چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۳
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی زیرکوه:

۷۰ روستای بالای ۲۵ خانوار شهرستان زیرکوه مقاوم‌سازی شد

رئیس بنیاد مسکن شهرستان زیرکوه با اشاره به اینکه ۷۰ روستای بالای ۲۵ خانوار شهرستان مقاوم سازی شده است گفت: بالغ بر ۱۱ هزار واحد بعد از سال ۷۶ در زیرکوه بازسازی شد که با این بازسازی تقریباً اکثر روستاهای شهرستان زیرکوه مقاوم‌سازی شده است.
۷۰ روستای بالای ۲۵ خانوار شهرستان زیرکوه مقاوم‌سازی شد
 

 به گزارش خراسان‌تایم به نقل از تسنیم، حمید فرخی با بیان اینکه کشور و به خصوص شرق کشور و استان خراسان جنوبی در پهنه پر خطر زلزله قرار دارد اظهار داشت: شهرستان زیرکوه به سبب زلزله‌های ادوار گذشته و به تبع آن بازسازی‌های صورت گرفته یکی از مقاوم‌ترین شهرستان‌های استان است.
وی گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دهه‌های اخیر متولی بازسازی روستاهای خسارت دیده در برابر حوادث غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله، طوفان و جنگ بوده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان زیرکوه افزود: سال 76 بنیاد مسکن در روستاهایی که تخریب داشت بلافاصله  بازسازی واحدهای مسکونی را در دستور کار قرار داد و با تشکیل ستاد ویژه، بازسازی با جدیت و به سرعت شروع شد.
فرخی بیان کرد: بالغ بر حدود 11 هزار واحد بعد از سال 76 در کل بخش زیرکوه قدیم و شهرستان فعلی بازسازی شد که با این بازسازی تقریباً اکثر روستاهای شهرستان زیرکوه مقاوم‌سازی شد.
وی گفت: در حال حاضر در این شهرستان بر اساس تقسیمات بالغ بر 85 روستای بالای 25 خانوار وجود دارد که از این تعداد تقریبا 70 روستا را طی سال‌های 57 تا 76 و 91 بازسازی کردیم و 15 روستای دیگر باقیمانده است به طوریکه بیش از 75 درصد واحدهای مسکونی این 15 روستا غیرمقاوم بوده و اکثر آنها در بخش زهان هستند که از جمله می‌توان به روستای سردوان، شیرگ، سارجین و بنمرود اشاره کرد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان زیرکوه اظهار داشت: دولت در سال 83 طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی را تصویب و در سال 84 عملیاتی کرد که هدف اصلی این طرح مقاوم سازی و بهسازی واحدهای مسکونی در سطح روستاها بود.
فرخی افزود: این طرح تشویقی و کمکی در راستای مقاوم سازی مسکن روستایی اجرا شد و همچنان ادامه داشته و در برنامه ششم توسعه در دستور کار بوده و مورد تاکید دولت و مجلس قرار گرفت که در این راستا بنیاد مسکن با استفاده از تسهیلات بانک‌ها موظف شد نسبت به بازسازی واحدهای مسکونی غیر مقاوم روستایی اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که در شهرستان زیرکوه مردم چند بار زلزله‌های مهیبی را تجربه کرده‌اند بر خلاف سایر شهرستان‌ها و استان‌ها استقبال خوبی از این طرح شد به طوری که هم بخشی از مساکن بهسازی شد و هم در راستای تامین مسکن جوانان و متقاضیان جدید گام‌های موثری برداشته شد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان زیرکوه گفت: از سال 84 که طرح بهسازی و مقاوم سازی مساکن روستایی آغاز شد تاکنون بالغ بر 3 هزار و 800 نفر در زیرکوه از این تسهیلات بهره‌مند شدند که مجموع تسهیلات اعطایی به این تعداد 198 میلیارد تومان بوده که با همکاری بانک‌های عامل پرداخت شد و همچنان ادامه دارد.
فرخی افزود: درسال 96 این تسهیلات با سقف فردی 20 میلیون تومان انجام می‌شود و هر کسی که متقاضی باشد بعد از تشکیل پرونده می‌تواند نسبت به احداث مسکن مقاوم  اقدام کند.
وی با بیان اینکه بالغ بر 11 هزار واحد مسکونی در سطح شهرستان زیرکوه بنا بر سرشماری سال 95 وجود دارد گفت: از این تعداد حدود 700 واحد غیرمقاوم مطلق هستند که بیشتر این واحدهای غیر مقاوم در بخش زهان وجود دارد به این معنا که با کوچکترین حادثه دچار خسارت می‌شوند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان زیرکوه با اشاره به اینکه 20 درصد باقیمانده واحدهای غیر مقاوم در بخش مرکزی و 10 درصد در بخش شاسکوه است تصریح کرد: دلیل وجود بیشترین مساکن غیر مقاوم در بخش زهان به جهت این است که در زلزله 76 بخش زهان نسبت به سایر بخش‌ها کمتر خسارت دید و همین مسئله باعث شد که کمتر بازسازی در آنجا انجام شود و آن تعدادی هم که مقاوم‌سازی و نوسازی شده است از زلزله سال 91 یا از طرح ویژه سال 84 یا انفرادی و پراکنده از سال 76 تاکنون بوده است.‌
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۹۵۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , زلزله , مقاوم سازی