رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور:

80 درصد دانش‌آموختگان دانشگاه‌های علمی کاربردی شاغل هستند

12 بهمن 1396 ساعت 20:26

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: 75 تا 80 درصد دانش‌آموختگان دانشگاه‌های علمی کاربردی شاغل هستند.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، محمدحسین امید، امروز (12 بهمن‌ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: دانشگاه علمی کاربردی، برنامه های متعددی را برای تحقق شعار  اقتصادی مقاومتی، تولید و اشتغال تدارک دیده است.
وی با تاکید بر اینکه اشتغال دانش آموختگان دانشگاه علمی کاربردی وضعیت بهتری نسبت به سایر دانشگاه‌ها دارد، افزود: میزان اشتغال‌پذیری این دانشگاه از سایر دانشگاه‌ها بیشتر است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه به علت اشتغال‌پذیری این دانشگاه، تنها حدود ۲۵ درصد دانشجویان فارغ التحصیل آن بیکار هستند، تصریح کرد: در دیدار با استاندار خراسان‌جنوبی، دانشگاه علمی کاربردی آمادگی خود را برای تامین نیروهای مهارتی استان اعلام کرد.
امید با اشاره به اینکه این دانشگاه قرار نیست کار تولید کند؛ بلکه رسالت این دانشگاه، تربیت دانشجوی کارآفرین اس، اظهار کرد: نقش کارآفرینی دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی پررنگ‌تر و برجسته‌تر است و در این راستا تلاش می‌کنیم.
وی ادامه داد: تلاش ما این است دانشگاه را ماموریت گرا کرده و تمرکز بر تخصص مراکز دانش آموختگان و پیش بینی مراکز رشد در دستور کار است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور بیان کرد: دانشگاه‌های علمی کاربردی، ماموریت‌های بین المللی دارند و اکنون خراسان‌جنوبی به دلیل هم مرزی با کشور افغانستان، ظرفیت پذیرش دانشجو دارد و یا در افغانستان می‌تواند دانشگاه علمی کاربردی راه‌اندازی کنند.
امید با بیان اینکه در دانشگاه علمی کاربردی آمادگی داریم رشته‌های مورد نیاز خراسان‌جنوبی ایجاد کنیم، تصریح کرد: در این استان به دلیل مشخص بودن طرح آمایش و ظرفیت‌های توسعه استان، مهارت‌ها و رشته‌های موردنیاز مشخص است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 15 مرکز آموزش علمی کاربردی در خراسان‌جنوبی وجود دارد، خاطرنشان کرد: شهریه دانشجویان علمی کاربردی از سایر دانشگاه‌ها کمتر است و در سال جاری از 10 تا 15 درصد اجازه افزایش شهریه وجود داشته و سال آینده نیز مراکز علمی کاربردی می‌توانند به صورت اختیاری و با احتساب هزینه رشته‌ها حدود 10 درصد افزایش شهریه دهند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به اینکه از سال 98 به صورت محدود در مراکز آموزشی در جوار صنعت امکان ارائه تحصیلات تکمیلی وجود خواهد داشت، تصریح کرد: دانشگاه علمی کاربردی ماموریتی در تحصیلات تکمیلی ندارد اما در بعضی مراکز به صورت محدود در این مقطع نیز پذیرش خواهد داشت.
 امید با بیان اینکه سال گذشته توافق نامه‌ای امضاء شد تا افرادی که در دوره سربازی در نیروهای مسلح هستند بتواند در طی دوره خدمت، دوره‌های پودمانی را بگذرانند، عنوان کرد: این افراد بعد از خدمت نیز در صورت علاقه‌مندی می‌توانند پودمان‌های مهارتی خود را ادامه دهند تا مدرکی به آنان اعطا شود.
وی ادامه داد: ایجاد مراکز جدید علمی کاربردی متوقف شده اما در چند استان از جمله برای خراسان‌جنوبی امتیاز داده شده تا نهادهای عمومی غیردولتی و بخش خصوصی که می‌توانند اشتغال داشته باشند و نیاز به افراد متخصص دارند مراکز علمی و کاربردی راه‌اندازی کنند.
تخفیف 15 درصدی شهریه به دانشجویان خراسان‌جنوبی 
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور بیان کرد: برای شهرستان نهبندان پیش‌بینی 15 درصد تخفیف شهریه را داریم و برای خراسان‌جنوبی نیز به دانشجویان پنج تا 15 درصد تخفیف داده می‌شود.
امید  با اشاره به اینکه در سال 94 دانشگاه علمی کاربردی 16 هزار کد رشته داشته اما برای بهمن امسال تعداد کد رشته را به 6200 مورد رساندیم، افزود: کاهش 10 هزار کد رشته به معنای این است که دانشگاه جامع علمی کاربردی در بازار مدرک گرایی قصد رقابت ندارد و به دنبال کیفی‌گرایی است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته تعداد مراکز علمی کاربردی کشور 1072 مورد بوده که در مهرماه امسال به 840 مرکز کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه این دانشگاه در حال حاضر  1450دانشجو در سطح کشور دارد، اظهار کرد: در خراسان‌جنوبی، چهار هزار دانشجو در مراکز آموزشی علمی کاربردی مشغول به تحصیل هستند. 
امید با بیان اینکه 650 مدرس در دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی خراسان‌جنوبی مشغول تدریس هستند، تصریح کرد: این تعداد مدرس به نسبت دانشجویانی که در این مراکز تحصیل می‌کنند نسبت خوبی است.
وی با تاکید بر اینکه آموزش مهارتی نسخه حل معضل بیکاری است، افزود: آموزش مهارتی در کشور جای خود را باز نکرده و براساس قانون برنامه ششم توسعه سهم آموزش مهارتی باید 30 درصد باشد اما اکنون 15 درصد است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ادامه داد: بنابراین گسترش آموزش مهارتی نیاز به عزم عمومی دارد و باید مدرک گرایی کمرنگ و مهارت‌های آموزشی افزایش یابد.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 11932

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/11932/80-درصد-دانش-آموختگان-دانشگاه-های-علمی-کاربردی-شاغل-هستند

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir