به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، این روزها در ایام دهه فاطمیه اول قرار داریم و سالگرد سیلی خوردن مادر غریب، مادری که مظلومانه به شهادت میرسند.
فراق دردناک و غمانگیر فاطمه(س) تنها علی(ع) را داغدار نکرد بلکه چشم فضیلتها در داغ آن مادر پهلو شکسته خون گریست و دیدگان ارزشها، همواره گریان آن مظلومه تاریخ ماند.
درباره دهه فاطمیه و شهادت حضرت زهرا(س) اختلافاتی میان روایات محتلف وجود دارد و در ایران دو روز (13 جمادیالاول و سوم جمادیالثانی) روزهای احتمالی شهادت حضرت زهرا(س) دانسته میشود لذا این دو روز و روزهای قبل و بعد از آن به عنوان دهه فاطمیه اول و دوم مشهور است.
تاریخ دقیق شهادت حضرت زهرا(س) مشخص نیست، برخی آن را 40 روز بعد از رحلت پیامبر(ص)، برخی 72 روز، گروهی 75 روز، عدهای 95 روز، گروهی سه ماه و برخی 6 ماه بعد از رحلت حضرت رسول اکرم(ص) میدانند، اما سوم جمادیالثانی در میان شیعیان مشهورتر است.
*نیاز جامعه اسلامی به سبک زندگی فاطمی
امروز یک جامعه اسلامی نیاز به سبک زندگی فاطمی دارد، فاطمهشناسی و ترویج سبک زندگی فاطمی در نظام و جامعهای که پایههای آن بر روی خون شهدا استوار است، نهادینه شود.
سبک زندگی فاطمی در جامعه سبب کاهش آسیبهای اجتماعی میشود و توطئههای دشمنان که سعی بر ترویج فرهنگ غربی را دارند، خنثی میکند و باید با سبک زندگی فاطمی جلوی فرهنگ غرب و الگوهای غیرانسانی و غیراخلاقی آنها را بگیریم.
امروز مسؤولان و مردم باید سبک زندگی فاطمی را سرلوحه کار خود قرار دهند و با شناخت دقیق زوایای سبک زندگی حضرت زهرا(س) جلوی فساد و انواع بی بند و باری، تبعیض، بی عدالتی، تجملگرایی، چشم و هم چشمی گرفته شود.
امام جمعه فردوس در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: آشنایی با زندگی معصومین(ع) نیاز به مطالعه زندگی آنها دارد، همه افراد باید زندگی حضرت زهرا(س) را مورد مطالعه قرار دهند.
*تهاجم فرهنگی به معنای دوری از سبک زندگی علوی و فاطمی است
حجت الاسلام محمدرضا بابایی گفت: سبک زندگی فاطمی در تربیت فرزند، همسرداری، مسائل اجتماعی و حمایت از ولایت تاثیرگذار است و باید ویژگیهای زندگی حضرت زهرا(س) مورد بررسی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه انسانها امروز از زندگی ساده علی(ع) و فاطمه(س) دور شدهاند و زندگی ما شباهتی به زندگی ایشان ندارد، افزود: عفاف و حجاب تحت تاثیر زندگی غربی قرار گرفته و به جای الگو گرفتن از سبک زندگی فاطمی، از سبک زندگی غربی الگو میگیریم.
امام جمعه فردوس با بیان اینکه تهاجم فرهنگی به معنای دوری از سبک زندگی علوی و فاطمی است، تصریح کرد: در مورد مظلومیت حضرت زهرا(س) همین بس که محل قبر و زمان شهادت ایشان مشخص نیست و امروز شخصیت حضرت زهرا(س) در میان ما مخفی است.
بابایی با بیان اینکه جامعه باید به سمت زندگی علوی و فاطمی حرکت کند، ادامه داد: باید زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) را الگو قرار دهیم.
*سبک زندگی را باید از خطبه فدکیه استخراج کرد
معاون پژوهش حوزه علمیه خراسانجنوبی نیز در گفتوگو با فارس خاطرنشان کرد: باید نسبت به سخنان حضرت زهرا(س) نگاه کاربردی داشته باشیم و به این سخنان توجه کنیم.
حجت الاسلام مجتبی شیدایی اظهار کرد: در طول تاریخ با خطبه مهم فدکیه مواجه میشویم، از این خطبه میتوان منابع غنی سبک زندگی را استخراج کرد و بر این اساس سبک زندگی را تغییر دهیم.
وی افزود: علیرغم اینکه نام این خطبه، فدکیه است اما بخش کوچکی از آن مربوط به فدک میباشد و بیشتر از مباحث غیرفدک است و مباحث توحید، نبوت و فلسفه احکام در آن مطرح میشود.
معاون پژوهش حوزه علمیه خراسانجنوبی گفت: حضرت زهرا(س) به عنوان یک زن، نگاه دقیقی به مسائل سیاسی و اجتماعی داشتند لذا نباید نوع پوشش و حجاب و خانهداری بانوان مانع از این شود که به مسائل سیاسی و اجتماعی توجه نداشته باشند.
شیدایی عنوان کرد: رحلت پیامبراکرم(ص) میتوانست هر انسانی را از پا دربیاورد اما حضرت زهرا(س) خطبه فدکیه را آغاز کردند و بخش زیادی از این خطبه به شکر نعمتهای الهی اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) سختترین مشکلات را تحمل میکردند، بیان کرد: این نشان میدهد تمام سختیها سبب نمیشود ما از نعمتهای بیشمار خدا غافل شویم.
*منفینگر بودن یکی از مشکلات جامعه است
معاون پژوهش حوزه علمیه خراسانجنوبی اذعان داشت: منفینگر بودن یکی از مشکلات جامعه است و همواره سیگنالهای ذهن ما متوجه خبرهای منفی است.
شیدایی افزود: کمپین «خبر خوب» که اخیرا در فضای مجازی شکل گرفته یکی از کمپینهای خوب در کشور است و باید در سبک زندگی نقاط مثبت دیده شود.
وی اضافه کرد: بسیاری از اتفاقات خوب و مثبت سیاسی، اجتماعی و اخلاقی در کشور رخ میدهد اما همواره بحثهای منفی این اتفاقات منعکس میشود.
معاون پژوهش حوزه علمیه خراسانجنوبی با بیان اینکه ولایت به معنای وحدت است و این وحدت و همگرایی باید حول محور ولی فقیه و امام باشد، گفت: سخنرانیها باید به سمت کاربردی شدن برود و خروجی خوبی داشته باشد.
مدیر حوزه علوم انسانی دانشگاهیان بیرجند هم در گفتوگو با فارس بیان کرد: حضرت زهرا(س) بهترین الگو برای تمام انسانها است.
*حضرت زهرا(س) برای فرزندانشان و همسرشان یک الگو بودند
حجت الاسلام مهدی اسداللهی با بیان اینکه برگزاری دهه فاطمیه باید بهانهای شود که با مجالس حضرت زهرا(س) ارتباط برقرار کنیم، تصریح کرد: حضرت زهرا(س) با اینکه تنها 18 سال عمر کردند در بسیاری از مباحث مانند ارتباط با پیامبراکرم(ص)، مردم، با فرزندانشان به عنوان مادر، با امام علی(ع) به عنوان همسر یک الگو بودند.
وی بیان داشت: حضرت زهرا(س) میفرمایند از دنیا سه چیز محبوب من است و آن سه چیز، نگاه کردن به صورت رسولالله(ص)، با خدا در ارتباط بودن و قرائت کردن قرآن و انفاق کردن در راه خدا میباشد.
مدیر حوزه علوم انسانی دانشگاهیان بیرجند با بیان اینکه تمام انسانها نیاز به ارتباط با خدا، ولی خدا و خلق خدا دارند، افزود: این نشان میدهد باید تمام کارها برای خدا باشد و در تمام امورات اخلاص کامل داشته باشیم.
اسداللهی ادامه داد: حضرت زهرا(س) ارادت زیادی به پیامبراکرم(ص) داشتند و به ایشان بابا نمیگفتند بلکه رسولالله مینامیدند و به دلیل احترام گذاشتن این اقدام را انجام میدادند.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات در کشور عدم انفاق است و امروز هر کسی میخواهد خود را نشان بدهد و منفعتطلب هستند، هیچ مسألهای نباید اجازه دهد که دیگران را فراموش کنیم.
مدیر حوزه علوم انسانی دانشگاهیان بیرجند با بیان اینکه متاسفانه درصد طلاقهای عاطفی و رسمی افزایش یافته است، تصریح کرد: این طلاقها به دلیل این است که آن طور که حضرت زهرا(س)به زندگی نگاه میکنند، انسانها در جامعه نگاه نمیکنند.
اسداللهی با بیان اینکه هیچ وقت حضرت زهرا(س) از حضرت علی(ع) تقاضای خرید نکردند، بیان کرد: الگوی ما باید فاطمه(س) باشد که سه روز در خانه روزه میگرفت و میماند اما تقاضایی از علی(ع) نمیکردند که مبادا علی(ع) نتواند آن خواسته را برآورده کنند و خجالت بکشند.
وی با بیان اینکه باید سبک زندگی ترویج پیدا کند، گفت: سخنرانان باید در منابر به مباحث خانوادگی و ارائه الگوی کامل توجه داشته باشند.
انتهای پیام/4