به گزارش خراسانتایم به نقل از تسنیم رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: در مدت 8 ماهه امسال 100 هزار مترمربع فرش دستباف به ارزش 360 میلیارد ریال در استان بافته شده است.
وی با بیان اینکه مقدار فرش بافته شده در این مدت بیش از 5 میلیون دلار ارزش داشته است اظهار داشت: فرشهای بافته شده استان به کشورهای آلمان، ایتالیا، امارات، اسپانیا و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس ارسال میشود.
کامیابیمسک گفت: از مهمترین مشکلات بافندگان فرش دستباف در استان خراسان جنوبی میتوان به بیمه تامین اجتماعی اشاره کرد و در حال حاضر مدتی است که بازار جهانی کوچکتر شده و میزان تولیدات از تقاضای بازار بیشتر است.
وی افزود: افزایش عرضه نسبت به تقاضا و کاهش نرخ بازار میطبد بازارهای تجاری بیشتری در جهان دنبال شود و در این راستا باید تبلیغات زیادی صورت گیرد.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه هنگامی که تولیدات بازار ندارد فرش منطقه ضرر میکند اظهار داشت: در برخی از روستاهای خراسان جنوبی معیشت مردم و بافندگان با همین تولید فرش و پول یارانهها است.
کامیابی مسک افزود: در استان خراسان جنوبی 50 هزار بافنده در 20 هزار کارگاه به صورت تمام وقت، پاره وقت و فصلی مشغول به کار هستند که تمام و بخشی از هزینههای زندگی خود را از این طریق تامین میکنند.
وی گفت: عمده فرش تولیدی استان خراسان جنوبی خشتی، ریزماهی و ناینی است و در دولت یازدهم در سفر رئیس جمهور به استان خراسان جنوبی چهار طرح زیربنایی در صنعت فرش دستباف استان مصوب و مقرر شد ایمیدرو دنبال کند اما ایمیدرو تاکنون هیچ کاری انجام نداده است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی افزود: بافندگان فرش دستباف جزو ضعیفترین و از طرفی شرافتمندترین افراد بوده که صدای آنها به جایی نمیرسدو دولت باید به این قشر زحمتکش توجه ویژه داشته باشد و در این زمان که وقت بودجهریزی است نمایندگان نسبت به بافندگان فرش توجه بیشتری داشته باشند.
کامیابیمسک افزود: فرش دستباف خراسان جنوبی از نظر اصالت، زیبایی و ظرافت طبق سلیقههای بازارهای هدف بوده و یکی از شناختهترین برندهای فرش دنیا است و تاکنون فرش دستباف مود شهرستان سربیشه و قهستان به عنوان 2 شهرستان مرزی ثبت جهانی شده است.
کلمات کليدی: خراسانتایم , کارگاه , فرش