به گزارش گروه سیاسی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، پیمان زنگنه ظهر امروز در نشست تحلیلی «طالبان، القاعده و داعش، رویکردها، شباهتها و تفاوتها» با اشاره به اینکه نگرش سلفی در اکثر دورانها بوده و تیپ رفتاری سلفیها در دوران معاصر نکتهای حائز اهمیت است، اظهار داشت: شکلگیری پدیدهای مانند طالبان از لحاظ نگرشی تمایزات آشکاری با اندیشههای اسلامی دارد.
وی افزود: تکفیر بحثی است که در دنیای معاصر مطرح است، در روششناسی فقهی بحث خاصی مانند تکفیر به روزرسانی شده و به جان جامعه میافتد.
عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه تکفیر به عنوان عامل اندیشهای است، تصریح کرد: گروه طالبان معتقد بوده که خود به عنوان طالب به دنبال دین میرویم، بنابراین فرآیند دگرسازی عامل بیرونی را شکل میدهند و حکومتهای اسلامی که دست در دست غرب میگذارند به عنوان خطر شناخته میشوند.
زنگنه با توجه به اهمیت بحث روانشناختی، گفت: بخش عمده کسانی که به گروههای تکفیری پیوستند، افراد مشکلدار و روانی اما باهوش هستند، داعشیها در حال عقدهگشایی هستند و اقدامات عجیبوغریب انجام میدهند.
وی ادامه داد: در جهان امروز، دنیا دهکدهای شده که همه چیز را تحت تأثیر قرار میدهد و پیامد آن پیدایش گروههایی در حاشیه است که افرادی منزوی و سرخورده هستند.
عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه از لحاظ فلسفهای دنیای غرب امنیت آزادی را گرفته است، اضافه کرد: گروههای طالبان، داعش و القاعده در جاهایی پیدا شدند که فقر وجود داشته و با مشکل منابع آبی مواجه بودهاند.
زنگنه در پایان خاطرنشان کرد: زمینههای شکلگیری گروههای تکفیری در یمن، افغانستان، عراق و سوریه به دلیل عدم تمرکز دولتها، هرجومرج و فقر و تبعیض بوده است.
کلمات کليدی: خراسانتایم , داعش , تکفیری