جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۴
رئیس دانشکده پرستاری بیرجند خبر داد

وجود ۴ دانشکده پرستاری و مامایی دولتی در خراسان‌جنوبی

رئیس دانشکده پرستاری بیرجند با بیان اینکه در حال حاضر چهار دانشکده پرستاری و مامایی دولتی در خراسان‌جنوبی وجود دارد، تصریح کرد: از سال ۸۹ در شهرستان بیرجند رشته فوق‌لیسانس پرستاری پذیرش و تربیت شد.
وجود ۴ دانشکده پرستاری و مامایی دولتی در خراسان‌جنوبی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، غلامحسین محمودی راد ظهر امروز پیش از خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه اظهار داشت: پرستاری یعنی حفاظت، ارتقاء، بهینه‌سازی سلامت و توانمندی‌های استان است.
وی با بیان اینکه پرستاران با تشخیص و درمان به پیشگیری از بیماری و آسیب و کم کردن درد و رنج بیماران کمک می‌کنند، گفت: مراقبت خانواده از فرزندان و بیماران و بیماران از ابتدای تاریخ وجود داشته است.
رئیس دانشکده پرستاری بیرجند افزود: به برکت نظام اسلامی بیش از ۵۷ دانشکده پرستاری و مامایی دولتی در سطح کشور وجود دارد و دارای فارغ‌التحصیلانی در مقاطع لیسانس، فوق‌لیسانس و دکتری است.
محمودی راد با بیان اینکه در حال حاضر چهار دانشکده پرستاری و مامایی دولتی در خراسان‌جنوبی وجود دارد، تصریح کرد: از سال ۸۹ در شهرستان بیرجند رشته فوق‌لیسانس پرستاری پذیرش و تربیت شد.
وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر چهار رشته فوق‌لیسانس پرستاری شامل فوق‌لیسانس اورژانس، فوق‌لیسانس سلامت جامعه، فوق‌لیسانس داخلی جراحی و فوق‌لیسانس روان پرستاری وجود دارد.
رئیس دانشکده پرستاری بیرجند خاطرنشان کرد: به همت و تلاش مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از سال ۹۵ رشته دکتری پرستاری در بیرجند پذیرش و تربیت شد و امسال نیز دومین دوره دکتری پرستاری پذیرش شده است.
محمودی راد اظهار کرد: خراسان‌جنوبی دارای ۱۳ بیمارستان دولتی، سه بیمارستان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دو بیمارستان زیرمجموعه تأمین اجتماعی و یک بیمارستان ارتش است.
وی افزود: یک هزار و ۵۰۰ پرستار در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند شاغل هستند و بیش از ۲ هزار نفر نیز عضو جامعه پرستاری می‌باشند که عضویت آن‌ها در نظام پرستاری بیرجند و شهرستان‌ها به ثبت رسیده است.
رئیس دانشکده پرستاری بیرجند گفت: پرستاری و رشته‌های وابسته به آن در سال‌های اخیر بیشترین بازار کار داشته و از سال ۹۳ تاکنون بیش از ۹ دوره دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در قالب طرح تحول سلامت اقدام به جذب نیروی پرستاری کرده است.
محمودی راد با بیان اینکه در حال حاضر پنج مرکز مشاوره و مراقبت در منزل در استان وجود دارد که چهار مرکز در بیرجند است، عنوان کرد: این مراکز در خصوص بیماری‌ها مشاوره‌هایی شامل مشورت دادن، آموزش دادن و اقدامات مراقبتی می‌دهند.
وی با بیان اینکه مراکز مشاوره و مراقبت در منزل موظف هستند که خدمات را در قالب تعرفه دولتی ارائه دهند، اضافه کرد: همشهریان می‌توانند اطلاعات بیشتر را از حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یا دفاتر پرستاری در بیمارستان ها کسب کنند.
رئیس دانشکده پرستاری بیرجند گفت: مراکز آس پیس در کشور وجود دارد که بیماران مزمن را پذیرش می‌کنند و این مراکز قابلیت توسعه دارد.
محمودی راد افزود: این مراکز برای بیماران مزمن که هزینه‌های درمان آن‌ها سنگین است و بیمارستان نمی‌تواند آن‌ها را همواره پذیرش کند و نیاز به مراقبت‌های تخصصی دارند ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه سازمان نظام پرستاری از سال ۸۰ مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و به‌عنوان بزرگ‌ترین سازمان سطح کشور اقدامات زیادی برای مردم و جامعه پرستاری انجام داده است، بیان کرد: این سازمان مصوباتی ارتقای خدمات پرستاری و حق‌وحقوق پرستاران داشته است.
رئیس دانشکده پرستاری بیرجند اذعان داشت: یکی از مصوبات این سازمان طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری بوده یعنی هر خدمت پرستاری که انجام می‌شود قیمت آن مشخص باشد.
محمودی راد افزود: این مصوبه در سال ۸۶ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید اما متأسفانه مصوبه روی زمین مانده است که از دولتمردان درخواست داریم در این زمینه کمک کنند تا این مصوبه به حقیقت بپیوندد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۵۸۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دانشکده , نماز جمعه