مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی قوه قضائیه:
سال گذشته ١٨ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند/ وجود ۱۹۸۰ عنوان مجرمانه در سطح کشور
2 دی 1396 ساعت 13:58
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی قوه قضائیه با بیان اینکه در سطح کشور یکهزار و ۹۸۰ عنوان مجرمانه داریم، یادآور شد: قریب به ۶۰ درصد از اتهامات در ۱۰ عنوان جرم اتفاق میافتد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، علیاصغر رفاهی صبح امروز در دیدار با سمنهای خراسانجنوبی اظهارداشت: تمام هم و غم ما اجرایی بوده که امید است این جلسه خروجی خوبی داشته باشد تا مردم استان آن را ببینند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته به طور رسمی اعلام شد تعداد ١۵ میلیون و ٢٧٠٠ هزار پرونده در سیستم دادگستری ثبت شده است، تصریح کرد: ورودی اولیه در سال گذشته ٩ میلیون پرونده بوده که برای نخستین بار این پروندهها به شورای حل اختلاف و دادگستری وارد شده است.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه افزود: در بحث تصادفات در سال گذشته قریب به ١٨ هزار نفر از مردم ایران جان خود را از دست دادهاند که عمده این افراد جزو قشر جوان جامعه بودهاند.
رفاهی ادامه داد: در ٢٠ سال گذشته قریب به ۴٠٠ هزار نفر کشته و بیش از ۴۴ میلیون نفر مجروح و معلول، تصادفات در سطح کشور داشته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 11.55 میلیون دختر و پسر در کشور در سن ازدواج هستند، یادآور شد: به طور قطع اگر برای این قشر عظیم برنامه نداشته باشیم اختلافات خانوادگی بیش از حال خواهد بود.
وی با بیان اینکه در اصل 1566 قانون اساسی پنج وظیفه اصلی برای قوه قضائیه مشخص شده است، تصریح کرد: یکی از این وظایف تعقیب متهمان و اجرای حدود شرعی در مورد آنها است و این تنها وظیفه قوه قضائیه محسوب نمیشود.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه قوه قضائیه باید پرچمدار حقوق عامه در قالبهای مختلف باشد، افزود: اقدام مناسب برای پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمان که در حوزه جرمشناسی بالینی قرار میگیرد یکی از وظایف قوه قضائیه بوده که در قانون اساسی به آن اشاره شده است.
رفاهی ادامه داد: هر چند باید به تعقیب مجرمان بها داده شود ولی برای کاهش تعداد پروندههای ارجاعی به دادگستری باید به مسئله پیشگیری از جرم توجه جدی شود.
وی با اشاره به اینکه در باب پیشگیری دو مورد عمده وجود دارد، اضافه کرد: یکی از این موارد پیشگیری وضعی بوده به طوری که فرصت مجرمانه از متهم گرفته شود.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: در سال گذشته خراسانجنوبی بیشترین افزایش سرقت منزل را در کشور داشته است که باید در راستای جلوگیری از این امر به پیشگیری موضعی توجه شود.
رفاهی یکی دیگر از انواع پیشگیری را پیشگیری فرهنگی، اجتماعی و مردمی دانست و یادآور شد: در پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی تا از ظرفیتهای مردمی استفاده نشود به طور قطع موفقیتی حاصل نخواهد شد به طوری که این موضوع در دوران دفاع مقدس تجربه شده است.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری شخصا به موضوع پیشگیری از جرائم اجتماعی ورود یافتهاند که این نشان از اهمیت آن است، اضافه کرد: اگر بخواهیم در این زمینه موفقیتی حاصل شود باید دفاع مطهر را پیش بگیریم و برای این امر رهبری که پای کار بوده و باید بسیج مردمی شکل بگیری و به طور یقین قوه قضائیه و دولت به تنهایی و بدون استفاده از ظرفیتهای مردمی نمیتوانند کاری در این راستا انجام دهند.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه به ظرفیت سازمانهای مردم نهاد اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت مساجد، دهیاریهای، شوراهای شهر و روستاها، صنوف و اتحادیههای مختلف و بسیج میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی مؤثر باشد.
رفاهی با بیان اینکه در سطح کشور یکهزار و 980 عنوان مجرمانه داریم، یادآور شد: قریب به 60 درصد از اتهامات در 100 عنوان جرم اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: در معاونت اجتماعی قوه قضائیه امکان همراهی و همکاری با سمنها در راستای طراحی، برنامهریزی و اجرای برنامههای کاهش آسیبها و جرائم اجتماعی وجود دارد.
رفاهی از عملیاتی و اجرایی شدن بیشاز یکهزار و 4000 برنامه با بودجه محدود در معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه خبر داد و افزود: در این معاونت به دنبال خروجی کار هستیم و برای تحقق این امر باید به سمت مردم برویم.
وی به 100 اتهام نخست کشور اشاره کرد و یادآور شد: سرقت، ضرب و جرح عمومی، توهین، تصادفات، تهدید، تخریب، کلاهبرداری، رانندگی بدون پروانه رسمی، خیانت در امانت و نگهداری و ماکیت مواد مخدر از جمله این اتهامها هستند.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه ادامه داد: همچنین در خراسانجنوبی 100 اتهام نخست شامل تصادفات، توهین، رانندگی بدون پروانه رسمی، ضرب و جرح عمومی، سرقت، تهدید، حمل مواد مخدر، مالکیت مواد مخدر، تخریب و نگهداری مواد مخدر هستند.
رفاهی اضافه کرد: براساس این آمار 100 مورد ار اتهامات نخست در کشور و خراسانجنوبی جزو مظاهری از خشونت بوده که نیاز است تا امر مشاوره جدی گرفته شود.
وی با بیان اینکه در کشور طلاق توافقی رتبه هشت و مطالبه مهریه رتبه 99 را دارد، اضافه کرد: در خراسانجنوبی مطالبه مهریه رتبه دهم را داشته و در این زمینه کاهش چشمگیری در شش ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حدود 26 درصد وجود داشته است.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه به برنامه سجام( سیستم جامع اطلاعات مردمی) اشاره کرد و افزود: این برنامه با عنوان دیدهبان پیشگیری برنامهریزی شده به طوری که افرادی به عنوان دیدهبان پیشگیری در سامانه مورد نظر ثبتنام کرده و اقدامات در شرف وقوع که اگر در جامعه اتفاق یابد یک جرم حادث میشود را همراه با مستندات در سامانه ثبت و سپس توسط مسؤول هسته تأیید و به تهران برای مطالبه از دستگاههای اجرایی ارسال میشود.
رفاهی با بیان اینکه از نخستین تاریخ قانونگذاری در کشور تاکنون بیشاز 122 هزار قانون صادر شده است، گفت: قانون کم نداریم ولی باید به خوبی اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه در سامانه سجام هدف ما پیشگیری است، افزود: تاکنون بیشاز 177 هزار نفر در سطح کشور در این سامانه ثبتنام کردهاند.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه یکی از برنامههای این معاونت را در سال جاری توانمندسازی سمنها و نهادهای مذهبی برشمرد و یادآور شد: کارگاه آموزشی ملی در این زمینه برگزار شده است.
رفاهی به بحث تشکیل مراکز مشاوره در خانواده اشاره کرد و افزود: این برنامه در دستور کار معاونت اجتماعی قوه قضائیه قرار دارد چون اعتقاد داریم نباید اختلافات خانوادگی در ابتدای امر قضایی شوند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامههای این معاونت در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی در بحث خانواده آموزش پیش از ازدواج و نهادینه کردن این موضوع است.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه با بیان اینکه برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در جامعه نیاز به نهضت پیشگیری وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید مشاورههایی که در این زمینه وجود دارد تقویت شوند و وارد عرصه اجرایی و عملیاتی در این مبحث شویم.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 11082