفرد و میتواند برای سرمایهگذاری مؤثر باشد.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدمهدی مروجالشریعه دقایقی پیش در همایش سرمایهگذاری، تولید و اشتغال خراسانجنوبی اظهار داشت: قراردادهای آیتی تنظیم و امضاء و در آینده نزدیک اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به کارخانه کویر تایر گفت: این واحد بهعنوان بهترین و مدرنترین واحد اقتصادی در بیرجند محسوب شده که همچنان بهعنوان ستارهای در چرخه صنعت و تولید در استان میدرخشد و ظرفیتهای بالایی دارد.
*پرواز زاهدان و دیگر استانها در آینده به پروازهای استان اضافه میشود
استاندار خراسانجنوبی با بیان ظرفیت بالای فرودگاه بینالمللی بیرجند افزود: پروازهای کیش در فرودگاه بینالمللی بیرجند راهاندازی شده و پروازهای زاهدان و دیگر استانها نیز در آینده به مجموع پروازهای استان اضافه میشود.
مروجالشریعه یادآور شد: برگزاری این همایش به هر میزان که منجر به توسعه اقتصادی استان شود اهدافی که ما پیگیری میکنیم مقداری بالاتر از این حرفها است.
وی با بیان اینکه جداسازی استانهای خراسان بزرگ به سه استان هرگز بهمنظور مرزگذاری در مراودات اجتماعی، ارتباطات مکانی و اقتصادی این سه استان نیست، تصریح کرد: سرعت گردش سرمایهگذاری در بین این سه استان بسیار بالا است.
استاندار خراسانجنوبی با اشاره به اینکه وجود این ارتباطات برای شرق کشور مهم شمرده میشود، اضافه کرد: با توجه به اهداف اساسی و استراتژیک برای مردم این خطه این ارتباطات کارساز است.
مروجالشریعه ادامه داد: کسانی که دل در گرو خدمت به مردم این خطه دارند ازجمله خراسان جنوبی با گرایشهای مختلف گردهم آمدند و یک هدف بهعنوان توسعه استان را فارغ از هرگونه تفکر سیاسی و برای خدمت مؤثر و اعتلای استان دنبال میکنند.
وی با اشاره به اینکه در سند آمایش استان پنج محور اساسی برای توسعه پیشبینی شده است، یادآور شد: نخستین محور بخش معادن بوده بهطوری که کلکسیونی از معادن در این استان نهادینه شده و کشف و استخراج و فراوری آنها سه هدف عمده ما در بخش معادن است.
استاندار خراسانجنوبی به معادن بارزش طلا در استان اشاره کرد و افزود: معادن ارزشمند طلا که مراحل کشف آنها در استان در حال انجام بوده و ضرایب تخریب آن بالای 90 درصد مشخص شده است.
مروجالشریعه تصریح کرد: یکی از پهنههای بسیار باارزش استان وجود سنگهای زینتی و قیمتی بوده که بسیاری از نمونههای آن در کشور منحصربهفرد و میتواند برای سرمایهگذاری مؤثر باشد.
وی یکی از بزرگترین زمینههای سرمایهگذاری در خراسانجنوبی را صنایعدستی برشمرد و گفت: خراسانجنوبی گذرگاهی برای عبور بسیاری از زائران به مشهد مقدس بوده و از این ظرفیت میتوان برای معرفی آثار تاریخی و صنایعدستی بهرهمند شد.
استاندار خراسانجنوبی اضافه کرد: سومین محور توسعه استان در سند آمایش بحث گردشگری است که فرصت برای ما مغتنم است که 6 میلیون زائر در از این استان عبور میکنند.
مروجالشریعه ادامه داد: در راستای استفاده از ظرفیت گذرگاهی استان برای عبور زائران بازدید از بناهای تاریخی و معرفی از صنایعدستی برنامه داریم که در این راستا یکی از ایستگاههای بسیار مؤثر برای توقف زائر و گردشگر بهعنوان بزرگترین مرکز فرهنگی صنایعدستی در شهر خضری ایجاد شده که تا 48 ساعت آینده افتتاح میشود.
وی گفت: در حوزه صنایعدستی بهعنوان یکی از راهبردهای 5 گانه توسعه اساسی استان در سند آمایش باید با مطالبهگری جدی، به دنبال سهم این استان از نظر سوغات گردشگری در بازارهای مشهد باشیم.
استاندار خراسانجنوبی افزود: خراسان جنوبی در سبد صنایعدستی و سوغات بازار مشهد نقشآفرین و سهم آفرین خواهد بود و این امر زمینهای برای تشویق و پشتیبانی تولید در عرصه صنایعدستی در اقصای نقاط استان است.
مروجالشریعه با بیان اینکه نام فرش قهستان در نمایشگاههای بینالمللی مطرح است، یادآور شد: چرا صنعت فرش استان با توجه به وجود این پتانسیل در استان محدود باشد؟!
وی یک مسیر را به سرمایهگذاران پیشنهاد کرد و گفت: هر اقدامی در این راستا برای طرحهای سرمایهگذاری لازم باشد بدون شک انجام میدهیم.
استاندار خراسانجنوبی به طرح سرمایهگذاری بزرگ در نهبندان اشاره کرد و یادآور شد: سرمایهگذاری در این شهرستان که میتواند سبب ایجاد اشتغال برای 2 هزار و 200نفر را فراهم کند بسیار مهم بوده و در همین راستا 200 هکتار زمین مورد نیاز را استانداری تأمین و به رایگان در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد.
مروجالشریعه یکی دیگر از دو محور اساسی توسعه اقتصادی استان را اقتصاد مرز دانست و افزود: مرز گرانبها و منابع باارزشی بوده ولی به هر دلیل تراکم مرزی ما در دو نقطه متمرکز شده و سه نقطه دیگر بسیار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: مسؤولان برای توسعه فعالیتهای اقتصادی در مبادی مرز علاوه بر ماهیرود تلاش میکنند و مقدمات آن فراهم شده و خودمان کمکم شروع به تأمین نیازها آنسوی مرز کردیم.
استاندار خراسانجنوبی با اشاره به چهارمین محور توسعه استان که انرژی خورشیدی است، یادآور شد: ظرفیتهای فراوانی در این استان در این بخش وجود دارد و این استان جزو استانهای برتر در داشتن بیشترین روزهای آفتابی است.
مروجالشریعه با بیان اینکه به جای منطقه آزاد باید به دنبال ایجاد و تصویب سه منطقه تخصصی اقتصادی که کاربری آن بیشتر از منطقه ویژه اقتصادی است در استان باشیم، تصریح کرد: اگر امروز منطقه ویژه تخصصی اقتصادی در جای مناسب خود در استان ایجاد شود برد آن بیشتر از منطقه ویژه اقتصادی کنونی استان است.
*پیشنهاد ایجاد سه منطقه تخصصی اقتصادی
وی ایجاد سه منطقه تخصصی اقتصادی از جمله منطقه ویژه اقتصادی انرژیهای تجدیدپذیر در سربیشه و نهبندان، منطقه ویژه اقتصادی ژنرال در فردوس و منطقه ویژه طبس را پیشنهاد کرد.
*اعتبارات صرف زیرساختهای توسعه اقتصادی شود
استاندار خراسانجنوبی با بیان اینکه به دنبال توسعه زیرساختهایی در استان هستیم که منجر به اشتغالزایی و توسعه اقتصادی شود، اضافه کرد: باید اعتبارات صرف زیرساختهای توسعه اقتصادی شود که باید نمایندگان استان به آن عنایت داشته باشند.
مروجالشریعه ادامه داد: در سال آینده به توسعه زیرساختهای اقتصادی برمیگردیم که باید پاسخ اشتغال جمعیت زیاد فارغالتحصیلان دانشگاهی را بدهد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه بیرجند و دانشگاه صنعتی بیرجند هر دو مایه افتخار استان بوده و در توسعه استان نقشآفرین است، گفت: بدون شک باید برای فارغالتحصیلان آن فکر کرد که در حوزه آیتی و آیسیتی تعدادی از آنها جذب میشوند.
استاندار به مسئله آب در خراسانجنوبی اشاره کرد و گفت: به هر شدتی که آب برای سیستان و خراسان رضوی طرح شود، آب اولویت این استان بوده با دلایل متعدد که یکی از آن آبرسانی از طریق تانکر برای بیش از 300 روستای استان است.
*انتقال آب؛ اولویت اول خراسانجنوبی و شرق کشور
وی ادامه داد: انتقال آب اولویت اول در این استان و در محور شرق کشور است.
مروجالشریعه گفت: معاون اول رئیسجمهور به ما قول داند که اگر سرمایهگذار را جذب کنید محوریت پیگیری را به خراسانجنوبی خواهیم داد که برای آغاز کار به 1.5 تا 2 میلیارد دلار اعتبار نیاز است.
*خروج نیروی انسانی تحصیلکرده و کارآمد و خروج منابع استانی بدون فراوری؛ دو چالش مهم خراسانجنوبی
وی با بیان اینکه فارغالتحصیل دانشگاهی اگر در اینجا زمینه اشتغال برایش فراهم نشود منجر به مهاجرت ارزشمندترین نیروی انسانی نمیشود، اضافه کرد: با دو پدیده خروج نیروی انسانی تحصیلکرده و کارآمد و خروج منابع استانی بدون فراوری روبرو هستیم که برای پیشگیری از خروج این دو منبع بزرگ باید چارهاندیشی کرد.
استاندار خراسانجنوبی با اشاره به اینکه امروز فلسفه حضور سرمایهگذاران این است طوری برنامهریزی کنیم که این خروج به حداقل خود رسیده و بازخورد بیشتری داشته باشد، خاطرنشان کرد:همه مسؤولان استان موظف هستند که خواستههای بهحق سرمایهگذاران را انجام دهند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 10856