بر زمین ماندن طرحی ۱۴ ساله
قیمتهای نجومی مالکان طرح فرزان؛ مانع پیشرفت کار/ شرکت عمران و مسکنسازان به وظایف ذاتی خود عمل نکرد
23 دی 1396 ساعت 16:30
طرح فرزان بیرجند طرحی است که از سال ۸۴ آغاز و تاکنون هیچ اقدامی جهت اتمام آن انجام نشده است و عدم اتمام پروژه مردم این نقطه از شهر را با مشکلات عدیدهای روبرو کرده است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، اعضای شورای شهر و شهردار بیرجند پیش از ظهر امروز با حضور خود در نقاط مختلف شهر از چندین پروژه در دست اقدام شهرداری بیرجند بازدید کردند.
اولین مقصد شورای شهر بیرجند بازدید از طرح فرزان بود، طرحی که از سال 84 آغاز و تاکنون هیچ اقدامی جهت اتمام آن انجام نشده است و عدم اتمام پروژه مردم این نقطه از شهر را با مشکلات عدیدهای روبرو کرده است.
حسینپور یکی از مالکان محدوده طرح فرزان بیرجند خواستار تعین تکلیف طرح شد و بیان داشت: ما نه به مسکن و شهرسازی و نه به دولت دسترسی داریم لذا خواستار اتمام طرح هستیم.
*طرحی که پس از ۱۴ سال بر زمین مانده
وی به طولانی شدن روند پروژه اشاره کرد و گفت: ۱۴ سال است که اتمام طرح بر زمین مانده و چهار سال اخیر نیز چوب شهردار وقت را میخوریم.
حسینپور راستگردهای خیابان پاسداران، دیوار پادگان 04 و نابود کردن درختان 40 ساله آخر خیابان بهشتی را ظلمهایی دانست که در حق مردم بیرجند میشود و توضیح داد: فرستادن بودجهها به تهران دردی از مردم را دوا نمیکند.
*مالک طرح فرزان خطاب به مسؤولان؛ چرا مسؤولان فکری برایم بر نمیدارند؟
یکی دیگر از مالکان پروژه فرزان که به گفته خودش دارای ۴ فرزند و بدون همسر است از آواره شدن خود در معصومیه سخن به زبان آورد و گفت: چرا مسؤولان فکری برایم بر نمیدارند.
افروز یکی دیگر از شهروندان ضمن تشکر و قدردانی از زحمات و حضور شهردار بیرجند در محله طرح فرزان، اعلام کرد: بنده به نمایندگی از مردم این منطقه از شورای شهر گلایهمند هستم.
*عضو شورای شهر: ما کارهای نیستیم/ شهروند: زمان امضای قرارداد چرا اعلام نکردید!
وی به سخن یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه "ما کارهای نیستیم" اشاره و اظهار داشت: وقتی که کارکرد و قرارداد یک شرکت را تأیید میکردید چرا آن زمان نمیگفتید که ما کارهای نیستیم.
افروز به کمعرض بودن خیابان احداثی اشاره کرد و گفت: طبق مستندات قرار بوده است که خیابان 30 متری با پیادهروهای 3.5 متری احداث شود ولی اکنون خیابان احداثی حتی به 20 متر نمیرسد که شهردار بیرجند در جوابش، تبیین کرد: یک سانت از خیابان کم نخواهد شد و هر چه در طرح بوده اجرا میشود.
این شهروند همچنین از عملکرد شرکت عمران و مسکنسازان در طرح فرزان انتقاد و خطاب به شورای شهر اعلام کرد: تا زمانی که دردهای این مردم را لمس و درک نکنید متوجه مشکلات مردم این منطقه نمیشود.
*بروید درب شورای شهر را ببندید!
وی وجود سگها ولگرد، تزریق مواد و سرنگهای آلوده را گوشهای از مشکلات مردم این منطقه عنوان کرد و از بیتوجهی و عدم سرکشی شورای شهر از این منطقه انتقاد و خطاب به اعضای شورای شهر متذکر شد: بروید درب شورای شهر را ببندید!
معاون عمرانی شهردار بیرجند طول پروژه سهراه اسدی تا پل موسی بن جعفر(ع) را ۳۳۰ متر بیان کرد و گفت: فاز یک طرح با همکاری اهالی تا ۱۳۰ متر پیش روی داشته است.
*طرح فرزان در گرو تملک ۷ ملک
علی عدل از اهم مشکلات این پروژه را تملک ۷ ملک عنوان کرد و بیان داشت: در سنوات گذشته طبق قولهایی که از شرکت عمران و مسکنسازان اخذ شد مقرر گردید که شرکت عمران ملکها را تملک کنند که متأسفانه هیچ اقدامی توسط شرکت انجام نشد.
وی با اشاره به اینکه حدود دوسوم مسیر با تملک تنها دو ملک باز میشود، اضافه کرد: شهردار قول داده وارد مذاکره شود و مسکن و شهرسازی در عوض زمینها را در اختیار مالکان قرار دهد.
*شرکت عمران و مسکنسازان به وظایف ذاتی خود عمل نکرد
معاون عمرانی شهردار بیرجند با اشاره به اینکه اتمام طرح از سهراه اسدی تا پل موسی بن جعفر(ع) از وظایف ذاتی شرکت عمران و مسکنسازان بوده که متأسفانه هیچ اقدامی انجام ندادهاند، ادامه داد: اکنون این طرح با هزینههای شهرداری انجام میشود و کسی که باید پاسخگو باشد مغفول مانده و همه حملهها به شورای شهر و شهرداری میشود.
عدل از دیگر مشکلات طرح فرزان را جابجایی انشعابات آب و فاضلاب ذکر کرد و از آب و فاضلاب خواست تا نسبت به جابجایی انشعابات اقدام کنند تا پروژه با سرعت بیشتری پیش رود.
*مالکان حاضر به مشاهده زمینهای پیشنهادی نیستند!
وی همچنین پیرامون اعتراض یکی از ساکنان که ملکش جزو 7 ملک تملکی است، اعلام کرد: زمین را در اختیار مالک قرار میدهیم که بررسی کند آیا زمین مذکور قابلیت نقدینگی دارد یا خیر ولی بسیاری از این مالکان حتی حاضر نیستند زمین را مشاهده کنند!
معاون عمرانی شهردار بیرجند در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه تاکنون 120 متر از مسیر سهراه اسدی تا محدوده پل موسی بن جعفر(ع) آزاد شده است، اضافه کرد: تملک 7 ملک از مشکلات اساسی است که راه و شهرسازی قول داده بود تا مهرماه امسال آزاد کند که هیچ اقدامی انجام نشد.
عدل با بیان اینکه بافت فرزان از طرحهایی است که از سال 84 آغاز شده است، تصریح کرد: پل موسی بن جعفر(ع) نیز از دیگر طرحهایی است که با افتتاح آن، محله موسی بن جعفر(ع) به سه راه اسدی متصل میشود.
وی با یادآوری این مطلب که پروژه پل موسیبن جعفر(ع) از طرحهای عمرانی شهرداری است، ادامه داد: این سازه که پلی مسطح و بزرگترین پل در استان است با عرشه دو هزار و 300 مترمربع بر روی رودخانه کبوتر خان بیرجند قرار دارد.
معاون عمرانی شهردار بیرجند با بیان اینکه پروژه پل موسی بن جعفر(ع) در اردیبهشتماه 93 کلنگزنی شد، مطرح کرد: با افتتاح پل، ترافیک خیابان جمهوری اسلامی و اطراف بازار روان میشود.
*پروژه فرزان از اولویتدار ترین پروژههای شهر بیرجند
شهردار بیرجند نیز به بازدید امروز شورای شهر و شهرداری از طرح فرزان بیرجند اشاره کرد و اظهار داشت: پروژه فرزان از اولویتدار ترین پروژههای شهر بیرجند است.
محمدعلی جاوید با اشاره به اینکه شهرداری در راستای ارزش افزوده زمینها وظایفی دارد، ادامه داد: با اتمام آسفالت و تملک منازل پروژه طرح فرزان به سرانجام و بعد از اتمام طرح پروژه پل را داریم.
*درخواست شهردار؛ در طرح فرزان همکاری کنید
وی خواستار همکاری شهروندان در پروژه طرح فرزان شد و تصریح کرد: با اتصال سهراه اسدی به موسی بن جعفر(ع) بافت اجتماعی کمبرخوردار و پربرخوردار به هم متصل میشوند.
شهردار بیرجند همچنین به افتتاح پل موسی بن جعفر(ع) اشاره کرد و اذعان داشت: اگر تملکها انجام و مشکل خاصی در اجرای طرح پیش نیاید تا پایان خردادماه 97 عملیات جدولگذاری، آسفالت و عملیات فیزیکی طرح به اتمام میرسد.
*قیمتهای نجومی مالکان بر روی املاک
رئیس شورای شهر بیرجند با اشاره به اینکه اتمام طرح فرزان در تملک تنها 7 ملک قرار گرفته است، اضافه کرد: متأسفانه مالکان قیمتهای نجومی برای املاک خود میگذارند که از عهده شهرداری برنمیآید.
ابراهیم تقیزاده با تأکید بر اینکه اگر همراهی و همکاری بین 7 ملک صورت پذیرد شهرداری نیز تمام تلاش خود را جهت اتمام طرح به کار میبندد، ادامه داد: باید راهکار اجرایی ارائه شود و خانوادهها توجیه و با همکاری مردم و معتمدین پروژه تسریع یابد.
*طرح اتصال بلوار شعبانیه به کمربندی غرب بیرجند
مقصد دوم شورای شهر بیرجند بازدید از طرح اتصال بلوار شعبانیه به کمربندی غرب بیرجند بود که شهرداری برای این مهم نیازمند کار کارشناسی و تأمین اعتبار است.
مجری طرح راه و شهرسازی است و اگر مشکلی در مالکیتها انجام نشود عملیات اجرای پروژه مشکلی نخواهد داشت چراکه درخواستهای مردمی جهت بازگشایی این معبر زیاد است.
*شهرداری همگام با آب و فاضلاب پیش میرود
از دیگر بازدیدهای شورای شهر بیرجند آسفالت معابر مهرشهر بود که عدل پیرامون این موضوع اظهار داشت: شهرداری بیرجند همزمان با اداره آب و فاضلاب پیش میرود و معابری که نصب انشعابات انجام شود بلافاصله آسفالت آن توسط شهرداری صورت میگیرد.
وی آسفالت معابر مهرشهر را از اقدامات مهم شهرداری عنوان و مطرح کرد: نسبت به تمام معابر مهرشهر اقدام میکنیم و همزمان پشت سر اداره آب و فاضلاب حرکت میکنیم.
جاوید رسیدگی به مناطق کم برخوردار را از تأکیدات شورای شهر دانست و گفت: عملیات آسفالت معابر مهرشهر به طول 17 هزار متر مریع انجام میشود و تاکنون نسبت به آسفالت خیابانهای 9 دی و بهجت اقدام کردهایم.
وی آسفالت معابر خاکی را منوط بر تأمین زیرساختها دانست و گفت: همچنین تکمیل پارکهای نیمهکاره و اصلاح میادین را در این نقطه شهر پیگیری میکنیم.
*عدم جانمایی درست زمینها جهت احداث فضای سبز
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بیرجند با اشاره به اینکه عدم تأمین زمین از بزرگترین مشکلات مهرشهر است، اضافه کرد: همچنین جانمایی زمینها جهت احداث فضای سبز از دیگر مشکلات این منطقه است چراکه زمینهایی به قطعات کوچک در اختیار شهرداری قرار میدهند که کفایت جمعیت حاضر را نمیکند.
مجتبی انصاری با یادآوری این مطلب که زمینهای کوچک کارایی پارک ندارد، ادامه داد: هماکنون فقط یک پارک نیمهکاره بنام بوستان دکتر بلالی در این منطقه وجود دارد.
*نبود آب شیرین چالش دیگر تأمین فضای سبز مهرشهر
وی از دیگر چالشهای تأمین فضای سبز مهرشهر را نبود آب شیرین قابلاستفاده برای پارکها ذکر کرد و بیان داشت: هر اقدامی که بخواهیم در این نقطه از شهر انجام دهیم نیازمند تأمین آب و اعتبارات است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بیرجند از عدم جانمایی لکههای فضای سبز در مهرشهر انتقاد کرد و گفت: فضاهای پیشبینیشده برای فضای سبز مهرشهر به مساحت کم و پراکندگی زیاد است که ما را با مشکل مواجه کرده است و مجبوریم با همین مساحت کنار بیاییم. انصاری همچنین پیرامون انشعابات آب جهت تأمین آب فضای سبز، اعلام کرد: انشعاب جدیدی نمیخواهیم و خواستار انتقال انشعابات بلااستفاده به این منطقه هستیم که این مهم خواسته زیادی نیست.
*آبیاری ۵۵ درصد فضای سبز بیرجند با آب شور
وی خاطرنشان کرد: هماکنون ۵۵ درصد فضای سبز بیرجند با آب شور و تنها ۴۵ درصد با آب شیرین آبیاری میشود.
شهردار بیرجند نیز با بیان اینکه هدف ما از ظرفیت رسانهها تحت فشار قرار دادن سایر دستگاهها نیست، اعلام کرد: امیدواریم ادارات آب و فاضلاب و راه و شهرسازی همکاریهای لازم را با شهرداری بیرجند انجام دهند.
مقصد بعدی شورای شهر پارک آزادی بیرجند بود که شهردار بیرجند به ارائه طرحی مبنی بر الحاق پارک آزادی بیرجند با شهربازی پارک صیاد شیرازی پرداخت.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بیرجند اعلام کرد: برای انجام پیشنهاد شهردار بیرجند جهت تکمیل این مجموعه پارک آزادی و شهربازی صیاد شیرازی باید تلاش شود تا یک مجموعه با کاربری مختلف ایجاد شود.
*پارک آزادی؛ قدیمیترین پارک بیرجند/ پیشرفت ۷۵ درصدی باغ پرندگان در پارک جنگلی
انصاری پارک آزادی بیرجند را یکی از قدیمیترین پارکهای شهر دانست و گفت: مساحت این پارک بالغ بر 8 هکتار است که با احتساب پارک صیاد شیرازی و تپههای اطراف به 24 هکتار میرسد.
وی به درخواستهای مردمی مبنی بر تکمیل پارک آزادی بیرجند اشاره کرد و گفت: پارک آزادی بیرجند در سال 51 تأسیس شده که دارای قدیمیترین کاجهای توپی است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبزشهری شهرداری بیرجند همچنین از احداث باغ پرندگان در پارک جنگلی بیرجند در زمینی به مساحت 77 هزار متر خبر داد و خاطرنشان کرد: باغ پرندگان اولین باغ پرندگان در استان خواهد بود که تاکنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 11464