به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، عیسی جعفریگیو صبح امروز در نشست همکاریهای مشترک بین انجمن اقتصاد استان با دانشگاه صنعتی بیرجند با اشاره به اینکه در توسعه اقتصادی استان خراسانجنوبی توجه به نقش مهم دانشگاهها مغفول مانده است، اظهار داشت: خوشبختانه دانشگاه صنعتی بیرجند برای تحقق توسعه اقتصادی استان پیشقدم شد و با برگزاری کنفرانس ملی فرصتها و محدودیتهای سرمایهگذاری در حوزه صنعت خراسانجنوبی قدم خوبی را برای توسعه اقتصاد استان برداشت و امیدواریم این نقشآفرینی ادامهدار باشد.
وی افزود: ما باید در مسائل مربوط به توسعه از تجربه کشورها و شهرهای دیگر ایران استفاده کنیم و در تلاش باشیم که به هر نحوی، مشکلات را حل کنیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسانجنوبی با بیان اینکه نقش دانشگاهها در رشد و توسعه جامعه غیرقابل انکار است، بیان داشت: کشورهای توسعه یافته با فکر بسیار فهمیدند که باید محوریت را بر دانشگاهها قرار دهند و به عنوان مثال کشور هلند با تمرکز بر این موضوع پله پله بالا آمد و اکنون دومین صادرکننده محصولات کشاورزی بعد از آمریکا است.
جعفری گفت: باید دانشگاهها را قوی کرد و در آن به مسائل روز جامعه پرداخت و نباید انتزاعی بین هیأت علمی دانشگاهها و جامعه وجود داشته باشد و باید در اتاق فکرهای دانشگاه مشکلات جامعه تجزیه و تحلیل شود و راه حل ارائه شود و دانشگاهیان خود را موظف بدانند.
وی تصریح کرد: تمام آحاد جامعه و بخش اداری باید درباره سیاستهای نوین اقتصادی و مسائل مربوط به کسب و کار چه در بخش انجمن اقتصاد استان و چه در دانشگاهها آموزش ببینند و از تجربیات دیگران استفاده کنند.
وی بیان کرد: تمدن ایران تمدنی قدیمی میباشد که خارجیها اصلا این تمدن را نداشتند ولی آنها به نخبگان و دانشگاهیان خود مراجعه نموده و این موضوع باعث پیشرفت آنها شد ولی ما در حوزه کسب و کار عقب افتادهایم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسانجنوبی گفت: سال ۲۰۱۶ بانک جهانی از بین ۱۸۹۹ کشور یک بررسی از لحاظ سهولت کسب و کار انجام داد که ایران رتبه ۱۱۸ را از آن خود کرد و متاسفانه در سال ۲۰۱۷ به رتبه ۱۲۴ تنزل پیدا کردیم و باید به این نکته توجه کرد کسانی که خواسته باشند در کشور دیگری سرمایهگذاری کنند این گزارشها را بررسی میکنند.
جعفری ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که بررسی میشود این است که نخبگان چقدر از کشور خارج میشوند که متاسفانه این مساله در ایران رایج است و این به این معنی است که در سیستم اداری و اقتصادی کشور نقص وجود دارد.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر اعتبارات دانشگاه صنعتی دو یا سه برابر شده است و این به این معنا است که دانشگاه خوب کار میکند، البته هنوز جایگاه دانشگاه صنعتی اینجا نیست و ما باید بتوانیم از این ظرفیت عظیم در شرق کشور استفاده کنیم و با توجه به شرایط اقلیمی استان برنامهریزیها به سمت و سویی باشد که بهترین بهرهوری را از این دانشگاه داشته باشیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در ایران ۱۸۸ هزار قانون داریم، بیان داشت: متاسفانه این قانونها در خیلی موارد اجرایی نمیشود و قانونی که باید مشکل یک بخش را حل کند، برای بخش دیگر دردسرساز شده است.
جعفری گفت: باید در مورد تنقیح قوانین فکر شود که برخی قوانین حذف شود و نخبگان پیشنهاداتی را به دولتها بدهند تا آیتمهای اقتصادی بهبود یابد.
وی خاطرنشان کرد: باید فرایندها و خدمات احصاء شود تا فرد بتواند در کمتر از چند ثانیه برای کسب و کار خود استعلام بگیرد و به راحتی بتواند کسب و کار خود را راه بیندازد.
انتهای پیام/4