بخش 1 از 2 : چگونه رم کامپیوتر را ارتقا دهیم
1-اول تحقیق کنید چه نوع رمی با مادربرد شما سازگار میباشد. رم ها دارای سرعت های گوناگونی میباشند که با برخی از مادربردهای قدیمی سازگار نمی باشند.
DDR مخفف Double Data Rate هست که به زبون ساده انتقال اطلاعات رو دو برابر می کنه ، قبلا که این تکنولوژی نبود انتقال اطلاعات فقط در یک لبه کلاک پالس صورت میگرفت و اسم اون تکنولوژی هم SDR یا به انگلیسی Single Data Rate بود اما با وجود DDR ، اطلاعات در دو لبه کلاک پالس انجام میشه . در حال حاضر سه مدل DDR و DDR2 و DDR3 در بازار موجودن و DDR4 هم داره از راه میرسه.
2-دومین کار بررسی تعداد سوکتهای مادربرد می باشد. بعضیها دارای دو سوکت و بعضیها 4 الی 6 سوکت میباشند. بررسی کنید که جای خالی برای اضافه کردن دارید.
3-حال نوبت خرید رم میشود. در بازار برندهای گوناگونی وجود دارند که همگی دارای کیفیت خوبی میباشند. رم مورد نظر خود را خریداری کرده و خود را آماده نصب کردنش کنید. برخی از برندها معروف عبارتند از :
4-قبل از هر کاری کامپیوتر را خاموش کرده و از برق بکشید. سپس در مادربرد خود را باز کنید.
5-برای نصب یک ماژول RAM ، ابتدا چفتهای موجود در دو انتهای سوکت RAM را با فشردن آرام آنها به طرف پایین باز کنید. شکافهای موجود در پایین حافظه را با برآمدگیهای موجود در سوکت حافظه در مقابل هم قرار دهید تا در هم چفت شوند (Match شوند). برای این منظور پس از قرار دادن لبهها مقابل هم، لبه بالایی ماژول RAM را لمس کرده و به آرامی آن را به داخل سوکت فشار دهید که در این صورت چفتهای واقع در هر دو طرف سوکت بایستی بالا آمده و قفل شوند. در این مرحله برای اطمینان از چفت شدن کامل حافظه در سوکت، به آرامی چفتهای دو طرف سوکت را مجددا فشرده و حافظه را در سوکت قفل کنید.
توجه کنید اگر اسلت رم شما 2 عدد میباشد باید حافظه های هر دو ردیف با هم دارای یک فرکانس باشند. مثلا باس 1333 یا 1600 که مربوط به حافظههای DDR3 است .
ممکن است که دو رم را با دو برند و فرکانس متفاوت در کنار هم قرار بدهید مشکلی پیش نیاید ولی در 90 درصد مواقع سیستم بالا نمیآید و ارور صفحه آبی نمایش داده میشود. استثنا هم وجود دارد . مثلا رم کینگستون باس 1600 با رم کینگستون باس 1333 بدون مشکل کار میکنند بدلیل اینکه هر دو دارای یک چیپ و از یک خانواده میباشند.
6-کامپیوتر خود را مجددا اسمبل (سرهم) کرده، آنرا روشن کنید و زمانی که سیستم در حال Boot شدن است به دقت صفحه نمایش را تحت نظر بگیرید تا مطمئن شوید سیستم RAM جدید را شناخته است.
7اگر سیستم RAM را نشناخت کامپیوتر خود را Restart کرده و وارد برنامه Bios Setup شوید و کنترل کنید که آیا کامپیوتر حافظه جدید را شناخته است یا نه. (معمولا با فشردن کلیدی که بر روی صفحه نمایش تعیین شده است میتوانید وارد تنظیمات بایوس شوید که اغلب F1 یا Del است). اگر حافظه جدید شناخته نشده است، از برنامه ستاپ خارج شده، کامپیوتر خود را خاموش کنید آنرا از برق خارج ساخته، درب Case را مجددا باز کرده و کنترل کنید که ماژول RAM به درستی در جای خود قرار گرفته است.
بخش 2 از 2 : چگونه رم لپ تاپ را ارتقا دهیم
1در ابتدا باتری را خارج کنید. ممکن است لپتاپ شما کمی متفاوت باشد و باتری آن با دو چفت ثابت شده باشد. دقت کنید که نیازی به زور زدن نیست، اگر چفتها و پیچها به درستی باز شده باشند، با کمی فشار باتری از جای خود خارج میشود و یا درب محفظه هارد و رم به راحتی باز میگردد.
2-بعد از باتری نوبت به دربهای دیگر میرسد. در این مثال یک درب برای هارد و رم وجود دارد اما در سایر لپتاپها ممکن است دو درب وجود داشته باشد. در برخی مدلها هم وقتی دربها را باز میکنید، متوجه میشوید که رمها کمی دور از دسترس هستند و باید قطعات دیگری را هم باز کنید. تمامی پیچها را باید باز کنید به طوری که در نهایت درب به راحتی باز شود.
3-بیشتر لپتاپها دارای دو شکاف DIMM برای رم هستند، دو رم به صورت افقی روی هم قرار گرفته است و برای دسترسی به رم زیری، باید رم بالایی را بردارید. دو تکهی فلزی روی شکافهای نیمدایرهای شکل دو کنارهی رم قرار دارد که باید فشار داد تا رم از جای خود خارج شود. در هر مدلی ممکن است شکل یا رنگ این دو چفت متفاوت باشد اما به هر صورت باید این دو را به سمت خارج فشار داد. نصب رمهای جدید به سادگی خوردن یک کیک است، تنها کافی است آن را در جای خود قرار داده و به جلو فشار دهید، دو چفت کناری به محض قرار گرفتن رم در جای اصلی خود، در شکافهای نیمدایرهای شکل برد آن فرو میروند و رم در جای خود به صورت افقی محکم میشود.