به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از
خبرگزاری تسنیم،
این کارگاه آموزشی یک روزه با حضور رابطان ادارات و اتحادیهها و رؤسای اتاقهای اصناف و اتحادیههای شهرستان بیرجند در سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان جنوبی برگزار شد.
مشاور مبارزه با پولشویی معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این کارگاه گفت: قانون مبارزه با پولشویی در بهمن سال 1386 در ایران مصوب شد و بر اساس اصل 49 قانون ثروتهای ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قاچاق مواد مخدر و مشروبات الکلی و بسیاری تخلفات دیگر میتواند منشاء یک پولشویی باشد.
جمشید گلپور گفت: زمانی که پول و درآمد حاصل از یک جرم و یا تخلف در سیستم مالی و بازار وارد شود به عنوان پولشویی نام برده میشود.
وی عنوان کرد: در معنای عام، پولشویی به هر عمل تخلف و مجرمانه در زمینه درآمدزایی اطلاق میشود که در آن پول غیرقانونی یا کثیفی که حاصل فعالیتهای مجرمانه مانند قاچاق موادمخدر، قاچاق اسلحه و کالا و انسان، رشوه، اخاذی و کلاهبرداری در چرخه ای از فعالیتها و معاملات مالی و با گذر از مراحلی به پولهای به ظاهر تمیز تبدیل و به عنوان پول قانونی و موجه و مشروع جلوه داده میشود و در بدنه اقتصاد جایگزین میگردند.
مشاور مبارزه با پولشویی معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بر اساس قانون مبارزه با پولشویی، شورایی متشکل از وزارت صنعت، معدن وتجارت، بانک مرکزی، دارایی و قوه قضائیه تشکیل شده که کار نظارت بر مبارزه با پولشویی را برعهده دارند.
گلپور بیان کرد: فهرست اصناف مشمول در قانون مبارزه با پولشویی شامل مشاوران املاک، فروشندگان طلا، نقره، جواهر و مسکوکات، فروشندگان فلزات گران بها و سنگ های قیمتی، فروشندگان فرش و تابلو فرش دستباف، فروشندگان عتیقه، صنایع دستی و اشیای هنری، فروشندگان خودرو و صرافیها است که باید در زمینه مبارزه با پولشویی آموزشهای لازم را ببینند.
وی یکی از اثرات تخریبی پولشویی را فرار از مالیات عنوان کرد و گفت: برخی از سرمایهداران حتی یک ریال هم مالیات پرداخت نمیکنند که این خود آسیب بزرگی به اقتصاد وارد کرده و نوعی پولشویی به شمار میرود.
مشاور معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه مبازره با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اضافه کرد: پولشویی فضای کسب و کار را در کشور ناامن کرده و به آن آسیب وارد میکند و اصناف در راستای مبارزه با پولشویی باید با حساسیت تمام مشاهدات غیرمعقول را در معاملات بزرگ سریعاً گزارش میکنند.
وی گفت:به منظور جلوگیری از پولشویی در مرحله نخست باید اصناف مبارزه جدی خود را با این پدیده آغاز کنند.
گلپور ادامه داد: در مبارزه با پولشویی باید مسیرها را برای سوء استفاده پولشویان ببندیم و عرصه را برای آنها تنگ کنیم.
این مسئول بیان کرد: تاکنون مبارزه با پولشویی در کشور مغفول مانده است و باید از یک جایی این موضوع آغاز و اگر شفافیت ایجاد شود، بخش خصوصی وارد عرصه مبازره با پولشویی میشود.
مشاور معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در آینده نزدیک، پولشویی از جرایم مهم است که با آن با جدیت بیشتری برخورد شده و این موضوع موجب جلوگیری از پولدار شدن یکشبه و فرار مالیاتی میشود.
وی بیان کرد: برخی تخلفات که در حوزه پولشویی صورت میگیرد همان فاکتورسازی است که اغلب در میان صنوف و واحدهای تجاری و درآمدزا شاهد آن هستیم.
گلپور گفت: با توجه به گزارشات نظارتهای بخشهای مالی شامل بانکها و موسسات مالی کشور، متخلفین پولشویی با شگردهای جدید به سمت بخشهای غیرمالی که اصناف هستند روی آوردهاند و اگر بتوانیم این بخش را ناامن کنیم و مسیر را به روی ایشان ببندیم دیگر جایی برای تخلفات پولشویی در سطح کشور باقی نخواهد ماند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , اصناف , پولشویی