معاون شهرسازی وزارت راه و شهرسازی تأکید کرد
لزوم تغییر نگاه روند نوسازی شهری گذشته به بازآفرینی/ نمیتوانیم با روند نوسازی بولدوزری به جان شهرها بیفتیم
5 بهمن 1396 ساعت 19:53
معاون شهرسازی وزارت راه و شهرسازی گفت: باید نگاه روند نوسازی گذشته به بازآفرینی تغییر یابد زیرا اگر روند گذشته ادامه داشته باشد ثروتها از بین میروند.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدسعید ایزدی پیش از ظهر امروز در ستاد بازآفرینی شهری خراسانجنوبی، اظهار داشت: رویکرد استاندار خراسانجنوبی میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات این استان باشد.
وی با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته از شهرهای مختلف و دیدار با اعضای شورای این شهرها، شهرداران و فرمانداران استان، گفت: در این بازدیدها از نزدیک با مشکلات مردم آشنا شدیم.
معاون شهرسازی وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: این استان قطب تولید برخی از محصولات مهم و بینظیر در مقیاس ملی و بینالمللی و دارای بناهای تاریخی بسیار منحصر بهفرد و ارزشمند بوده که جزو ثروتهای مهم این استان است اما در کنار این ثروتها مردم منتظر یارانه برای زندگی هستند و دلیل این موضوع را باید از ابعاد مختلف جستجو کرد.
ایزدی خطاب به مسؤولان استان گفت: اگر به این موضوع توجه نشود این ثروتها به اضمحلال رفته و از بین میروند و قابل برگشت نیستند که تا ابد در اختیار ما قرار داده شوند.
وی ادامه داد: فرایندهایی که در حال حاضر با آن روبهرو هستیم شاید در گذشته پاسخگوی نیازها بوده ولی الان پاسخگو نبوده و باید تغییر نماید که البته این تغییر باید بدون انقطاع گذشته باشد.
معاون شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه متأسفانه بدون اینکه ثروتها و ارزشها یک منطقه را بشناسیم برای آن برنامهریزی مینماییم، افزود: در همه ابعاد نیازمند تغییر و تحول هستیم.
ایزدی با اشاره به اینکه در بازدیدهای انجام شده از شهرهای مختلف استان به جز شهرداری قاین همه شهرداران استان به دنبال اضافه کردن محدوده شهری خود هستند که این روند باید در جایی متوقف شود و باید به ظرفیت شهرها فکر کنیم، اضافه کرد: بیرجند هنوز ظرفیتهای زیادی برای توسعه به مفهوم کیفی در درون خود دارد.
لزوم تغییر نگاه روند نوسازی شهری گذشته به بازآفرینی
وی با مطرح کردن این سؤال که تا چه زمانی میخواهیم با یک نظام بخشی شهرها را مدیریت کنیم، گفت: باید نگاه روند نوسازی گذشته به بازآفرینی تغییر یابد زیرا اگر روند گذشته ادامه داشته باشد ثروتها از بین میروند.
معاون شهرسازی وزارت راه و شهرسازی به طرح فرزان در شهر بیرجند اشاره کرد و یادآور شد: برای این طرح تاکنون وزارت راه و شهرسازی 5 میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار هزینه کرده و باید از هر وسیلهای و منابعی که در اختیار داریم کمک گرفته تا این مسئله حل شود زیرا مردم بیشترین ضرر را میکنند.
نمیتوانیم با روند نوسازی بولدوزری به جان شهرها بیفتیم
ایزدی ادامه داد: بیشاز 40 شهر کشور در آماج این گونه طرحها قرار گرفتهاند و هنوز مشکلات این بافتهای مسئلهدار حل نشده است بنابراین باید این روند تغییر کند زیرا نمیتوانیم با روند نوسازی بولدوزری به جان شهرها بیفتیم.
وی با بیان اینکه نخستین اولویت در محلات مشکلدار توانمندسازی مردم این محلات است، اضافه کرد: امروز زمانی است که باید از این دید به شهرها نگریسته شود.
اسناد کنونی پاسخگوی مسائل شهر نیستند
معاون شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه شیوههای برنامهریزی شهری گذشته باید تبدیل به سند بازآفرینی شهری شوند، تصریح کرد: اسناد کنونی پاسخگوی مسائل شهر نیستند و باید به دنبال تحول در نظام طرحریزی باشیم.
ایزدی به استفاده از ظرفیت نمایندگان مردم در مجلس برای موضوع بازآفرینی شهری اشاره و خاطرنشان کرد: هر سه قوه باید دست به دست یکدیگر بدهند تا شهرها و شهروندان را از وضعیتی که شایسته نیست نجات داده و آن را همراه با ثروتهای موجود نموده و این امر میسر نبوده مگر با تغییر روندهای موجود که ناکارآمدی خود را اثبات کرده است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 11744