چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۶
گزارش؛

تنها زمین "گلف" خراسان‌جنوبی استاندارد نیست/ انتظار دریافت تجهیزات از فدراسیون به مرز ۳ سال رسید

"گلف" از پرطرفدارترین بازی‌های تلفیق نیروی فکری و آمادگی جسمانی بدون مرز سنی که بر میان رقابت‌های ورزشی آن اصول اخلاقی و احترام متقابل حکم‌فرما است و برای پویایی نگاه بر عنایت مسؤولان دارد.
تنها زمین "گلف" خراسان‌جنوبی استاندارد نیست/ انتظار دریافت تجهیزات از فدراسیون به مرز ۳ سال رسید
 
به گزارش گروه ورزشی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، ورزش "گلف" یکی از پرطرفدارترین بازی‌های تلفیق نیروی فکری و آمادگی جسمی دنیا به‌حساب می‌آید که امکان انجام آن از سنین کودکی تا کهنسالی وجود دارد و ورزشی که اجرای آن عاری از حرکات تند و فشارهای ناظم بر اندام‌ها و عضلات است و می‌تواند برای معلولان و کم‌توانان شنوایی نیز جذاب باشد.
بازی گلف موجب افزایش کیفی دقت و مهارت می‌شود؛ به‌طوری‌که پس از ضربه زدن به توپ برای انداختن آن در حفره بازیکن مسیر توپ را ردیابی و نقطه فرود را زیر نظر می‌گیرد و این عامل موجب تقویت زاویه دید و اصلاح ناهنجاری‌‌های ذهنی را فراهم می‌کند.
اصولاً در بازی گلف داور نقش چندانی ندارد و قضاوت رقابت‌ها معمولاً توسط ورزشکاران صورت می‌گیرد که این امر موجب گردیده تا اصول اخلاقی حاکم بر میادین ورزشی همراه با رعایت حقوق یکدیگر، نزاکت و احترام متقابل و همچنین حسن اعتماد و اطمینان به دیگران مورد توجه قرار گیرد.
بازی گلف از سال 1413 تا 1503 میلادی در اختیار شاهزاده‌ها و درباریان اسکاتلند بود و پس از آن برای همگان آزاد شد.
نخستین باشگاه گلف جهان در سال 1754 میلادی در سنت‌اندروز اسکاتلند راه‌اندازی و فدراسیون جهانی این رشته نیز در سال 1958 تأسیس شده و مقر آن لوزان سوئیس می‌باشد.
"گلف" در سال 1304 به ایران آمد و از سال 1390 هیأت خراسان‌جنوبی فعال شد
 از سال 1304 شمسی با ورود اتباع خارجی به منظور کشف و استخراج نفت در مناطق جنوب کشور توسط انگلیسی‌ها بازی گلف در مناطق جنوب غربی ایران از جمله خوزستان و گچساران رواج یافت‌ و در سال 1340 به صورت اختصاصی در مجموعه ورزشی انقلاب تهران رسمیت پیدا کرد.

"ورزش گلف" از اردیبهشت 1370 در قالب یک کمیته ورزشی شروع به فعالیت کرد، در سال 1374 فدراسیون گلف تأسیس و هم‌اکنون بیش از 15 هزار ورزشکار در سطح کشور ساماندهی شده‌اند.
هیأت گلف خراسان‌جنوبی بعد از تأسیس استان، در سال 1390 توسط مجید کمیلی راه‌اندازی شد و از آذر 91 سکان‌داری و تدبیر امورات راهبردی هیأت بر عهده مریم بهدانی می‌باشد.
رئیس هیأت گلف خراسان‌جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری فارس در بیرجند اظهار داشت: گرچه سوابق ورود "گلف" در شمار رشته‌های رسمی ورزشی خراسان‌جنوبی از تعداد انگشتان یکدست فراتر نمی‌رود ولی از جایگاه خوبی در بین 46 هیئت‌های فعال استان برخوردار است.
 بهدانی راه چاره توسعه و پویایی همه‌جانبه گلف در خراسان‌جنوبی را جذب افراد متشخص تأثیرگذار و صاحب‌نظر در چارت هیئت‌رئیسه هیأت می‌داند و هنوز توفیق به یافتن چنین همکارانی نشده، گرچه نایب‌رئیس و دبیر برای خود برگزیده و مسؤولان کمیته‌های را نیز بکار گمارده است.

*از 11 شهرستان خراسان‌جنوبی فقط دو هیأت گلف فعال و پویا است
وی با بیان اینکه هیأت‌ گلف شهرستان‌های بیرجند و خوسف از زمین مینی‌گلف برخوردار و فعال هستند، خاطرنشان کرد: از 9 شهرستان باقی‌مانده استان فقط رئیس اداره ورزش و جوانان طبس به جد پیگیر راه‌اندازی هیأت گلف است و جمعی از علاقه‌مندان این ورزش مفرح در قاینات نیز به دنبال فعال کردن گلف در شهرشان هستند.
رئیس هیأت گلف خراسان‌جنوبی از تنها زمین گلف موجود استان در مجموعه ورزشی 15 هزار نفری غدیر بیرجند خبر داد و عنوان کرد: گرچه این زمین از استاندارد لازم برخوردار نیست! ولی گلف‌بازان برای تمرینات و انجام مسابقات قهرمانی و ادواری در همین میدان گلف هماورد هم می‌شوند و استعدادهای بالقوه‌شان را به رخ هم می‌کشانند.
بهدانی معتقد است: ورزش باید از سنین پایه و به‌صورت زیربنایی در مدارس مورد توجه آموزش‌وپرورش قرار گیرد و به صورت نهادینه ترویج پیدا کند.
وی به فعال بودن مینی‌گلف در مدارس بیرجند اشاره کرد و گفت: با همکاری معاونت تربیت‌بدنی آموزش‌وپرورش و انجمن اولیاء و مربیان تاکنون در شش مدرسه دوره‌های آموزشی مینی‌گلف برگزار شده و به مناسبت "دهه فجر" مسابقات ورزشی نیز برگزار خواهد شد.
رئیس هیأت گلف‌ خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در دانشگاه‌های دولتی و آزاد اسلامی خراسان‌جنوبی دانشجویان بسیاری در مقاطع لیسانس و کارشناس ارشد تربیت‌بدنی مشغول تحصیل هستند، تأکید کرد: چه خوب است برای آشنایی علمی و عملی دانشجویان تربیت‌بدنی دوره‌های آموزشی علمی و عملی رشته گلف با همکاری هیأت برگزار شود.
بهدانی با اشاره به دیدار و رایزنی‌ مسؤولان تربیت‌بدنی و فوق‌برنامه دانشگاه‌های مستقر در بیرجند به منظور معرفی و ترویج ورزش گلف یادآور شد: از این رهگذر مدیر گروه ورزش همگانی و دانشجویی دانشگاه بیرجند طرح گنجاندن برگزاری دوره‌های آموزشی و مسابقات گلف دانشجویی در لیست فعالیت‌های فوق‌برنامه این مرکز آموزش عالی را پیشنهاد داده است که امید می‌رود با جدیت برای سال تحصیلی جاری پیگیری و اجرایی شود.
*بهره‌برداری از نخستین سالن اختصاصی مینی‌گلف خراسان‌جنوبی بخش خصوصی
وی اذعان داشت: نخستین سالن اختصاصی فرهنگی ورزشی پوریا "مینی‌گلف" خراسان‌جنوبی در آبان ماه 96 با حضور جمعی از مسؤولان کشوری و خراسان‌جنوبی در بیرجند توسط بخش خصوصی و حمایت اداره کل ورزش‌وجوانان افتتاح شد.
رئیس هیأت گلف خراسان‌جنوبی بیان کرد: عملیات اجرایی این پروژه ورزشی از سال 1390 با زیربنای 250 متر آغاز شد با هزینه‌کرد اعتباری بالغ بر 15 میلیون تومان راه‌اندازی و در اختیار جامعه هدف قرار گرفت.
بهدانی از استعدادهای بالقوه و منابع نیروی انسانی منحصربه‌فرد خراسان‌جنوبی یاد کرد و افزود: به‌رغم قریب و نشناخته بودن ورزش گلف در استان بیش از 20 ورزشکار ساماندهی شده‌اند و در مسابقات قهرمانی و مناسبتی بیش از 60 گلف‌باز حضور می‌یابند که نشان از رغبت ستودنی علاقه‌مندان به این رشته ورزشی است.
وی در ارتباط با وضعیت رنکینگ تیم‌های گلف خراسان‌جنوبی در مسابقات قهرمانی و لیگ کشور گفت: این رشته ورزشی از دو سال قبل به صورت جدی و حرفه‌ای در استان پیگیری می‌شود که در سال جاری سه اعزام را به لیگ‌های کشوری داشته‌ایم و در مجموع عملکرد ورزشکاران رضایت‌بخش بوده است.
*رسانه‌ها در ترویج ورزش گلف به مدد آیند و زمینه جذب اسپانسرهای ورزش‌یار را فراهم سازند
رئیس هیأت گلف خراسان‌جنوبی با اشاره به برگزاری دوره‌های تخصصی آشنایی با ابزارهای این رشته ورزشی و تمرینات استاندارد گلف توسط مدرسان و مربیان فدراسیون در استان افزود: دو ورزشکار توانمند خراسان‌جنوبی به‌زودی برای حضور در دوره‌ آموزش مربیگری گلف فدراسیون راهی تهران می‌شوند.
بهدانی از ارتباطات تعاملی با هیئت‌های گلف خراسان‌رضوی و سیستان وبلوچستان یاد کرد و گفت: رایزنی برای برگزاری دیدارهای دوستانه و مسابقات منطقه‌ای انجام شده که امیدواریم تا بهار سال آینده نخستین بازی‌های رقابتی استان‌های هم‌جوار صورت پذیرد.
وی با انتقاد صریح از رویکرد حمایتی فدراسیون نسبت به استان‌های کم‌تر توسعه‌یافته کشور متذکر شد: 3 سال است فدراسیون چندان کمک مالی به خراسان‌جنوبی نکرده و هیچ‌گونه لوازمات و تجهیزاتی را به استان اختصاص نداده است.

رئیس هیأت گلف خراسان‌جنوبی به گرانی لوازمات و تجهیزات این رشته ورزشی اشاره کرد و گفت: عدم تخصیص اعتبار و وضعیت نامناسب مالی هیأت برای خرید اقلام ورزشی موردنیاز زمین‌های گلف دچار مشکل هستیم و از سویی ورزشکاران نیز یارای خرید لوازم اختصاصی ندارند که بیم می‌رود در درازمدت جذب علاقه‌مندان به این ورزش تحت‌الشعاع قرار گیرد.
بهدانی از مساعدت‌های نسبی مالی اداره‌کل ورزش و جوانان خراسان‌جنوبی به هیأت گلف ابراز رضایت کرد و افزود: گرچه این کمک‌ها نتوانسته است گره‌‌های مالی هیأت گلف را بگشاید ولی به‌تناسب سال‌های گذشته قابل‌قبول است و انتظار می‌رود بتوان برنامه‌های روبه جلویی را در راستای توسعه این ورزش عملی کرد.
وی حمایت بخش خصوصی، مساعدت‌ خیران ورزش‌یار و اسپانسر محور از هیأت گلف خراسان‌جنوبی را خواستار شد و افزود: خیلی‌ها آن‌چنان شناختی از ورزش گلف ندارند و رسانه‌های مجازی، نوشتاری و تصویری نیز تبلیغات معرفی‌گونه‌ای درخور این ورزش ندارند و از این رهگذر سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و بخش خصوصی رغبت چندانی از خود برای حمایت از گلف نشان نمی‌دهند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۸۹۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , فدراسیون , گلف