يکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۰۰
استاد حوزه و دانشگاه:

اکتفا به کارهای تشریفاتی در وحدت حوزه و دانشگاه کافی نیست/ وحدت یک مسئله بخشنامه‌ای نیست

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه گاهی در وحدت حوزه و دانشگاه تنها به کارهای تشریفاتی اکتفا شده است، گفت: اینکه یک هفته در طول سال هفته وحدت باشد و آن را به همایش‌های تشریفاتی تمام کنیم محقق‌کننده مطلب نیست.
اکتفا به کارهای تشریفاتی در وحدت حوزه و دانشگاه کافی نیست/ وحدت یک مسئله بخشنامه‌ای نیست
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، حجت الاسلام سابقی اظهار داشت: سالروز شهادت شهید مفتح به عنوان فردی که هم استاد حوزوی و هم استاد دانشگاه بودند و در هر دو مرکز علمی خدمت می‌کردند بهانه‌ای برای ارتباط بیشتر حوزه و دانشگاه قرار داده شده است.
وی افزود: در واقع هدف اصلی حوزه و دانشگاه واحد است و تبیین و ترویج علم از اهداف و حقیقت علم یک حقیقت مورد تأکید فرهنگ دینی ما است.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه کار حوزه و دانشگاه در راستای یک هدف است، گفت: آیت‌الله جوادی آملی در این خصوص فرمودند که حوزه بر روی قول خدا و آیات و روایات بیشتر متمرکز است و دانشگاه بر روی فعل خدا چرا که علوم تجربی حجم زیادی از علوم دانشگاهی است.
سابقی ادامه داد: هردو به یک معنا و در راستای خداشناسی قولی و فعلی است و همه علوم، علم دینی است و اسلام تشویق‌کننده نسبت به همه علوم است.
وی تصریح کرد: اگر توجه به این هدف و راه مشترک ایجاد شود، ارتباطات و انس حوزوی‌ها، دانشگاهی‌ها و مراکز علمی بیشتر خواهد شد و زمینه‌ساز نزدیک شدن ما به تمدن توحیدی و حکومت مهدوی است.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: مبنای دینی ما این ضرورت وحدت را اقتضا می‌کند و اعتقادی که ما به مقوله انتظار و حکومت جهانی مهدوی داریم بدون وحدت امکان‌پذیر نیست.
سابقی خاطرنشان کرد: نه تنها وحدت حوزه و دانشگاه بلکه وحدت ادیان، وحدت گروه‌های مختلف و وحدت مردم و حکومت زمینه‌ساز حکومت عدل مهدوی خواهد بود.
*دانشگاه اسلامی در محتوا باید مورد توجه قرار گیرد
وی با اشاره به اینکه برخی دانشگاه اسلامی را در حفظ برخی ظواهر می‌دانند که این مسئله غلطی است، گفت: لازم است که ظواهر دانشگاه مانند پوشش دانشجو، وجود مسجد در دانشگاه و برگزاری جلسه دینی حفظ شود اما این یک بعد است و دانشگاه اسلامی در محتوا باید مورد توجه قرار گیرد.
*رویکرد ترجمه‌ای از آسیب‌های جدی و منافی با دانشگاه اسلامی است
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه محتوایی که  در دانشگاه به جوانان ارائه می‌کنیم باید منطبق با مبانی اعتقادی ما باشد، افزود: داشتن رویکرد ترجمه‌ای صرف در علوم دانشگاهی از آسیب‌های جدی و منافی با دانشگاه اسلامی است.
*اهمیت ترویج نگاه خلاقانه و منتقدانه نسبت به علوم در دانشگاه‌ها
سابقی تصریح کرد: ما باید نگاه خلاقانه و منتقدانه را نسبت به علوم در دانشگاه‌ها ترویج کنیم و از علوم اندیشمندان غربی استفاده کنیم اما صرفاً به این علوم اکتفا نکنیم و به خود جرئت فکر کردن و نقد کردن بدهیم و با ارتباط اندیشمندان دینی و حوزوی با علوم دانشگاهی، علوم انسانی و اسلامی را محقق کنیم.
وی یادآور شد: با گذشت حدود 40 سال از انقلاب از ایده‌آل‌ها دور هستیم و اگرچه قدم‌هایی برداشته شده اما این قدم‌هایی نیست که آن هدف عالی را محقق کرده باشد.
*گاهی تنها به کارهای تشریفاتی اکتفا شده است
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه گاهی مسئله درست تبیین نشده و گاهی تنها به کارهای تشریفاتی اکتفا شده است، گفت: اینکه یک هفته در طول سال هفته وحدت باشد و آن را به همایش‌های تشریفاتی تمام کنیم محقق‌کننده مطلب نیست.
سابقی افزود: ارتباطات، نشست‌ها و گفت‌وگوها باید در طول سال باشد و هنوز با این ایده‌آل خیلی فاصله داریم.
وی خاطرنشان کرد: حوزه‌ها علم مربوط خود را دارند اما در ارتباط جدی‌تر با علوم جدید حوزه‎ها کم‌کاری کرده‌اند و ارتباط عمیق در قالب کرسی‌های آزاداندیشی و نشست‌های تخصصی کمتر فراهم شده است.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: حرکت‌هایی صورت می‌گیرد اما برای تحقق جدی‌تر اهداف باید این گفت‌و گو و نشست‌ها به طور منظم در طول سال باشد.
*لزوم وجود دبیرخانه‌های دائمی ارتباط حوزه و دانشگاه در مراکز علمی
سابقی ادامه داد: باید در مراکز علمی دبیرخانه‌های دائمی ارتباط حوزه و دانشگاه داشته باشیم که نتایج یک‌ساله کار آن‌ها در طول ایام این هفته ارائه شود نه اینکه در طول این هفته تنها ارتباط حاصل شود.
*وحدت یک مسئله بخشنامه‌ای نیست
وی اذعان داشت: به نظر من وحدت یک مسئله بخشنامه‌ای نیست و خود اساتید و مسؤولین حوزه و دانشگاه باید به این نتیجه برسند و زمینه‌ساز این ارتباط باشند چرا که با صرف بخشنامه کردن کار انجام نمی‌شود.
استاد حوزه و دانشگاه وجود نگاه محبت‌آمیز و در یک راستا را امری ضروری دانست و گفت: در ابتدا اساتید و در مرحله بعد مسؤولین و سپس طلبه‌ها و دانشجویان باید با یکدیگر انس بگیرند و مطالبه‌گری کنند تا بیشتر از نیروهای هر دو گروه استفاده شود و مطمئناً این موضوع زمینه‌ساز وحدت بیشتر می‌شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۰۱۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دانشگاه , حوزه