در جلسه شورای شهر بیرجند مطرح شد
انتقاد از عدم حضور مدیرکل راه و شهرسازی در جلسات متعدد شورای شهر/ چارهاندیشی برای احیاء فضای سبز مرکز آموزش ۰۴ بیرجند
30 دی 1396 ساعت 19:36
احیاء فضای سبز منطقه مرکز آموزش ۰۴ به عنوان تنفسگاه شهر بیرجند نیازمند دلسوزی و همکاری همه متولیان امر بوده که باید چارهاندیشی مناسبی در این باره انجام گیرد تا از حادث شدن مشکل بزرگتر جلوگیری شود.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، بیشک فضای سبز شهری نقش مهمی در زیبایی و هوای پاک شهرها بازی میکند.
درختان با تولید اکسیژن بهعنوان تنفسگاهی برای بشر عمل مینمایند علاوه بر اینکه در جلوگیری از آلودگی صوتی تأثیرگذار هستند.
رشد و نمو درختان سالها به طول میانجامد به همین سبب باید تلاش بسیاری در حفظ فضای سبز شود.
صبح امروز جلسه شورای شهر بیرجند با موضوع احیاء فضای سبز داخلی مرکز آموزش 044 بیرجند با حضور فرمانده ارتش خراسانجنوبی، مدیرعامل آب منطقهای استان، نماینده راه و شهرسازی، مدیرعامل سازمان فضای سبز شهری شهرداری بیرجند، معاون عمرانی فرماندار بیرجند، معاون عمران شهردار بیرجند و اعضای شورای اسلامی شهر بیرجند برگزار شد.
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند در این جلسه ضمن گلایهمندی از عدم حضور مدیرکل راه و شهرسازی در جلسات متعدد شورای شهر که نیاز به حضور وجود داشته اظهار داشت: همه مسؤولان برای مردم کار میکنند و حضور مدیران در جلساتی که نیاز به پاسخگویی به مردم وجود دارد الزامی است.
ابراهیم تقیزاده با بیان اینکه جلسات متعددی در مورد فضای سبز داخلی مرکز آموزش 044 بیرجند برگزار شده است، تصریح کرد: این جلسه برای ارائه راهکار در جهت ترمیم، بازسازی و احیاء فضای سبز این محل برگزار شده تا فضای درخور انتظار مردم در این منطقه شکل گیرد.
وی یادآور شد: شایعهای وجود دارد مبنی بر اینکه راه و شهرسازی این فضا را به سمت خشک شدن درختان هدایت میکند تا فضای سبز منتفی و برای دیگر کاربریها اختصاص یابد با این رویکرد که راه و شهرسازی مدافع منافع سازمانی تا منافع مردم بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند گفت: باید جلسهای برای مشخص شدن آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز این منطقه برگزار تا مجوز برای احیاء و حفر چاه توسط شرکت آب منطقهای صادر شود.
تقیزاده خاطرنشان کرد: باید طی دو روز آینده متن پیشنهادی برای احیاء فضای سبز این منطقه جمعبندی تا به استحضار مسؤولان امر رسیده و جنبه اجرایی پیدا کند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بیرجند نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: حدود چهار سال گذشته مکاتبهای با راه و شهرسازی و ارتش مبنی بر اینکه وضعیت درختان در این محل نگرانکننده بوده و نیاز به احیاء و ترمیم دارند انجام گرفت.
مجتبی انصاری با اشاره به اینکه دو نگرانی برای فضای سبز این منطقه وجود داشته است، تصریح کرد: یک نگرانی در مورد آفت درختان کاج این منطقه بوده به دلیل اینکه این آفت نیاز به کلنی برای رشد دارند و میتوانند به سایر درختان مناطق دیگر سرایت نمایند که باید برآورد وضع موجود برای کمک به حفظ این فضای سبز صورت گیرد و یک مورد درباره آبیاری این فضای سبز بود که در این راستا بیش از 50 تانکر آب به این منطقه حمل شد تا درختان موجود نجات یابند.
وی یادآور شد: تاکنون آواربرداری از درختان خشک قطع شده در محدودهای که مربوط به راه و شهرسازی استان بوده صورت گرفته و از ارتش نیز درخواست اجازه برای این کار وجود دارد که هنوز این اجازه داده نشده است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بیرجند با بیان اینکه در این منطقه 2 هزار و 4100 درخت قطع شده است، افزود: همچنین 302 اصله درخت خشک و هنوز قطع نشده و 340 اصله سبز و موجود است.
انصاری ادامه داد: بر اساس دستورالعمل کمیسیون فضای سبز وقتی درختی قطع میشود دو بحث وجود دارد یک بحث مباحث مالی و خسارت وارده و بحث دیگر کاشت نهال جایگزین میباشد.
وی گفت: با برآورد صورت گرفته بر اساس قانون باید بیش از 100 هزار اصله نهال در این منطقه کاشته شود تا وضعیت به وضعیت نخست برگردد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بیرجند با اشاره به اینکه دو حلقه چاه برای آبیاری فضای سبز این منطقه باقی مانده است، اضافه کرد: در حال حاضر این دو حلقه چاه غیرفعال بوده و با توجه به اینکه حمل آب به این منطقه هزینهبر بوده درخواست فعال شدن این دو حلقه چاه را داریم که کافی برای آبیاری تمام اراضی بوده و باید قبل از اینکه خیلی دیر شود راه نجاتی برای درختان موجود پیدا کنیم.
انصاری با بیان اینکه فضای سبز این منطقه ارزش بسیاری در تزریق رطوبت به هوای شهر، تولید اکسیژن و جلوگیری از آلودگی صوتی دارد، گفت: هیچ دلیل علمی مبنی بر اینکه درختان کاج سبب افسردگی میشوند وجود ندارد.
وی ادامه داد: نخستین قدم برای حفظ فضای سبز موجود در این منطقه راهاندازی دو حلقه چاه است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بیرجند با اشاره به قانون مبنی بر اینکه حفظ و نگهداری فضای سبز در محلهای مشمول بر عهده متصرفان و مالکان است، افزود: شهرداری میتواند طرح دعوا کند و به ازای حداقل 25 متر باید یک درخت وجود داشته باشد.
انصاری درخواست آماربرداری از فضای سبزی که در حیطه اختیار ارتش قرار دارد کرد و یادآور شد: چاهها باید برای آبیاری فضای سبز این منطقه باقی بماند.
وی اضافه کرد: هر چند آفت سبب از بین رفتن برخی از درختان این منطقه شده اما عامل آفت عدم رسیدگی بوده که این امر سبب تضعیف درختان شده است.
مدیرعامل آب منطقهای خراسانجنوبی نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: نیاز آبی پادگان 044 که بخشی مربوط به شرب و بخشی مربوط به آبیاری فضای سبز بوده از محل جابهجایی چاهها انجام شده است.
حسین امامی تصریح کرد: باید نیاز آبی فضای سبز موجود در محل مرکز آموزش 044 بیرجند احصاء تا دبی مازاد چاههای موجود در این منطقه به پادگان جدید منتقل شود.
وی ادامه داد: شرکت آب منطقهای استان آمادگی دارد تا اگر نیاز به کفشکنی چاههای موجود وجود داشته باشد همکاری نموده در صورتی که متولی آن مشخص شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی باید نحوه پرداخت هزینهها توسط متولی امر برای احیاء چاه آبیاری فضای سبز این منطقه مشخص شود، گفت: همچنین مقداری دیون از ارتش از پروندههای گذشته وجود دارد که باید در مورد پرداخت آنها نیز چارهاندیشی شود و اگر این مسائل حل شد مشکلی برای صدور مجوز نداریم.
نماینده راه و شهرسازی خراسانجنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: باید اراضی با کاربری فضای سبز بر اساس طرح جامع تفصیلی در اختیار شهرداری قرار گیرد.
محمد قربانی ادامه داد: در ضلع شمال قرنی 18 هکتار تحویل شهرداری بیرجند شده و مابقی آماده واگذاری است.
وی اضافه کرد: از سال 94 تاکنون از 12 سند پنج سند به راه و شهرسازی تحویل داده شده است.
وی گفت: در حال حاضر کاربری این منطقه نظامی بوده و برای تغییر کاربری باید وارد کمیسیون ماده 5 شود.
قربانی ادامه داد: راه و شهرسازی استان آمادگی دارد اراضی که در این منطقه در اختیار دارد را برای آبیاری دیوارهای موجود آن را بردارد.
فرمانده ارشد نظامی آجا در خراسانجنوبی نیز در ادامه اظهار داشت: در جلسه سال 844 که نخستین جلسه مربوط به اراضی این منطقه بوده براساس تفاهمنامه یکهزار و 30 هکتار که در اختیار ارتش بوده به مسکن و شهرسازی واگذار شده است.
قوام یوسفی با اشاره به اینکه یکهزار و 30 هکتار این اراضی با قیمت 1000 میلیارد تومان به مسکن و شهرسازی واگذار شد و قرار شد ظرف مدت سه سال به ارتش برای ساخت پادگان جدید پرداخت شود که طی هشت سال به طول انجامید.
وی افزود: از این میزان 21.2 هکتار مجدد از مسکن و شهرسازی به مبلغ 26 میلیارد تومان خریداری شد.
فرمانده ارشد نظامی آجا در خراسانجنوبی اضافه کرد: درختان کاج در این منطقه دچار آفت شده و این امر سبب خشک شدن بخشی از درختان بوده است.
یوسفی با بیان اینکه ارتش تمام توان خود را برای حفظ فضای سبز در 21.22 هکتار که در حیطه اختیار دارد به کار برده است، یادآور شد: منطقه مربوط به راه و شهرسازی به جز دو منطقه که امسال تحویل داده شده در گذشته تحویل شده است.
وی ادامه داد: کلید دربهای قرنی و کوچه شهید امیرآبادی با صورتجلسه به راه و شهرسازی تحویل داده شده است.
فرمانده ارشد نظامی آجا در خراسانجنوبی با اشاره به اینکه ارتش در هر کجا مستقر میشود نخستین فکرش آبادانی و ایجاد فضای سبز است، گفت: در هفت سال گذشته ارتش استان در محل جدید پادگان 66 هزار اصله نهال درخت مثمر و غیرمثمر کاشته است.
یوسفی تصریح کرد: در هیچ کجا به دنبال خشک کردن درختان نبودهایم و آفات سبب خشک شدن درختان بوده و آمادگی داریم به ازای هر درخت دو نهال که گونههای آن توسط سازمان فضای سبز شهری شهرداری بیرجند مشخص شود بکاریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر چالههایی برای کاشت نهالهای جدید در این منطقه حفر شده و بهمحض هوای مناسب کاشت صورت میگیرد، افزود: ما به دنبال هیچ ساخت و سازی در این مکان نیستیم.
فرمانده ارشد نظامی آجا در خراسانجنوبی گفت: در مورد سرایت آفت درختان باید مار کارشناسی انجام گیرد و چارهجویی شود.
یوسفی با اشاره به اینکه طرف ارتش مسکن و شهرسازی بوده و کلید به آنها داده شده است، یادآور شد: وجود دیوار و نگهبان در این منطقه به سبب حفظ و حراست از خانوادههای کارکنان ارتش است.
وی با گلایه از شهرداری برای گرفتن هزینه برای ارائه برخی از خدمات به خانوادههای کارکنان ارتش که در خانههای سازمانی مستقر هستند اضافه کرد: برای تخلیه زبالههای خانههای سازمانی ارتش به شهرداری بیرجند هزینه پرداخت میشود و جای این سؤال به وجود میآید که آیا این افراد جزو شهروندان محسوب نمیشوند؟
فرمانده ارشد نظامی آجا در خراسانجنوبی با اشاره به اینکه دو حلقه چاه به پادگان جدید جابهجا شد، تصریح کرد: یک حلقه چاه در اراضی مربوط به راه و شهرسازی باقی مانده که دبی آن 10 لیتر بوده و بیشاز 10 سال بوده که به سبب ریزش آب آن قابلبرداشت نیست و اگر دوباره در نزدیک آن حفر و احیاء شود میتواند مشکل آبیاری فضای سبز این منطقه را حل کند ولی هنوز این اجازه داده نشده است.
یوسفی ادامه داد: با حفر و احیاء این حلقه چاه میتوانیم هشت لیتر را به پادگان جدید منتقل و دو لیتر را برای آبیاری فضای سبز این منطقه استفاده کنیم.
وی افزود: چاه دیگر در منطقه کوهسنگی بوده که حدود چهار ماه بوده که آب آن خشک شده و برداشت نمیشود.
فرمانده ارشد نظامی آجا در خراسانجنوبی ادامه داد: آمادگی داریم این دو حلقه چاه را احیاء سازیم زیرا احیاء این دو حلقه چاه میتواند پاسخگوی آبیاری فضای سبز این منطقه باشد.
یوسفی با بیان اینکه در 21.22 هکتاری که مربوط به ارتش بوده اجازه ورود به سازمان و ادارهای داده نمیشود اما در منطقهای که مربوط به راه و شهرسازی بوده کلید تحویل داده شده و تردد در این منطقه آزاد است، عنوان داشت: انجام فعالیتهای زیربنایی در منطقهای که مربوط به راه و شهرسازی بوده منوط به تحویل اسناد از طرف مسکن و شهرسازی به ارتش است.
وی ادامه داد: هیچ درخت سبزی در منطقهای که مربوط به ارتش بوده بریده نشده و 6000 اصله درخت قطع شده با مجوز بوده است.
یکی از اعضای شورای شهر بیرجند نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: خشک شدن درختان موضوع مهمی بوده که باید رسیدگی و موردتوجه قرار گیرد.
محمد حسنیصفت با بیان اینکه در آذرماه امسال به همراه تعدادی از خبرنگاران، نماینده راه و شهرسازی و شهرداری برای آبیاری فضای سبز در حیطه اختیار راه و شهرسازی اقدام که در ابتدا از ورودمان جلوگیری و بعد از پیگیری و اجازه وارد شدن متأسفانه اجازه عکسبرداری داده نشد.
وی با طرح این موضوع که مالکی که حق ورود به ملک خود را ندارد آن ملک چه ارزشی دارد، افزود: اگر 2 هزار و 4100 اصله درخت در این منطقه خشک شده چگونه راه و شهرسازی وقتی اجازه ورود به ملک خود را نداشته نسبت به حفظ این فضای سبز اقدام میکرد.
عضو شورای اسلامی شهر بیرجند با بیان اینکه سازمان فضای سبز شهرداری برای جلوگیری از نابودی فضای سبز این منطقه 50 تانکر آب را تا آذرماه حمل نموده است، اضافه کرد: در محل درب شهید قرنی سیمخاردارهای موجود مانع ورود تانکر بوده و این امور نشان میدهد که ملک در عمل در اختیار راه و شهرسازی نبوده و فقط بر روی کاغذ بوده است.
حسنیصفت با بیان اینکه اگر در هر جایگاهی قرار داریم به یمن وجود مردم بوده است، اضافه کرد: مردم خواستار وجود فضای سبز در این منطقه بهعنوان تنفسگاه شهر هستند و اگر این منطقه گرفته شود به این معنا بوده که درخواست مردم برای ما مهم نیست و نماینده مردم نیستیم.
وی با اشاره به اینکه کار مردم را باید به نحو احسنت انجام دهیم، خاطرنشان کرد: این مشکل با مقصر شمردن یکدیگر حل نمیشود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 11610