مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی خبرداد:
پخلبافی، هنر بومی با کاربردهای مختلف در زندگی مردم خراسانجنوبی
16 آذر 1396 ساعت 21:59
مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره ثبت پخلبافی (سبد کاهی) در فهرست میراث معنوی کشور گفت: پخَل بافی یکی از رشتههای صنایعدستی است که میتواند در زندگی روزمره کاربردهای مختلفی داشته باشد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، سیداحمد برآبادی گفت: «پخلبافی در گویش محلی پَخَل، شِلمه، سفال و سُفله گندم نیز گفته میشود. در اکثر شهرستانهای استان خراسانجنوبی خصوصا قاینات، سرایان، طبس و بشرویه که گندم کشت میشود، پخلبافی نیز انجام میشود که از تولیدات این هنر میتوان انواع سبد، گلدانهای تزیینی و زیر قابلمهای اشاره کرد.
وی افزود: این محصولات بهطور معمول به صورت تکرنگ طلایی که همان رنگ طبیعی ساقههای گندم خشک شده و معمولاً بدون نقش است.
مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در برخی از شهرستانها تولیدات با نخهای پشمی رنگین که در حین بافت به دور ساقهها میپیچند، نقشهای ساده رنگارنگ در مجموعههای فرضی هندسی شکل (اغلب مثلثی) ایجاد میکنند.
برآبادی گفت: در فصل بهار که فصل برداشت گندم است این هنر بیشتر رونق دارد، اما در سایر فصول سال نیز در صورت در دسترس بودن ساقه گندم بافت آن انجام میگیرد.
مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآورشد: این مهارت در 21 آبان 96ر فهرست آثار معنوی کشور(ناملموس) به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 10881
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/10881/پخل-بافی-هنر-بومی-کاربردهای-مختلف-زندگی-مردم-خراسان-جنوبی
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir