جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۵۱
آموزش:

چگونه نبض خود را بگیریم

چگونه نبض خود را بگیریم
 
 
به گزارش خراسان‌تایم، اندازه‌گیری نبض به شما کمک می‌کند تا سرعت قلب خود را بدون هیچ وسیله خاصی تشخیص دهید. این امر به خصوص در زمانی که شما در حال کاهش وزن و یا در شرایط روحی خاصی هستید بسیار مفید می‌باشد. در این مقاله می‌خوانید که اندازه‌گیری نبض تا چه حد ساده و بدون درد است.

پیدا کردن محل مورد نظر و ثبت نبض
1-از انگشت اشاره و وسط برای اندازه‌گیری نبض استفاده کنید. دقت کنید که نباید از انگشت شست استفاده کنید. چرا که در خواندن اختلال ایجاد می‌کند.

از پالس شعاعی استفاده نمایید. این نوع پالس بر روی مچ دست راست رخ می‌دهد. از قسمت نرم انگشتان برای اندازه‌گیری بهره ببرید. دو انگشت میانی و اشاره را در گوشه مچ قرار داده و انگشت شست را ببندید. انگشتان را به آرامی فشار دهید تا جریان خون را در رگ‌های زیر پوست حس کنید. در صورت لزوم انگشتان را کمی جابجا کنید تا بتوانید نبض (پالس) را حس نمایید.
نبض کاروتید را پیدا کنید. برای احساس کردن یک پالس روی گردن درست زیر خط فک، انگشت اشاره و وسط را در محل توخالی گردن بین نای و عضله بزرگ گردن قرار دهید. انگشتان را به آرامی فشار دهید تا نبض را احساس نمایید. در برخی موارد پیدا کردن این نبض ساده‌تر از نبض مچ است.

2-ضربان قلب را اندازه‌گیری کنید. از یک ساعت مچی یا دیواری با عقربه ثانیه شمار و یا ساعت دیجیتال با نمایشگر ثانیه استفاده کنید. این دقیق‌ترین روش است.

اگر عجله دارید، می‌توانید ضربان قلب را در 15 ثانیه و یا 30 ثانیه اندازه‌گیری کنید و اعداد به دست آمده را به‌ترتیب در 4 و 2 ضرب نمایید. این کار قابل انجام است اما دقت آن به اندازه یک دقیقه نیست.
چگونه نبض خود را بگیریم

3-نرخ نرمال ضربان قلب خود را محاسبه کنید. ضربان قلب یک انسان بالغ در حالت استراحت بین 60 تا 100 بار در دقیقه می‌باشد. نرخ نرمال قلب برای کودکان زیر 18 سال 70 تا 120 بار دقیقه می‌باشد. این اعداد برای فردی است که در حال استراحت است. در صورت انجام فعالیت فیزیکی ضربان افزایش می‌یابد.
آموزش گرفتن نبض

4-قدرت ضربان را بررسی کنید که آیا قوی هستند یا خیر؟ قدرت ضربان را نمی‌توان با دقت محاسبه کرد. اما افراد با تجربه می‌توانند تشخیص دهند که پالس قوی، ضعیف و یا متوسط است. این پارامتر نشان دهنده سلامتی قلب و سیستم عروق و رگ‌هاست.
آموزش گرفتن نبض

5-ریتم ضربان را بررسی نمایید. شما باید دنبال یک نظم در ضربان و میزان توقف بین آن‌ها باشید. اگر ضربان شما پیوسته و آرام است، یعنی منظم می‌باشد. اگر شما یک مکث بیجا و یا تغییر در ضربان حس کردید پس ضربان شما نامنظم خواهد بود. این مورد لزوما بیان گر وجود مشکل نمی‌باشد. اما در صورت مشاهده نامنظمی باید به دکتر مراجعه کنید.
چگونه نبض خود را بگیریم

در صورتی که ضربان خود را پیدا نکردید چه می‌کنید؟
1-سعی کنید از نوک انگشتان برای تشخیص نبض روی مچ استفاده کنید. نوک انگشتان را در نقاط مختلف قرار دهید و 5 ثانیه نگهدارید تا تشخیص دهید ضربان وجود دارد یا خیر؟
چگونه نبض خود را بگیریم

2-مقدار فشاری نوک انگشتان بر روی پوست را عوض کنید. برخی موارد با عوض کردن مقدار فشار و زیاد و کم کردن آن به نتیجه میرسید.


3-سعی کنید نبض را در حالتی که دست آویزان و به سمت کف زمین است اندازه‌گیری کنید.  بالا نگه داشتن دست و نزدیک بودن آن به سر ممکن است موجب شود تا مقدار نبض شما کمتر از مقدار واقعی اندازه‌گیری شود. دست خود را به سمت پایین تکان دهید تا جریان خون به سمت مچ حرکت کرده تا ضربان راحت‌تر تشخیص داده شود.
چگونه نبض خود را بگیریم

4-از یک گوشی معاینه استفاده کنید اگر شما یک چنین دستگاهی دارید از آن استفاده نمایید. لباس خود را درآورید و دستگاه را بر روی 
سینه قرار داده و گوش کنید و ضربان را شمارش کنید.

پیدا کردن مقدار ماکزیمم و میزان مطلوب ضربان قلب
1-ماکزیمم ضربان قلب ممکن را پیدا کنید. این میزان، بالاترین ضربان نبض شماست که می‌تواند رخ دهد. شما با استفاده از این عدد می‌توانید مقدار نبض مطلوب خود را به دست آورید.  برای پیدا کردن ماکزیمم ضربان از فرمول زیر استفاده کنید.
220 - مقدار سن = نرخ ماکزیمم ضربان


به مدت 30 دقیقه ورزش کنید. مقدار نبض خود را بلافاصه بعد از ورزش اندازه‌گیری کنید. این مقدار با عدد به دست آمده از فرمول فوق محاسبه کنید. این دو مقدار باید به یکدیگر نزدیک باشند.

اگر ضربان خود را در حین ورزش اندزه‌گیری می‌کنید، در حال دویدن این کار را انجام دهید تا جریان خون به صورت پیوسته باشد.


2-مقدار ضربان مطلوب خود را محاسبه نمایید. این مقدار برابر 60 تا 85 درصد میزان ضربان ماکزیمم است. علت این که مقدار یاد شده عدد ثابتی نیست، این است که هر فرد بسته به شرایط جسمی خود دارای درصد تناسب مخصوص به خود است.

انتهای‌پیام/2/
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۵۷۹