به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، امیرحسام افشارکهن اظهار داشت: دانشجوی دکتری نرمافزار هستم و 31 سال سن دارم.
*اختراع در موضوع بهینهسازی شبکههای بیسیم ادهاک
وی با بیان اینکه تاکنون توانستهام پژوهشها و اختراعاتی را داشته باشم، گفت: اولین اختراع من در بحث بهینهسازی شبکههای بیسیم ادهاک است که به عنوان دستاورد برتر امسال در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاههای جامع علمی کاربردی کشور معرفی شد.
*طرح ظروف یکبار مصرف گیاهی از کاه
استاد دانشگاه و مخترع بیرجندی تصریح کرد: طرح ظروف یکبار مصرف گیاهی از کاه دومین اختراعم بود که این طرح نیز در این نمایشگاه مقام برتر را کسب کرد.
*طرح دستگاه تشخیص گروه خونی با استفاده از نبض؛ اختراعی بیرقیب در دنیا
افشارکهن با بیان اینکه روی طرح دستگاه تشخیص گروه خونی با استفاده از نبض کار کردهام که البته هنوز رونمایی نشده و تنها عنوان آن ثبت شده است، گفت: اینچنین دستگاهی را در دنیا نداریم که در این خصوص کار کرده باشد و گروه خونی افراد تنها بعد از آزمایش گروه خونی مشخص میشود اما این دستگاه که در حال کار کردن روی آن هستیم، در شرایط نرمال گروه خونی را تشخیص میدهد.
وی به دیگر اختراع خود که ساخت بتنهای آماده با استفاده از ماسه روان است، اشاره کرد و گفت: در این طرح برروی بحث ماسههای استان خراسانجنوبی و استان یزد کار میشود و بتنهای ساخته شده به وسیله ماسه که مواد اولیه آن به فراوانی در کشور وجود دارد میتواند جایگزین بتن و آجرهای فعلی در شهرسازی شود و محصول بومیسازی شده برای مصرف در اختیار قرار گیرد.
*معرفی به عنوان مخترع و پژوشگر برتر خراسانجنوبی
این محقق بیرجندی با بیان اینکه اختراع دیگرم که در حال ثبت است مربوط به تابلوهای دیجیتال با پلاسمای خاص است که قابل برنامهریزی است، افزود: در سال جاری و سالهای گذشته به عنوان مخترع و پژوشگر برتر استان و کشور معرفی شدهام.
افشارکهن با اشاره به اینکه اختراع در بحث شبکههای بیسیم در موضوعات نظامی و همچنین شبکههای تاکسیرانی و اتوبوسرانی کاربرد دارد، گفت: ظروف یکبار مصرف گیاهی میتواند جایگزین ظروف فعلی شده و تفاوت آن این است که مواد مصرف شده بومی و بهینهسازی شده و در راستای بحث اقتصادمقاومتی و کارآفرینی است.
*در حال پیگیری بحث مالی برای چاپ دو کتاب خود هستم
وی یادآور شد: از دوران کارشناسی وارد موضوع پژوهش، اختراع و کارآفرینی شدم و تاکنون دو کتاب تألیف کردهام که هنوز به چاپ نرسیده و در حال پیگیری بحث مالی برای این دو کتاب هستم تا یک مرکز حمایتی پیدا کنم.
*قصه پرغصه بیتوجهی ادارات دولتی به مخترعین و نخبگان
این پژوهشگر برتر اذعان داشت: طرحها ملی هستند و دو طرح نیز به عنوان طرحهای نیمهکلان کشوری معرفی شدهاند اما به هر اداره دولتی که برای اجرای این طرحها مراجعه میکنیم باید در روند اجرایی هزینههای زیادی را متحمل شویم و هیچ ارگانی از ما حمایت نمیکند.
افشارکهن خاطرنشان کرد: هدف من این است که طرحها اجرایی و تجاریسازی شود و انبوهسازی صورت گیرد و مشکل مردم حل شود اما حمایتی نیست و تنها میگویند که وام میدهند که برای پژوهشگر این شرایط امکانپذیر نیست.
وی تصریح کرد: در استان تعداد افراد محدودی این کارها را انجام میدهند و مسؤولین استان باید به فکر این موضوع باشند تا انگیزه افراد از بین نرود و حتی برای سایر افراد نیز انگیزه ایجاد شود اما متأسفانه زیرساخت و امکانات را در اختیار افراد قرار نمیدهند و علیرغم اینکه رسانهها نیز این مشکلات را بیان میکنند، مسؤولین پیگیر نیستند.
*در جایگاه عمل به اقتصاد مقاومتی بها داده نشده است
این کارآفرین بیرجندی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی یک طرح عالی است به شرطی که عملی اجرا شود اما در جایگاه عمل در خصوص اقتصاد مقاومتی اقدامی نمیشود و در جایگاه محدودی به آن بها داده شده است.
افشارکهن ادامه داد: اگر بومیسازی اجرا شود و به طرحها و ابتکارات توجه صورت گیرد و پشتیبانی وجود داشته باشد برای سایر افراد نیز انگیزه ایجاد میشود.
وی اذعان داشت: وجود افراد باتجربه در کارها لازم است اما باید جوانان را نیز وارد فضای کار کرد چرا که قطعا جوانان به خوبی توانایی حل مسائل را دارند و تنها باید به آنها بها داد.
این مخترع جوان افزود: وضعیت الان به گونهای است که اگر جوانی برروی بحث اختراعی فعالیت دارد اول باید بررسی کند که میتواند از جیب خود آن را اجرایی کنند یا نه چرا که در غیراین صورت به آن بها داده نمیشود مگر اینکه یک اسپانسر برای طرح وجود داشته باشد.
*در کشور ما ریسکپذیری وجود ندارد
افشارکهن خاطرنشان کرد: در همه دنیا یک طرح ممکن است چند بار شکست بخورد اما متأسفانه در کشور ما ریسکپذیری وجود ندارد تا ببینند جوانان چه میکنند در حالی که باید به بحث علم بها داده شود.
*اگر حمایت نشوم به خارج از کشور میروم
وی ادامه داد: اگر شرایط ایجاد نشود مجبور خواهم بود که به کشورهای دیگر بروم و برای نمونه در مورد طرح دستگاه تشخیص گروه خونی با سازمان انتقال خون جهانی صحبت کردهام و پیگیر آن هستم چرا که وقتی حمایتی نباشد و خروجی را شاهد نباشم در کشور آن را اجرایی نخواهم کرد.
انتهای پیام/4