به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس،حجتالاسلام رمضانعلی صالحی صبح امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسانجنوبی، اظهار داشت: در اداره پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور دو اداره پیشگیری از وقوع جرم و امور عفو فعالیت میکنند.
وی بیان داشت: عفوهایی که به صورت مناسبتی و موردی صورت میگیرد مقدمات آن در اداره کل و ادارات مراکز استانها انجام میشود.
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور علت حضور خود در خراسانجنوبی را پیشگیری از وقوع جرم دانست و تبیین کرد: از نظر مبانی فقهی و اسلامی موضوع جلوگیری از وقوع جرم در واژهها و نهادهای مقدسی مانند امر به معروف و نهی از منکر و تقوا تعریف شده است.
صالحی به مفهوم پیشگیری از وقوع جرم پرداخت و توضیح داد: زمانی که مجرمی را مجازات میکنیم زمانی است که فرد جرم را انجام داده است لذا تذکر به مجرم به این معنا است که فرد مرتکب جرم نشود و یا اگر شد دیگر تکرار نکند.
وی با اشاره به اینکه موضوع پیشگیری از وقوع جرم از 1000 سال پیش در مراکز علمی و بینالمللی مطرح و در کشور ایران عمری 50 ساله دارد، اضافه کرد: در اصل 156 که وظایف قوه قضائیه تعریف شده است از مهمترین وظایف این نهاد پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمان است.
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور ادامه داد: این موضوع به صورت منسجم و منظم در کشور ما به شایستگی رهبری نشده است.
صالحی به تصویب قانون پیشگیری از وقوع جرم طی دو سال اخیر اشاره کرد و افزود: سازمان قضایی نیروهای مسلح یکی از نهادهای پیشکسوت است که در سال 1364 تشکیل و به قوه قضاییه ملحق شد.
وی با بیان اینکه از سال 1377 برنامههای 5 ساله منظم در این سازمان به تصویب رسید، ادامه داد: هماکنون 4 برنامه 55 ساله با هدف فعال شدن فرماندهان و مسؤولان نیروهای مسلح در زمینه پیشگیری از وقوع جرم در این سازمان اجرا شده است.
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور گفتمان نیروهای مسلح را خوب و اثرگذار ارزیابی کرد و اظهار داشت: براساس آمار رسمی طی 5 سال اخیر به طور میانگین شاهد کاهش 10 درصدی جرائم در بین نیروهای مسلح بودهایم.
صالحی با اشاره به اینکه در مجموعه نیروهای مسلح جرایم نسبت به سایر اقشار بسیار کمتر است، اضافه کرد: مجمع پیشگیری از وقوع جرم هر سال یک بار در تمام استانها برگزار و موضوعی انتخاب میشود و این موضوع در 31 استان کشور به بحث و تبادل نظر گذاشته میشود.
وی در پایان همچنین از برگزاری شوراهای استانی پیشگیری از وقوع جرم خبر داد و خاطرنشان کرد: شورای مذکور به صورت فصلی هر سه ماه یک بار با محوریت جرمهای بومی تشکیل میشود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , جرم , نیروهای مسلح