به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، اللهنظر بیک اسعدزاده ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: ایل بهلولی در کشور متشکل از سه طایفه بزرگ حسینی، نادی و احمدی است.
وی گفت: بیش از ۷۶۳ طایفه به صورت مستقل، حدود یکهزار و ۲۵۶ تیره و بیش از ۷ هزار رده در داخل کشور وجود دارند.
عضو شورای هماهنگی و فرهنگی ایل بهلولی با بیان اینکه بیشترین تراکم جمعیتی عشایر در خراسانجنوبی است، افزود: عشایر ایل بهلولی از سرخس تا نهبندان به صورت پراکنده قرار دارند.
اسعدزاده تصریح کرد: استانهای خراسانجنوبی، خراسانرضوی، خراسانشمالی، سیستان و بلوچستان، لرستان، آذربایجانشرقی و فارس دارای ایل بهلولی هستند.
وی ادامه داد: طایفه ایل بهلولی شیعه و مسلمان و فارس زبان هستند و تنها قسمتی از ایل که ریشه قشقایی دارند و ترک زبان هستند.
*ایل بهلولی در سنگرهای تولید و سازندگی نقش بسیار موثری دارند
عضو شورای هماهنگی و فرهنگی ایل بهلولی خاطرنشان کرد: ایل بهلولی در سنگرهای تولید و سازندگی نقش بسیار موثری دارند و شغل آنها دامداری، کشاورزی و صنایعدستی است.
اسعدزاده با بیان اینکه صنایعدستی توسط ایل بهلولی ارائه میشود، اظهار کرد: این ایل در کنار سایر نیروهای امنیتی برای حفظ امنیت نقش مهمی دارند، ایل بهلولی در گذشته به شکل چریکهای محلی و در قالب طرحهای امنیتی حضور داشتند.
وی خراسانجنوبی را امنترین استان کشور دانست و افزود: امنیت در کشور را مرهون تعامل و ارتباط تنگاتنگ نیروهای عشایر و نیروهای مسلح و امنیتی هستیم.
عضو شورای هماهنگی و فرهنگی ایل بهلولی با بیان اینکه زندگی مردم عشایر در مناطق مرزی کشور است، گفت: مرزنشینان و عشایر تمام مناطق و معابر مرزی را بهتر از دشمن میشناسند و اجازه ورود آنها به خاک ایران را نمیدهند.
اسعدزاده عنوان کرد: عشایر شهدای زیادی را تقدیم نظام اسلامی کرده و تاکنون فعالیتهای خوبی داشته است و عشایر به عنوان سد و حصاری محکم در کنار سایر نیروهای امنیتی ایفای نقش میکنند.
*برگزاری همایش بزرگ ایل بهلولی در استان
وی با اشاره به برگزاری همایش ایل بهلولی در استان، بیان کرد: همایش بزرگ ایل بهلولی با حضور استانهای خراسانجنوبی، خراسانشمالی، خراسانرضوی، آذربایجانشرقی، کرمان، سیستان و بلوچستان، لرستان و فارس در ۱۳ بهمنماه سال جاری در شهرستان زیرکوه برگزار میشود.
عضو شورای هماهنگی و فرهنگی ایل بهلولی اذعان داشت: این همایش با محوریت تبیین نقش ایل بزرگ بهلولی در تاریخ ایران اسلامی و با هدف ایجاد ارتباط و تعامل میان خود عشایر برگزار خواهد شد.
اسعدزاده با بیان اینکه از شهرستانهایی که دارای سکنه ایل بهلولی هستد و عشایر همسوی آنها دعوت به عمل آمده است، تصریح کرد: شورای عالی عشایر در کشور تشیکل شده اما متأسفانه هیچ نمایندهای از سراسر استانها که درد این قشر زحمتکش را میدانند در این شورا وجود ندارد.
*عدم دعوت عشایر به برنامههای شورای عالی عشایر خراسانجنوبی/ مسؤولان از عشایر و محرومان فاصله نگیرند
وی افزود: در خراسانجنوبی نیز شورای عالی عشایر تشکیل شده و تاکنون برنامههایی برگزار کرده اما متأسفانه از عشایر در این برنامهها دعوت نشده و افراد با تجربهای که درد این قشر را میدانند در این شورا حضور ندارند.
عضو شورای هماهنگی و فرهنگی ایل بهلولی با بیان اینکه مسؤولان باید در تصدی اموری که مربوط به عشایر است از عشایر استفاده شود، گفت: در کشور روزی به نام بسیج عشایر وجود دارد اما روزی مخصوص عشایر در تقویم کشور نیست و از مسؤولان درخواست داریم روزی به نام این قشر اختصاص دهند.
اسعدزاده تصریح کرد: آییننامه ساماندهی عشایر باید تصویب شود اما بسیاری از دستگاههای اجرایی به این آییننامه توجه ندارند.
وی اظهار کرد: مسؤولان از عشایر، مستضعفان و محرومان به بهانههای مختلفی مانند خرابی جاده و هوای گرم و سرد فاصله نگیرند و میخواهیم مسؤولان سری به ما بزنند و احوالی بپرسند، هرچند دور هستیم اما بگذارید قلبها به هم نزدیک شود.
انتهای پیام/4