در شورای شهر بیرجند مطرح شد

قصه پرغصه ساخت مجتمع فرهنگی مذهبی در پارک ارم/ رویای بزرگ شهردار بیرجند محقق می‌شود؟

18 آذر 1396 ساعت 20:59

برای ساخت مجتمع فرهنگی مذهبی در پارک ارم پروانه ساختی به متراژ ۷۰۰ متر مربع اخذ شده است ولی ساخت این مرکز با مخالفت‌های عدیده‌ای روبرو است و به قول ساکنان محل توقف این مهم به دلیل عدم موافقت دو‌ مالک است.


 به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، پیش از آغاز جلسه علنی شورای شهر بیرجند تعداد از اهالی منطقه امامت اعتراضات خود را مبنی بر توقف احداث حسینیه یا مسجد در پارک ارم بیرجند واقع در خیابان امامت، نبش خیابان منتظران مهدی (ع) به شورای شهر کشاندند.
پارک ارم بیرجند دارای 4 هزار و 6777 متر مربع وسعت است که طبق قانون حداکثر ابنیه تاریخی، خدماتی و فرهنگی که می‌شود در این محل احداث کرد پنج درصد است.
با توجه به اینکه جهت ساخت مجتمع فرهنگی مذهبی در پارک ارم پروانه ساختی به متراژ 7000 متر مربع اخذ شده است ولی ساخت این مرکز با مخالفت‌های عدیده‌ای روبرو است و به گفته ساکنان محل توقف این مهم به دلیل عدم موافقت دو‌ مالک است.
 متأسفانه پارک ارم بیرجند محل رفت ‌و آمد معتادان و کارهای غیر اخلاقی شده است و انجام یک کار فرهنگی از ضروریاتی است که باید در این پارک انجام می‌شد تا پارک ارم را از کارهای غیراخلاقی و خلاف نجات دهد.
*قصه پر غصه ساخت مجتمع فرهنگی مذهبی در پارک ارم
همین موضوع نخستین دستور کار شورای شهر بیرجند را کلید زد و دستور کاری که بارها در شورای شهر مطرح ولی هیچ تصمیم درستی در خصوص آن اتخاذ نمی‌شد.
 رئیس شورای شهر بیرجند پیرامون احداث حسینیه در پارک ارم بیرحند، اظهار داشت: در این خصوص با دو ‌درخواست موافق و مخالف مواجه هستیم.
 ابراهیم تقی‌زاده با بیان اینکه در شورای چهارم به ساخت نمازخانه در محل مذکور موافقت به عمل آمده است در صورتی که در جریان اخذ مجوز ساخت مجتمع سه طبقه‌ای نیستم، بیان داشت: با استقرار شورای پنجم شاهد درخواست‌هایی مبنی بر ساخت و عدم ساخت مجتمع در محل مذکور مواجه هستیم.
رئیس شورای شهر بیرجند تصریح کرد: موافقان ساخت مجتمع دغدغه کار فرهنگی دارند و‌ می‌خواهند مجموعه‌ای را در محل احداث کنند تا کمی از اقدامات غیر اخلاقی بکاهند و جوانان را به این مجموعه جذب کنند که کار مقدس و خوبی است.
*تغییر کاربری منوط به طی کردن تشریفات!
تقی‌زاده با اشاره به اینکه زمین مذکور توسط مسکن و شهرسازی و به صورت فضای سبز در اختیار شهرداری قرار گرفته است، بیان داشت: تغییر کابری زمین مذکور منوط به طی کردن تشریفات است.
 وی اعلام کرد: طبق  ضوابط و آیین‌نامه‌های داخلی ابنیه تاریخی، خدماتی و فرهنگی که می‌شود در این محل احداث کرد حداکثر پنج درصد است لذا طبق دعوت صورت گرفته از سازمان‌های مربوطه و اعلام نظر مصوب گردید شهرداری نسبت به احداث نمازخانه در محل اقدام کند.
 رئیس شورای شهر بیرجند به مراجعات شهروندان و اعتراض بر این مصوبه اعلام کرد: مراجعات زیادی مبنی بر ساخت مجتمع فرهنگی مذهبی به شورای شهر می‌شود و طبق گفته‌های اهالی محل برای ساخت مجتمع نذورات مردمی جمع‌آوری شده و امکان برگشت آن وجود ندارد.
*کش و قوس مخالفان و موافقان احداث مجتمع فرهنگی در پارک ارم روی میز شورا
تقی‌زاده مطرح کرد: امکان وجود پارک و فضای فرهنگی مذهبی تناسبی با محل ندارد و باید یک مورد انجام شود چنانچه بخواهیم فضای مذکور را از حالت پارک تغییر کاربری و به فرهنگی مذهبی تبدیل کنیم باید راه و شهرسازی فضایی جهت احداث پارک در اختیارمان قراردهد.
 وی ادامه داد: احداث مجتمع فرهنگی مذهبی مشکلات خاص خود را دارد و این موضوع سبب ایجاد ترافیک و تجمع هیئات در مناسبت‌های مختلف می‌شود.
 شهردار بیرجند نیز پیرامون ساخت مجتمع فرهنگی مذهبی در پارک ارم، اظهار داشت: ساخت حسینیه کارکردهای متفاوتی دارد که مهم‌ترین آن ایجاد مسائل ترافیکی است و باید این مورد را بسنجیم که آیا فضای فرهنگی تعریف شده پاسخگوی مسائل ترافیکی است یا خیر.
 محمد علی جاوید با اشاره به اینکه پروانه ساختمانی صادر شده را مشاهده نکرده‌ام، بیان داشت: باید برای این مهم راهکارهای اساسی پیشنهاد شود که نه برای پارک و ساکنان مشکلی پیش آید و نه نسبت به احداث نمازخانه بی تفاوت باشیم.
*محول شدن احداث نمازخانه در پارک ارم به شهرداری
وی اعلام کرد: اعتبارات لازم جهت احداث نمازخانه در پارک ارم از محل منابع داخلی شهرداری تأمین می‌شود.
 همچنین از دیگر موضوعات مطرح شده در شورای شهر درخواست هیأت امنای مسجد بلال مهرشهر مبنی بر احداث پارک با حضور شهدای گمنام بود که مقرر شد این درخواست به اداره بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان ارجاع داده شود.
 در این جلسه اعضای شورای شهر خواستار برنامه زمان‌بندی شده جهت حضور در مساجد شهر بیرجند شدند و مقرر گردید این جلسات یک هفته در میان در مساجد سطح شهر با اطلاع‌رسانی قبلی به هیأت امنای مساجد برگزار شود.
همچنین مقرر شد این جلسات با محوریت رؤسا و نمایندگان دستگاه‌های متعدد مانند فرماندار بیرجند، راه و شهرسازی، اداره آب، برق، گاز، مخابرات، دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش برگزار و مشکلات اهالی مورد بررسی قرار گیرد.
*خبر خوش برای شهروندان؛ حضور اعضای شورا و مدیران در مساجد جهت بررسی مشکلات محل
از دیگر نامه‌های بررسی شده در شورای شهر تشکیل ستاد گرامیداشت 9دی، حمایت از المپیادهای درون مدرسه‌ای و مالیات‌ها و عوارض افزوده توزیعی بین شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بود.
 شهردار بیرجند در مراسم تودیع و معارفه خود از احداث پارک سلامت در بیرجند خبر داده بود و گفت: با توجه به هماهنگی‌های به عمل آمده و موافقت شورای اسلامی شهر در آینده نزدیک بزرگترین پارک بیرجند با عنوان «پارک سلامت» احداث می‌شود.
*طرح پارک سلامت به زودی روی میز شورا
امروز شهردار بیرجند در نخستین جلسه کاری خود بعد از مراسم تودیع و معارفه طرح انتخابی خود را به صحن علنی شورا آورد تا تصمیمات لازم جهت این طرح اتخاذ گردد.
 وی اعلام کرد: محدوده انتخابی جهت احداث بزرگترین پارک خراسان‌جنوبی و شهر بیرجند از حاشیه بلوار پیامبر اعظم(ص) تا پارک جنگلی بیرجند انتخاب شده است که در مجموع در دو رینگ 8 کیلومتری که در مجموع 16 کیلومتر است را شامل می‌شود.
شهردار بیرجند با اشاره به اینکه رینگ شمالی محدوده شامل 33 هکتار و رینگ جنوبی شامل 255 هکتار است، اضافه کرد: طول خوب، دسترسی‌های آسان و سطح خوب مسیر جهت ایجاد پیست دوچرخه‌سواری، ایستگاه‌ها مکث و فضاهای تفریحی و ورزشی مناسب است.
 جاوید با بیان اینکه پروژه در دو فاز شمالی و جنوبی اجرا می‌شود، تبیین کرد: همچنین جهت تأمین آب یک حلقه چاه در میدان سفیر امید وجود دارد که می‌توان با استفاده از ابیاری قطره‌ای گونه‌های گیاهی و درختچه‌های مسیر را آبیاری کرد.
وی وسعت 399 هکتاری پارک جنگلی بیرجند را ظرفیتی مغفول مانده در شهر دانست و اعلام کرد: با ایجاد فضاهای تفریحی و سرگرمی در فاز دوم و استفاده از ظریفت بخش خصوصی  پارک جنگلی بیرجند هویت خوبی پیدا می‌کند.
 شهردار بیرجند پیرامون تأمین منابع مالی پروژه، بیان داشت: پیش‌بینی‌های لازم جهت تأمین منابع مالی پروژه انجام شده و می‌توانیم با منابع اختصاص یافته 100 درصد فاز نخست را اجرا کنیم.
*اجرای پروژه در جنوب شهر به صلاح نیست 
رضا حسنی‌صفت، عضو شورای شهر بیرجند به وجود فضای سبز و امکانات تفریحی در جنوب شهر اشاره کرد و گفت: اولویت کار باید با شمال شهر (مهرشهر و جوادیه) باشد اجرای این پروژه در جنوب شهر که از فضای سبز و محیط‌های رفاهی تفریحی برخوردار است به صلاح نیست.
 شهردار بیرجند نیز با بیان اینکه احداث پارک بزرگ سلامت مختص به شمال و جنوب شهر نیست بلکه برای تمام شهروندان است، بیان داشت: انجام این پروژه منوط بر توقف دیگر پروژه‌ها نیست و همزمان با این پروژه سایر پروژه‌ها نیز در شمال شهر انجام می‌شود.
*لزوم تمرکز بر اولویت‌ها/ آسفالت معابر مهم‌ترین نیازمندی‌های مهرشهر
وی تأکید کرد: در همه شهرها شاهد نقاط برخوردار و کم برخوردار هستیم لذا باید در مناطق کم برخوردار بر روی اولویت‌ها تمرکز کنیم لذا مهم‌ترین اولویت‌های شمال شهر( مهرشهر) آسفالت معابر است و در وهله‌های بعدی احداث پارک‌های محله‌ای، خط‌‌کشی معابر و اصلاح تقاطعات.
 یکی از اعضای شورای شهر پیشنهاد شهردار بیرجند مبنی بر احداث پارک سلامت را بسیار خوب دانست و گفت: مقدمات این کار فراهم است و شهرداری می‌تواند با هزینه کمتری طرح را به اتمام برساند و همه شهروندان از این پروژه سود خواهند برد.
 محمد علی طاهری بجد با بیان اینکه مهرشهر نیازمندی‌های مهم‌تری دارد که اولویت اصلی آن آسفالت است، ادامه داد: احداث پارک نشاط شادابی و نشاط را برای شهروندان به ارمغان می‌آورد.
 یکی دیگر از اعضای شورای شهر با تأکید بر اینکه رسیدگی به مناطق کم برخوردار باید جزو اولویت‌ها باشد، اظهار داشت: نیازمندی‌های مهرشهر باید نیازسنجی شده و براساس اولویت‌ها اقدام شود.
 محمودی‌راد اظهار داشت: باید همزمان با احداث پارک سلامت فضاهای اولیه را در مهرشهر ایجاد کنیم تا شهروندان به فضاهای سلامت و تفریحی دست یابند.
 حجت‌الاسلام مهدی عبدالرزاق‌نژاد، عضو شورای شهر با اشاره به اینکه باید روحیه انتقادپذیری را در خود تقویت و نباید سبب دلگیری شود، اظهار داشت: باید مسائل را اولویت‌بندی کرده و براساس اولویت‌ها پیش رویم.
*احداث پارک سلامت؛ جزو اولویت‌ها نیست
وی ورودی‌های نامناسب شهر، پارک‌های مخروبه، مسائل اجتماعی، زباله‌‌گردها، پاتوق معتادین، المان‌های نامناسب و عدم روشنایی شهر را از اولویت‌های اصلی برشمرد و گفت: باید پیشانی شهر را در اولویت قرار دهیم لذا طرح پیشنهادی جالب اما جزو اولویت‌ها نیست.
شهردار بیرجند با اشاره به اینکه طرح پیشنهادی بخشی از طرح تفضیلی شهر بیرجند است که مورد غفلت قرار گرفته است، بیان داشت: با اجرای این پروژه قرار نیست مابقی پروژه‌ها تعطیل شود لذا طرح‌ها را براساس ظرفیت‌های طرح تفضیلی و بودجه‌ها ادامه خواهیم داد.
 جاوید ارائه خدمات شهری، بهسازی و زیباسازی معابر، احداث پارک‌های محله‌ای را از اموراتی دانست که مورد رسیدگی و پیگیری‌های لازم در خصوص‌ آنها اتخاذ خواهد شد.
 وی اظهار داشت:  نباید انتظار داشته باشیم که بتوانیم به مهرشهر به یکباره هویت بخشیم زیرا مناطق کم برخوردار یک دفعه‌ای به رشد نمی‌رسند.
شهردار بیرجند متذکر شد: آوردن نشاط و سرگرمی با نورپردازی حل نمی‌شود و باید دیدگاه و وسعت برنامه‌ریزی‌ها را بالا ببریم.
وی با اشاره به اینکه حدود 100 درصد آب شرب بیرجند صرف فضای سبز می‌شود، یادآور شد: باید میزان مصرف آب را به حداقل برسانیم که این مهم با تغییر سیستم‌های آبیاری امکان پذیر است.
*70 درصد بودجه شهرداری در شمال شهر صرف می‌شود 
تقی‌زاده، رئیس شورای شهر بیرجند با اشاره به اینکه 70 درصد بودجه شهرداری در شمال شهر صرف می‌شود، اظهار داشت: باید عدالت را در تمام مناطق شهری حاکم و برخورداری از امکانات را در شمال و جنوب شهر برقرار کنیم.
 وی از تشکیل اتاق فکر در شورای شهر خبر داد و تبیین کرد: در اتاق فکر می‌توان از راهکارها و پیشنهادات نخبگان استفاده و آنها را به کار گرفت.
شایان ذکر است؛ پیرامون احداث بزرگترین پارک سلامت بیرجند مقرر شد شهردار طرح را تهیه و به شورای شهر ارائه کند.
*ناجی کاج‌ها و دفاع از فضای سبز به یغما برده شده شهر
شورای شهر بیرجند امروز نیز میزبان یکی از شهروندان بیرجندی بود، شهروندی که به عنوان ناجی کاج‌ها شهرت یافته و همچنان پیگیر مسأله فضای سبز به یغما برده شهر توسط برخی ارگان‌ها است.
 این شهروند بیرجندی پادگان بیرجند را بهترین و طلایی‌ترین نقطه شهر بیرجند دانست و گفت:  در این محل زیرساخت‌های شهری مهیا و مردم شمال شهر نیز به این نقطه دسترسی دارند لذا می‌توان این محل را به عنوان پارکی در نظر گرفت چرا که احداث پارک از مهم‌ترین خواسته‌های مردمی است.
*مسؤولان ارشد استان به موضوع پادگان 04 رسیدگی کنند 
مرادی با اشاره به اینکه متأسفانه این ملک توسط پادگان تخریب شده است، اضافه کرد: توسط برخی مسؤولان پادگان ساخت و سازهای غیرقانونی در این محل شکل گرفته است لذا باید مسؤولان ارشد استان برای پادگان که ثروت شهر بیرجند است تصمیمات نهایی را اتخاذ کنند.
وی پادگان 044 بیرجند را حق شهروندان دانست که پایمال شده است، اضافه کرد: مردم بیرجند با این محل خاطراتی دارند و همچنان این محل را به عنوان لکه سبز شهر می‌شناسند.
 شهردار بیرجند نیز بیان داشت: اگر مالکیت این ملک به شهرداری واگذار شود احداث پارک کار سختی نیست لذا ابتدا باید مالکیت مکان مشخص شود. 

انتهای پیام/4


کد مطلب: 10914

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/10914/قصه-پرغصه-ساخت-مجتمع-فرهنگی-مذهبی-پارک-ارم-رویای-بزرگ-شهردار-بیرجند-محقق-می-شود

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir