به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، خلیل خلیلی شامگاه سهشنبه در مراسم اختتامیه هفته پژوهش و فناوری خراسانجنوبی در دانشگاه بیرجند، با اشاره به اهمیت پژوهش از دیدگاه مقام معظم رهبری، اظهار داشت: پژوهش باید مبنای تصمیمگیری در کارها قرار گیرد.
وی در خصوص عوامل ایجاد فاصله دانشگاه از جامعه، خاطرنشان کرد: دانشگاه به اشتباه فکر میکند در بیرون دانشگاه به پژوهش اهمیت نمیدهند و بالعکس جامعه با تصور غلط دانشگاه را صرف کار تئوریک و محدود به کتاب و مقاله خلاصهشده در قفسه میداند که از مشکلات جامعه به دور است.
رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: فاصله دانشگاه با جامعه بسیار زیاد شده است که باید این معضل حل شود.
خلیلی با اشاره به اینکه در دانشگاههای پیشرفته اروپا پروژه تحصیلات تکمیلی با محور مسئله تعریف میشود، خاطرنشان کرد: از جامعه و ترجمانهای دولتی حمایت مالی و ارائه طرح مسئله میشود.
وی ادامه داد: کارآموزی در دانشگاه بهترین مکانیزم ارتباط با جامعه است.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در سال ۹۳ پژوهش و تحصیلات تکمیلی در بودجه دیده نشد، تصریح کرد: این طرح بعد از سال ۹۳ با یک درصد هزینه بودجه که ۵۰ درصد مبالغ بر عهده دانشگاه است، شروع به بازیابی کرد.
خلیلی ادامه داد: مشکلات بودجه دانشگاه باعث اختلال در مسائل مالی پژوهش و موجب کاهش کار فرهنگی میشود.
وی با اشاره به اینکه تولیگری از دانشگاهها گرفتهشده، ابراز کرد: با این کار دانشگاه به سمت امور غیر مرتبط سوق پیدا میکند که موجب تأسیس آموزشکده و پژوهشکده در خارج از دانشگاه میشود.
رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: تا زمانی که آموزشکدههای خصوصی آزمایشگاههای کاربردی در بیرون دانشگاه تأسیس و فعالیت میکنند ارتباط دانشگاه با جامعه قطع خواهد ماند.
خلیلی متذکر شد: موسسه دولتی یک شرکت بزرگ که از بودجههای دولتی به شکل مرتفع استفاده میکند، نباید آزمایشگاه دایر کند بلکه باید این امر به دانشگاه سپرده شود.
وی با اشاره به سازمانهایی که باید بیشترین همکاری را با دانشگاه داشته باشند، عنوان کرد: آمار این سازمانها که در شورای عتف نیستند مشخص است.
رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به معضلی که کار دانشگاه را سخت کرده است، تصریح کرد: مسؤولینی که چهارچوب فعالیت دانشگاه را نمیدانند انتظار حل مشکلات توسط خود دانشگاه را دارند غافل از اینکه حل مسئله باید در قالب طرح پژوهشی ارائه شود.
خلیلی ادامه داد: فراموش کردن مکانیزمها موجب توقع بیجا میشود.
وی با بیان اینکه نسبت پژوهش کشور از دو سال قبل تاکنون بهبود یافته، تصریح کرد: باید مسائل را از درون سازمان بیرون آورده و پژوهش را حمایت کرد.
انتهای پیام/4