به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدمهدی مروجالشریعه صبح امروز در شورای فرهنگ عمومی خراسانجنوبی، سخنان خود را با طرح سؤالی مبنی بر اینکه راههای پیشرفت مناسبی که منطبق بر شئون و تمدن مردم است چگونه استوار میشود آغاز کرد و اظهار داشت: زمان آن رسیده است که در برخی از روشها، گویشها، نحوه مناسبات و ارتباطات اجتماعی، اخلاقی، فرهنگی و اقتصادی بازنگری عمیق و جدی داشته باشیم چرا که روشهای موجود قابل تداوم نیست.
وی بیان داشت: مقام معظم رهبری در سه مقطع مختلف از سه واژه متفاوت در خصوص هجمههای فرهنگی به کشور هشدار دادند.
استاندار خراسانجنوبی ادامه داد: زمانی که دکتر میرباقری گزارش مفصلی از آسیبهای فرهنگی، اخلاقی و روابط موجود در کشور تهیه و در شورای امنیت ملی ارائه کرد و چون نمیخواست اسباب آزردگی رهبری را فراهم کند خلاصهای از این گزارش را به خدمت رهبر معظم انقلاب برد و ایشان کل گزارش را مطالبه کردند.
مروجالشریعه با اشاره به اینکه گزارش ارائه شده دارای نکات هشداردهندهای است، اضافه کرد: نمیشود به این مسائل بیتفاوت بود و باید همانطور که راجع به نیازمندیهای مردم و رسالتهای نظام بحث میکنیم باید به این موضوعات نیز پرداخته شود.
وی بیان داشت: جوان دهه هفتادی امروز هیچ خاطرهای از گذشته این انقلاب ندارد و آنچه را که میبیند آن چیزی است که از مسؤولان میگیرد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی بر مبنای شاخصهای موجود در کشور تنظیم و در استانها نیز خط و مشی و وضع خود را مشخص میکند، ادامه داد: گزارشی که خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه شد منجر به این شد که نمیتوان با این دستگاهها معضل هجمه و ناتوی فرهنگی را درمان کرد.
مروجالشریعه اظهار داشت: برحسب همان گزارش یک ساختار جدیدی با عنوان سازمان امور اجتماعی در کشور با اختیارات خاص شکل گرفت.
*نباید در اختیارات استان منفعل باشیم
وی تأکید کرد: نباید در اختیارات استان منفعل باشیم و باید با همین امکانات موجود پیشرفت کنیم.
استاندار خراسانجنوبی به ظرفیتهای موجود در مساجد، امامان جماعت، کتابخانهها و سایر امکانات فرهنگی داخل مساجد اشاره و مطرح کرد: از امکانات مساجد میتوان استفاده جامع، مؤثر و بهتری کرد و باید برنامه مناسبی جهت بهره بردن از این ظرفیتها ارائه شود.
مروجالشریعه اعلام کرد: اگر هر آنچه را که در قلب و ذهنمان میگذرد برای نسل جوان به ویژه خانوادهها بیان کنیم نباید توقع پذیرش آن را داشته باشیم چرا که امروز صحنههای تکنولوژی اطلاعات همه چیز ما را میبرد.
*
نبود برنامهای برای استفاده از تکنولوژی اطلاعات
وی با تأکید بر اینکه متأسفانه برای تکنولوژی اطلاعات برنامهای نداریم، متذکر شد: اگر به تکنولوژی اطلاعات بیتفاوت باشیم و نتوانیم از بستر فراهم شده به خوبی استفاده کنیم دیگران شروع به فرهنگسازی میکنند.
استاندار خراسانجنوبی تصریح کرد: باید شبکهسازی فرهنگی بر مبنای تکنولوژی اطلاعات را در دستور کار قرار دهیم و برنامههای پرمحتوا ایجاد و نسبت به برقراری ارتباطات مناسبتر و حساستر با مردم اقدام کنیم.
مروجالشریعه با اشاره به اینکه نیازمند دست دراز کردن پیش کسی برای تأمین شاخصهای تمدن نیستیم، اضافه کرد: خیلی از کشورها از ما گدایی کردند و آنها را بهترین شکل ممکن استفاده کردند.
*انجام پیشرفتهترین فناوریها برای اکتشاف آبهای ژرف در خراسانجنوبی
وی با اعلام اینکه امروز پیشرفتهترین فناوریها برای اکتشاف آبهای ژرف در خراسانجنوبی در حال انجام است، ادامه داد: در حال حاضر هزار و 500 نقطه استان برای آبهای ژرف هدفگذاری شده و پیشرفتهترین اکتشافات برای این آبها در حال انجام است و شاهد اتفاقات خوبی در شرق کشور خواهیم بود.
استاندار خراسانجنوبی با تأکید بر اینکه تکنولوژی اطلاعات با سرعت سرسامآوری همه زندگی ما را در بر خواهد گرفت، ادامه داد: اگر به همه شبکههای فعال در فضای مجازی استان نگاه کنید آیا کلیپی در خصوص ارزش صداقت تولید شده است؟ آیا تئاتری خوبی در استان تولید شده و یا کلیپی در خصوص پرهیز از نفاق و دورویی تولید شده است؟
*دستگاههای متولی در حوزه تولید مؤلفههای فرهنگ سلامت چقدر کار کردهاند؟
مروجالشریعه با طرح سؤالی مبنی بر اینکه دستگاههای متولی ما در حوزه تولید مؤلفههای فرهنگ سلامت چقدر کار کردهاند؟ ادامه داد: اگر در این زمینه اقدامی انجام ندهیم همه شئون فرزندانمان را میگیرند.
وی مشارکت مردم را امر بسیار مهمی دانست و بر لزوم ارتقاء سلامت جامعه تأکید و مطرح کرد: دغدغهها و سیاستهای راهبردی دولت در بخش فرهنگی و سالمسازی جز با مشارکت و نقشآفرینی مردم برد مؤثر و بالایی نخواهد داشت.
استاندار خراسانجنوبی در پایان خاطرنشان کرد: کانونهای مساجد از بهترین پایگاههای مردمی است که متأسفانه مورد غفلت واقع شده است لذا که میتوان با فعال کردن آنها زیباترین جلوههای مشارکت را به نمایش گذاشت.
انتهای پیام/4