به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، هادی سلامی اظهارکرد: با اجرای زیرساختهای مهم و استاندارد منجمله نصب دستگاهها، سیستمهای کمک ناوبری و کنترل پرواز فرودگاه بیرجند به عنوان ایستگاه پروازی حج تمتع پذیرفته و در سال 1396 برای اولین بار حج تمتع در استان از این فرودگاه انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه این فرآیند با همت نهادها و ارگانهای همکار در سالهای آتی نیز انجام خواهد پذیرفت، افزود:حج عمره نیز در صورت راه افتادن در کل کشور از استان ما نیز انجام خواهد شد.
مدیرکل فرودگاههای خراسانجنوبی ادامه داد: پروازهای عتبات در حال حاضر به دلیل مشکلات شرکت های هواپیمایی با فرودگاه های بغداد و نجف به صورت موقت باطل شده که سازمان حج و زیارت پیگیری موضوع است.
سلامی تصریح کرد: پروازهای سوریه نیز در صورت راه اندازی با توجه به وجود زیرساخت های فرودگاهی لازم انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: رایزنی هایی نیز برای انجام پرواز به افغانستان(هرات یا قندهار)،دبی و ترکیه نیز شده که در دست مطالعه است.
وی بیان کرد: در حال حاضر پروازهای مشهد، تهران، زاهدان انجام و پروازهای کیش و عتبات به تازگی از لیست خارج شده است.
مدیرکل فرودگاههای خراسانجنوبی گفت: یکی از راهبردهای مهم استان توسعه انتقال محصولات استراتژیک استان مانند؛ زعفران،گل نرگس،زرشک و عناب به مراکز تجاری کشور و یا خارج کشور است که فرودگاه بعنوان مبدا بسیار خوب میتواند کمک شایانی در این زمینه انجام دهد.
سلامی یادآورشد: در صورت احداث پایانه بار امکان وجود سردخانه و انبارهای استاندارد در فرودگاه و رایزنی با ایرلاین ها جهت انجام پروزاهای باری، این ضرروت را امکانپذیر خواهد بود.
وی افزود: بدیهی است قبل از آن مجموعه های خصوصی و کشاورزی که محصولات استان را تولید می کنند نسبت به فرآوری و بسته بندی استاندارد باید اقدامات لازم را فراهم آورند.
مدیرکل فرودگاههای خراسانجنوبی با اشاره به اینکه بار هوایی در حد بار زیر پرواز مسافری و بصورت اندک انجام میشود، ادامه داد: در سالهای جاری امکانات و تجهیزات بسیار خوبی در فرودگاه بیرجند فراهم شده و تمامی زیرساختهای ضروری و لازم از جمله دستگاههای ناوبری، ارتباطی، نظارتی و ترمینالی آماده و نصب شده است.
سلامی تصریح کرد: نیاز فعلی فرودگاه به توسعه ترمینال داخلی است که با تلاشهای صورت گرفته در سال های جاری مجوز توسعه ترمینال به مساحت 3500 مترمربع گرفته شده است.
وی بیان کرد: این طرح در حال مراحل پایانی تکمیل مطالعاتی است که از سال آینده ساخت آن شروع و اعتباری نزدیک به 35 میلیارد تومان در آن هزینه خواهد شد.
مدیرکل فرودگاههای خراسانجنوبی با اشاره به اینکه توسعه فرودگاه براساس طرح جامع انجام و تا افق 1420 فرودگاه هیچ کمبودی نخواهد داشت گفت: با توسعه ترمینال داخلی امکان پروازهای همزمان داخلی و خارجی از استان فراهم می شود.
سلامی یادآور شد: پروازهای عتبات هفته ای یک پرواز از فرودگاه بیرجند صورت میپذیرفت که این پرواز شنبه هر هفته برقرار بود اما به دلیل مشکلاتی که از فرودگاه های عراق بر سر راه شرکت های هواپیمایی قرار گرفت این پرواز ها تا رفع موانع متوقف شده که این روند لغو پروازها تنها برای فرودگاه بیرجند نبوده بلکه کشوری است.
وی اظهارکرد: پروازهایی که در حال حاضر از استان های دیگر به کشور عراق برقرار است به صورت چارتری بوده و نظارتی از طرف سازمان حج و زیارت بر روی این پروازها نیست.
مدیرکل فرودگاههای خراسانجنوبی افزود: وظیفه این اداره کل اجرای زیرساخت های هوانوردی، فرودگاهی، ناوبری و ترمینالی است و وظیفه آوردن پرواز بر عهده مسئولین رده بالای استان با همکاری شرکت هواپیمایی است.
وی با اشاره به اینکه این اداره کل پیشنهادات موثری در زمینه افزایش پرواز ها اعلام کرده است افزود: از جمله این پیشنهادات می توان به تاسیس شرکت هواپیمایی به مرکزیت بیرجند توسط سرمایه گذاران استان، خرید یک فروند هواپیما توسط استان و در اختیار قراردادن آن به ایرلاین های فعال با تعهد انجام پروازهای دائم برای استان اشاره کرد.
وی تصریح کرد: همچنین ارائه تسهیلات مناسب به ایرلاین ها با تضامین انجام پروازهای استان تحت نظارت سازمان هواپیمایی کشوری و دعوت مکتوب و شفاهی شرکت های هواپیمایی داخلی برای آمدن به استان و برقراری پرواز به استان کمک کننده است.
سلامی یاداور شد: تقویت بخش های خصوص مانند آژانس های هواپیمایی بصورت کنسرسیوم و نه یک بخش خصوصی خاص و استفاده از ظرفیت های آنها برای اجاره صندلی های هواپیما(چارتر) و آوردن پروازهای بیشتر از دیگر موارد موثر در زمینه افزایش پروازها است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , فرودگاه , حمل و نقل