مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور خبر داد
برنامهریزی برای ۱۰۰ هزار پذیرهنویسی سلولهای بنیادین در کشور/ احداث مرکز جامع انتقال خون خراسانجنوبی تا یک سال آینده
13 دی 1396 ساعت 16:35
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه سازمان انتقال خون برنامهریزی برای ۱۰۰ هزار پذیرهنویسی سلولهای بنیادین در کشور را دارد، گفت: احداث مرکز جامع انتقال خون خراسانجنوبی تا سال آینده انجام میگیرد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، علیاکبر پورفتحالله صبح امروز در حاشیه مراسم افتتاح بانک خون بیمارستان رازی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر در کشور سالانه 2 میلیون و 100 هزار واحد اهداء خون وجود دارد که حدود 27 هزار واحد به ازای 7 هزار جمعیت بوده که براساس معیار جهانی شاخص خودکفایی است.
وی با بیان اینکه سیاست سازمان انتقال خون افزایش اهدای خون متناسب با رشد جمعیت است، تصریح کرد: در کنار آن فعالیتهای نوینی در سازمان انتقال خون مانند اهدای سلولهای بنیادین و اهدای پلاسما در حال رخ دادن بوده که با هدف اینکه در سال 1400 به یک میلیون لیتر ظرفیت جمعآوری پلاسما برسیم صورت میگیرد تا بتوانیم داروی مشتق از پلاسما را با پلاسمای داخلی و ایرانی تهیه کنیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور یادآور شد: در سراسر کشور سیاست سازمان تمرکزگرایی انتقال خون و دسترسی همه هموطنان در تمام نقاط کشور از طریق بانکهای خون بیمارستانی به خون مورد نیاز است.
پورفتحالله با اشاره به اینکه در بیشاز 800 بیمارستان کشور بانکهای خون بیمارستانی وجود دارد، گفت: با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت و درمان، استانداردهای بانکهای خون بیمارستانی تضمین و ارتقاء یافته است و در حال اعتبارسنجی بانکهای خون بیمارستانی از طریق ذخیرهسازی بانکهای خون و فرآوردههای خونی برای دسترسی در تمام نقاط کشور هستیم.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم فرآیندهای اهداء خون را متمرکز سازیم و علت آن این بوده که در تمام دنیا به سمت تمرکزگرایی میروند و تولید باید متمرکز انجام گیرد و یک بخش دسترسی از طریق بانکهای خون بیمارستانی صورت می گیرد که در این راستا در تلاش هستیم در تمام استانها مراکز جامع اهداء خون را تشکیل دهیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور اضافه کرد: امید است با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و استانداری خراسانجنوبی فضای مناسب برای این مرکز فراهم شود و تلاش داریم این مرکز در استان طی یک سال آینده احداث شود.
پورفتحالله با بیان اینکه در حال حاضر پذیرهنویسی سلول هایبنیادین از هفته گذشته در بیرجند آغاز شده است و با ایجاد مرکز جامع اهداء خون فرآیند اهدا مستقیم پلاکتهای خون فراهم میشود، افزود: استانداردهای انتقال خون بیرجند در سه ماه قبل توسط بازرسان امور مالی مورد تأیید قرار گرفت و میتوانیم پلاسمای مازاد بر مصرف حاصل از اهداء خون پلاسمای بازیافتی را از بیرجند ارسال کنیم که امید است در چند ماه آینده ارسال پلاسمای بیرجند انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه هدف سازمان انتقال خون کشور تمرکزگرایی بوده که در تمام دنیا صورت میگیرد، گفت: در کشور ایران مراکز انتقال خون به سمت مراکز استان خواهند رفت تا بتوانیم تولید فرآورده استاندارد تضمین شده و تولید محصول قابل تزریق برای رگهای بیماران را تأمین کنیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه بیشترین گروه خونی که سازمان انتقال خون به دنبال آن بوده گروه خونی o منفی است چرا که این گروه خونی انتقالدهنده همگانی است، یادآور شد: در همین راستا سازمان انتقال خون برنامه دارد تا وارد اورژانس پیش بیمارستانی شود که در این رابطه نیز تفاهمنامهای با اورژانس کشور منعقد شده که اگر گروه خونی o را تأمین کنیم در بحرانها و حوادثی که خونریزیهای شدید وجود داشته باشد اگر در اورژانس ادغام شده بتوانیم نیاز بیماران را فراهم کنیم.
پورفتحالله ادامه داد: طرح اجرای اولیه اورژانس پیش بیمارستانی از عید امسال در استان زنجان آغاز شد و امید است به تدریج با افزایش تعداد اهداکنندگان گروه خونی o در برنامه کشوری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه به طور طبیعی گروه خونی o منفی جزو چالشهای همیشگی سازمان انتقال خون به دلیل درصد پایین این افراد بوده است، اضافه کرد: یکی از اقدامات بزرگ که در حادثه زلزله کرمانشاه انجام گرفت این بود که خوشبختانه هفت برابر مصرف ذخیره داشتیم بنابراین نگرانی برای تأمین خون آن حادثه به وجود نیامد و با دعوت از اهداکنندگان خون o منفی با استقبال مردم روبه رو شدیم و در حال حاضر برنامهریزی داریم که این افراد که بعد از بحران مراجعه و خون اهدا کردند تبدیل به اهداکننده مستمر شوند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور در مورد طرح احداث مرکز جامع انتقال خون خراسانجنوبی گفت: تأمین اعتبار این پروژه ظرف چند ماه آینده انجام میشود و مشکل آن فضا بود که امیداست مجوز لازم برای فضای موجود صادر و یک سال آینده به بهرهبرداری برسد.
پورفتحالله یکی از مهمترین برنامههای کنونی سازمان انتقال خون را پذیرهنویسی سلولهای بنیادین دانست و خاطرنشان کرد: سازمان انتقال خون برنامهریزی برای 100 هزار پذیرهنویسی سلولهای بنیادین در کشور را دارد که برای هر مورد آزمایش سازگاری، حدود 400 هزار تومان هزینه ایجاد میشود و یعنی اینکه سازمان یک هزینه سنگین را تقبل میکند اما میتواند با این برنامه پاسخ پیوند مغز استخوان را در کشور فراهم کند.
وی ادامه داد: یکی از نکات مهم در این برنامه این بوده که با توجه به تغییرات قومیتی که در نقاط مختلف کشور وجود دارد باید از همه جای کشور داوطلبانی پذیرهنویسی سلولهای بنیادین را داشته باشیم که نیاز بیماران پاسخ داده شود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 11292