شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۲۵

وقتی نان معلولان آجر می‌شود/ درآمد خوب زباله‌گردها و بکارگیری آنها با یک طرح بکر

هم اکنون بالغ بر ۲۸ نفر در باجه‌های ایستگاه‌های اتوبوس بیرجند مشغول به کاراند که سقف حقوقی آنها از ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است و دادن وجه نقد توسط شهروندان به رانندگان اتوبوس‌ها این اندک حقوق را نیز کاهش می‌دهد چرا که حقوق این افراد از محل درآمد شرکت تأمین و دادن پول مستقیم به رانندگان سبب عدم درآمد شرکت می‌شود.
وقتی نان معلولان آجر می‌شود/ درآمد خوب زباله‌گردها و بکارگیری آنها با یک طرح بکر
 
 
 
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، جلسه شورای شهر بیرجند پیش از ظهر امروز با حضور اعضای شورای شهر در سالن جلسات شورا با بررسی نامه‌های رسیده به صحن علنی شورا و چند مصوبه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه افزایش 20 درصدی صدور پروانه‌های ساختمانی که سبب کاهش اعتراضات مردمی و کاهش ساخت و سازها شده بود به بحث و تبادل گذاشته شد و شهردار بیرجند گفت: تعرفه عوارض از اختیارات شورای اسلامی است و در همه شهرها یکسان نیست.
جاوید با اشاره به اینکه عوارضات ساختمانی محلی و براساس قیمت منطقه‌ای تعیین می‌شود، بیان داشت: در این خصوص هر قیمتی که اداره دارایی تعیین کند قسمتی از آن را برای پروانه‌های ساختمانی در نظر می‌‌گیریم.
وی درباره افزایش عوارضات ساختمانی پیشنهاد طراحی فرمولی داد که در آن قیمت منطقه‌ای لحاظ نشود و اگر قرار بود قیمت منطقه‌ای اعلام شود تبصره‌ای در آن لحاظ شود.
اعتراضات به افزایش قیمت عوارضات ساختمانی زیاد است
میری عضو کمیسیون عمران شورای شهر بیرجند با بیان اینکه اعتراضات به افزایش قیمت‌ها زیاد است، بیان داشت: باید پرداخت عوارض پروانه‌های ساختمانی را از دفترچه تقویم املاک دارایی جدا کنیم و دفترچه شهرداری ملاک عمل باشد چون با ایجاد هر تغییر در این دفترچه فرمول‌های شهرداری نیز تغییر می‌یابد.
وی هدف از تنظیم دفترچه تقویم املاک دارایی را در راستای مالیات‌هایی که از مردم اخذ می‌شود دانست و یادآور شد: نباید این دفترچه در تعیین قیمت عوارض شهرداری دخیل یابد و شهرداری از دفترچه عوارض مختص خود استفاده کند.
رئیس شورای شهر بیرجند سخنان خود را با طرح سؤالی مبنی بر اینکه آیا از صفر تا 100 هزینه‌های صدور پروانه‌های ساختمانی در اختیار شهرداری قرار دارد یا نظر اداره دارایی نیز ملاک عمل قرار می‌گیرد، آغاز کرد.
ابراهیم تقی‌زاده از برگزاری مجمع مشورتی شورای شهر بیرجند با حضور شهردار خبر داد و افزود: برگزاری مجمع مشورتی به مبحث سیاست‌گذاری‌ها کمک می‌کند.
مردم خیابان دولت منتظر اعضای شورای شهر باشند؛ وعده دیدار 25 دی ماه
وی دومین دیدار مردمی اعضای شورای شهر و مسؤولان شهرستانی را در 25 دی‌ماه در مسجد امام هادی(ع) واقع در خیابات دولت اعلام کرد و یادآور شد: همچنین هفته آینده جلسه شورای شهر از ساعت 10 صبح به بعد به بازدید از پروژه‌های در دست اقدام شهرداری ختم می‌شود.
محمدعلی طاهری یکی دیگر از اعضای شورای شهر بیرجند با بیان اینکه مصوبه مذکور به هیئت تطبیق در فرمانداری ارجاع داده شد، ادامه داد: در نامه برگشتی به شورای شهر اعلام شده است که این موضوع دارای سه ابهام است.
وی اضافه کرد: در نامه‌ای که به شورای شهر رسیده است بیان شده که؛ 1- مشخص نیست موضوع و هدف مصوبه کدام موارد اشاره شده است، 2-ارزش معاملاتی یا منطقه‌ای املاک؟ 3- میزان افزایش قیمت‌های مدنظر در سال 96 چه میزان باشد.
عضو شورای شهر بیرجند یادآور شد: در نامه‌ ارسالی تعیین شده است که ارزش معاملاتی املاک و همچنین میزان افزایش قیمت‌ها 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
برداشت شورای شهر از آخرین عبارت برداشت شده در نامه فرمانداری؛ مصوبه مورد اعتراض است
طاهری با اشاره به اینکه از آخرین عبارت برداشت شده در نامه فرمانداری برداشت می‌شود که مصوبه مورد اعتراض است، اضافه کرد: با توجه به اینکه مصوبه مذکور روشن است و هیچ ابهامی در آن وجود ندارد لذا باید با قید فوریت و صراحت کامل در هیئت تطبیق مطرح و نتیجه‌گیری شود چراکه سردرگمی شهروندان به دلیل یک مصوبه به صلاح نیست.
یکی دیگر از اعضای شورای شهر پیشنهاد داد: میزان 20 درصد را محاسبه و ضمیمه دفترچه کنیم و با انجام این کار دیگر ایرادی برای این مهم گرفته نمی‌شود.
شهردار بیرجند نیز بیان داشت: در مباحث مربوط به عوارضات سه موضوع قیمت منطقه‌ای، ارزش معاملاتی و تعرفه عوارضات مدنظر قرار دارد که قیمت منطقه‌ای به دست کمیسیون تقریب املاک است و شورای شهر هیچ وظیفه‌ای در این خصوص ندارد.
تعرفه عوارضات از اختیارات کامل شورای شهر
محمدعلی جاوید با اشاره به اینکه تعرفه عوارضات از اختیارات کامل شورای شهر است، اعلام کرد: تا دوشنبه هفته جاری پیشنهاد خود را جهت تعرفه عوارضات اعلام می‌کنیم.
موضوع دیگری که در شورای شهر بیرجند به تبادل گذاشته شد اقدامات شهرداری در خصوص تفکیک پسماندهای شهری بود و تبیین شد: در خصوص پسماندهای عادی هیچگونه اقدامی انجام نمی‌شود.
لزوم ایجاد سازمان پسماند در استان/ طرح بکر یک شرکت پسماند
حسنی‌صفت عضو شورای شهر بیرجند بر لزوم ایجاد سازمان پسماند در استان تأکید و بیان داشت: سازمان پسماند در تمام استان‌ها تشکیل و تنها استانی که این سازمان را ایجاد نکرده خراسان‌جنوبی است.
وی از اعلام آمادگی شرکت پارک آرمان در خصوص تفکیک پسماندهای عادی خبر داد و تبیین کرد: شرکت مذکور طی دو سال کار با شهرداری فعالیت خود را به اثبات رسانده است.
عضو شورای شهر بیرجند با یادآوری این مطلب که شرکت مذکور اعلام کرده در شش ماه اول به لحاظ ایجاد زیرساخت‌ها هیچ وجهی دریافت نکند و در شش ماه دوم تصمیماتی اتخاذ گردد، اظهار داشت: همچنین شرکت مذکور تبیین کرده که افراد بکار گرفته شده در شرکت از بین همان زباله‌گردها خواهند بود.
حسنی‌صفت عنوان کرد: همچنین کمیسیون بهداشت باید از مرکز بهداشت بخواهد تا در زمینه واکسینه کردن این افراد اقدام کند.
درآمد خوب زباله‌گردها!
وی درآمد کنونی افراد زباله‌گرد را خوب ارزیابی کرد و گفت: این افراد علاوه بر درآمد خوبشان با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوند که هم برای خودشان و هم برای افراد جامعه مضر است.
این عضو شورای شهر بیرجند با اشاره به اینکه برنامه‌های ارائه شده شرکت خوب است و سعی دارد از افراد نفوذپذیر، روحانیت و مساجد در زمینه آگاهی بخشی به مردم استفاده کند، ادامه داد: مردم باید بدانند که تفکیک زباله از نظر فرهنگی، اعتقادی و سیمای شهری مفید و مؤثر است.
شهردار بیرجند نیز در رابطه با تشکیل سازمان پسماند، با بیان اینکه فعلا مدیریت پسماند ایجاد و اقدامات لازم را انجام می‌دهیم، اعلام کرد: تشکیل ساختمان پسماند پروسه چهار ماهه‌ای را می‌طلبد و با اختصاص ساختمانی به این مهم هر چه زودتر نسبت به تکمیل ساختمان اقدام می‌کنیم.
جاوید شرایط شهر بیرجند را با مابقی شهرها متفاوت دانست و گفت: بیرجند به شهر پاک شهرت یافته است و این موضوع از فرهنگ مردم این شهر نشأت گرفته است.
وی با بیان اینکه تنها توجیه اقتصادی پسماند در تفکیک زباله‌ها نهفته است، اذعان داشت: باید فرهنگ پسماند از خانواده‌ها آغاز شود.
شهردار؛ طرح شرکت مذکور به شهرداری ارائه شود/ حسنی‌صفت؛ طرح مذکور 7 ماه گذشته به شهرداری ارائه شده است
شهردار بیرجند خواهان ارائه طرح شرکت مذکور به شهرداری شد و گفت: طرح ارائه شد به شورای شهر ارسال و بعد از کسب آراء مدنظر به تصویب خواهد رسید لذا شرکتی که می‌خواهد این مهم را انجام دهد مشروط بر این است که ساختارهایی را در سطح شهر ایجاد کند.
حسنی‌صفت در پاسخ به مباحث ارائه شده از سوی شهردار بیرجند، بیان داشت: طرح مذکور هفت ماه گذشته به شهرداری ارائه شده است.
تقی‌زاده رئیس شورای شهر بیرجند دو پیشنهاد داد و گفت: اول اینکه تفاهم‌نامه با شرکت منعقد گردد و دوم شهرداری با کلیات طرح موافق اما در صورتی که مزایده‌ای برگزار نشده باشد مزایده‌ای برگزار شود تا شرکت واجد شرایط‌تر به این مهم ورود یابد.
موضوع دیگر ارائه شده در شورای شهر بیرجند پیرامون درخواست نماینده ولی‌فقیه در استان در خصوص عدم روشنایی پارک‌ها و فضای سبز بیرجند بود که بیان شد؛ حل نقاط کور نیازمند تخصیص اعتبار است.
منابع طبیعی؛ مسؤول نقاط کور و تاریک پارک جنگلی بیرجند
حسنی‌صفت به تاریکی پارک جنگلی بیرجند اشاره و مطرح کرد: 17 هکتار از مساحت پارک جنگلی در اختیار شهرداری است که بهسازی شده و از روشنایی کافی برخوردار و 12 هکتار در اختیار منابع طبیعی است که در تاریکی به سر می‌برد.
وی تبیین کرد: جهت ساماندهی و روشنایی 12 هکتار باقی مانده منابع طبیعی باید آنها را به شهرداری واگذار کند.
دادن وجه نقد به رانندگان و عدم استفاده از کارت توسط شهروندان از دیگر مباحثی بود که در شورای شهر بیرجند مطرح شد.
شرکت تعاونی خدماتی توان‌خواهان از جمله شرکت‌هایی است که جهت بکارگیری افراد معلول در زمینه خرید و فروش کارت بلیط همکاری‌های لازم را انجام و اکنون با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده است که از جمله این مشکلات پول‌گیری( گرفتن وجه نقد توسط رانندگان) است.
وقتی نان معلولان آجر می‌شود
هم‌اکنون بالغ بر 28 نفر در باجه‌های ایستگاه‌های اتوبوس بیرجند مشغول به کار هستند که سقف حقوقی آنها از 100 تا 300 هزار تومان است و دادن وجه نقد توسط شهروندان به رانندگان این اندک حقوق را نیز کاهش می‌دهد چرا که حقوق این افراد از محل درآمد شرکت تأمین می‌شود و دادن پول مستقیم به رانندگان سبب عدم درآمد شرکت می‌شود.
حسنی‌صفت، اعلام کرد: طی جلسه‌ای که با مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی استان برگزار شد تصمیماتی اخذ شد که شامل نصب دوربین در اتوبوس‌ها، گماردن ناظران در اتوبوس‌ها و تفاوت فاحش بین گرفتن وجه نقد و استفاده از کارت بود.
وی تبیین کرد: مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی و حمل و نقل هیچ‌گونه مخالفتی با این موارد نکرد.
در جلسه امروز نیز با نصب دوربین در اتوبوس‌ها محالفت به عمل آمد و مقرر شد نظارت قوی در اتوبوس‌ها صورت و کارتی در اختیار رانندگان قرار گیرد که در صورت گرفتن وجه نقد به ازای این کارت زده شود.
توزیع قبوض عوارض نوسازی مطلب دیگری بود که در شورای شهر بیرجند مطرح و تبیین شد: تفاهم‌نامه‌ای فی مابین شهرداری و پست منعقد گردد و دستگاه پوز کارتخوان متصل به حساب شهرداری در اختیار پستچیان قرار گیرد که حدود پنج درصد از وصول عوارضات به پست تعلق گیرد.
واگذاری ایستگاه‌های دوچرخه‌سواری در سطح شهر با رعایت ضوابط به بخش خصوصی
همچنین در این جلسه پیرامون ایستگاه‌های دوچرخه‌سواری در سطح شهر تبادل نظر شد و مصوب شد که بهره‌برداری از ایستگاه‌های دوچرخه سواری در سطح شهر با رعایت ضوابط به بخش خصوصی واگذار شود.
از دیگر مصوبات شورای شهر بیرجند این بود که به شهرداری اجازه داده شد جهت پرداخت بدهی‌های خرد، به مبلغ 10 میلیارد ریال از حساب سپرده برداشت و در بانک شهر سپرده‌گذاری شود تا معادل آن نسبت به پرداخت وام قرض‌الحسنه چهار درصد با پرداخت سه ساله اقدام شود.
حسنی‌صفت همچنین پیرامون فضای سبز به یغما برده شده شهر بیرجند، بیان داشت: درختان موجود در پادگان 04 بیرجند روز به روز کاهش یافته و خشک می‌شوند.
وی توضیح داد: با خشک شدن درختان کاج در این محل مسکن و شهرسازی با سودی که می‌کند به راحتی می‌تواند کاربری زمین را تغییر داده و ساختمان‌های آسمان خراش در این محل بنا کند.
حضور ناجی کاج‌ها در شورای شهر
ناجی کاج‌ها امروز نیز به شورای شهر بیرجند آمده بود و از منافع نهفته مردم سخن به زبان آورد و گفت: مردم بیرجند از شورای شهر طلبکارند چرا که خشک شدن درختان کاج در پادگان 04 خواسته مردمی است که باید پیگیری شود.
مرادی با تأکید بر اینکه باید جهت برگشت حقوق شهروندان اطلاع‌رسانی صورت پذیرد، خطاب به اعضای شورای شهر، متذکر شد: اگر پشتیبان حقوق مردم هستید در این خصوص تدابیری اتخاذ کنید.
تقی‌زاده رئیس شورای شهر بیرجند، خطاب به شهروند بیرجندی، بیان داشت: بارها شده که در جلسات حضور یافته و این موضوع را اعلام کردید، ما وظیفه خود را انجام داده و مکاتبات زیادی در این زمینه انجام شده است.
ارتش اجازه ورود به مالک نداد!/ تعلل و سهل‌انگاری راه و شهرسازی در پادگان04
حسنی‌صفت با بیان اینکه بعد از گذشت هفت سال مالک نمی‌تواند با کلید وارد این مجموعه شود، اعلام کرد: کلید راه و شهرسازی در اختیار یکی از اعضای شورای شهر بود ولی ارتش اجازه ورود نداد و با تفنگ مواجه شدیم.
از این مباحث مطرح شده تعلل و سهل‌انگاری راه و شهرسازی در پادگان به نظر می‌رسد و این طور که از شواهد و قراین پیدا است راه و شهرسازی قصد دارد با خشکاندن درختان ساختمان‌های آسمان خراشی در این محل بنا و جلوی تنفس مردم شهر را بگیرد.
همچنین در این جلسه مقرر شد؛ شنبه 30 دی‌ماه جلسه‌ای برگزار شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۳۴۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , زباله‌گردها , شهردار