پنجشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۴
استاندار خراسان‌جنوبی:

الگوی مدونی برای مناطق کمتر توسعه‌یافته وجود ندارد/ خراسان‌جنوبی؛ مرکز ثقل منطقه میانی کشور

استاندار خراسان‌جنوبی با ابراز تأسف از اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون هنوز دولت و مجلس الگوی کامل و مدونی برای مناطقی که از شاخص‌های توسعه عقب مانده‌اند، ندارند، گفت: اگر دولت و مجلس فکری برای این مهم نکند همچنان در مسیرهای کم‌بهره پیش خواهیم رفت.
الگوی مدونی برای مناطق کمتر توسعه‌یافته وجود ندارد/ خراسان‌جنوبی؛ مرکز ثقل منطقه میانی کشور
 
 
 
به‌ گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، محمدمهدی مروج‌الشریعه ظهر امروز در شورای اداری و نشست استانداران ادواری خراسان‌جنوبی، اظهار داشت: تاریخچه پیدایش خراسان‌جنوبی نشان می‌دهد این منطقه از دیرباز از موقعیت حساس و اساسی برخوردار بوده و این منطقه را به عنوان دروازه شبه‌جزیره هند معرفی می‌کردند.
وی بیان داشت: در هر دولت و نظامی برای این خطه حاکمان مقتدری را به‌عنوان والیان این محور و منطقه انتخاب می‌کردند.
استاندار خراسان‌جنوبی اعلام کرد: منطقه خراسان‌جنوبی نه در کلام و نه در تعارف بلکه در واقعیت مرکز ثقل منطقه میانی کشور است لذا هرگونه اقتداری به دلیل تقویت بنیان‌های اقتصادی، اجتماعی، فناوری و سیاسی به وجود آید اگر همگام و همراه این اقتدار شامل منطقه نشود به طور قطع دو قطب و دو سوی مقتدر این دو بخش راه به جایی نخواهد برد.
مروج‌الشریعه با تأکید بر اینکه شرق کشور زمانی آباد و به عنوان قطب اساسی تأثیرگذار خواهد بود که توانمندی‌ها به صورت رشته‌ای منتقل شود، ادامه داد: اگر خراسان‌جنوبی که مرکز ثقل منطقه میانی محور است بخواهد از آیتم‌های توسعه عقب بماند این دو سوی اساسی غرب و شرق ره به جایی نخواهد برد.
وی ترکیب اقوام و قبایل مختلف را از ویژگی‌های منحصربفرد خراسان‌جنوبی دانست و بیان داشت: الگوی زیبای مشارکتی و متعادل بین اقوام مختلف نقطه تمایز این استان نسبت به سایر استان‌های کشور است.
استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه خراسان‌جنوبی در پایان دولت هشتم تأسیس شده است، اضافه کرد: دولت نهم و دهم رویکرد عدالت‌محوری و دولت یازدهم و دوازدهم رویکرد اقتصاد مقاومتی را به عنوان رویکرد قالب خود قرار داده است.
مروج‌الشریعه از تعریف 200 پروژه اقتصاد مقاومتی طی سال‌های 95 و 96 در خراسان‌جنوبی خبر داد و یادآور شد: پروژه‌های مذکور در حال پیگیری و اجرا است که شتاب بیشتری را می‌طلبد.
وی با تأکید بر اینکه خراسان‌جنوبی محرومیت‌های بسیار و مشکلات جدی دارد، اذعان داشت: بنا به گفته معاون اول رئیس‌جمهور اینجا منطقه‌ای محروم است که با جدا شدن آن از خراسان بزرگ بار بزرگی بر دوش مدیرانی که مسؤولیت دارند و مسؤولیت را می‌پذیرند، می‌گذارد.
استاندار خراسان‌جنوبی تربیت نیروی انسانی متخصص، توسعه صادرات، توسعه خدمات آموزشی و دانشگاهی را از نخستین و کلیدی‌ترین محورهای توسعه استان ذکر کرد و بیان داشت: همچنین گسترش شناسایی و بهره‌برداری از منابع معدنی، گسترش صنایع دستی و بومی، صنایع و تولید انرژی‌های نو و تجدیدپذیر و پیشگیری از خام فروشی از استراتژی‌های مهمی است که در دستور کار قرار گرفته است.
مروج‌الشریعه یادآوری کرد: آینده تولید مرکز نرم‌افزار استان نقش وسیع آی‌تی در عرصه توسعه‌های مناطق را نشان می‌دهد لذا در استان به مباحث مربوط به آی‌سی‌تی در کارآفرینی پرداخته می‌شود.
وی متذکر شد: تا زمانی که نظام تصمیم نگیرد که چگونه منشور تقویت و تجهیز مدیریت‌های منطقه‌ای را به شکل مناسب اجرایی کند روند به همین وضعیتی است که مشاهده می‌کنید.
استاندار خراسان‌جنوبی اضافه کرد: اگر با همین مسیر فعلی پیش رویم، انرژی‌های زیاد با بازخورد کم صرف خواهد شد.
مروج‌الشریعه خطاب به دولت و مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ارکان کلیدی نظام جمهوری اسلامی که دولت و مجلس شورای اسلامی هستند باید در یک وفاق منطبق بر هم به این مسأله بپردازند.
وی با ابراز تأسف از اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون هنوز دولت و مجلس الگوی کامل و مدونی برای مناطقی که از شاخص‌های توسعه عقب مانده‌اند، ندارند، اعلام کرد: اگر دولت و مجلس فکری برای این مهم نکند همچنان در مسیرهای کم‌بهره پیش خواهیم رفت.
استاندار خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: نظام اجرایی باید مبتنی بر تأمین منابع مالی از تسهیلات بانکی شود همان کاری که کشور چین در 25 سال گذشته انجام داد زیرا با این سیستم بانکی به طور قطع باید راه سنتی 40 سال قبل را با بازخورد کم ادامه دهیم.
مروج‌الشریعه مردم را اساسی‌ترین و محوری‌ترین ستون برای اجرای سیاست‌های نظام دانست و مطرح کرد: اگر مشارکت مردم را کنار بگذاریم در ورطه‌های اشتباه باقی می‌مانیم.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۴۴۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خراسان جنوبی , اقتصاد مقاومتی