پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۰۴
آئین افتتاحیه جشنواره فیلم فجر

آئین افتتاحیه به شهدای دفاع مقدس تقدیم شد/ صالحی: سینما پیشتاز گفت‌وگوی فرهنگی با جهان

عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سینمادر چهار دهه گذشته فرصتی برای بلند آوازگی نام ایران ساخت و این سینما می‌تواند پیشتاز گفت و گوی فرهنگی و هنری با جهان باشد.
آئین افتتاحیه به شهدای دفاع مقدس تقدیم شد/ صالحی: سینما پیشتاز گفت‌وگوی فرهنگی با جهان
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، آیین افتتاحیه سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با حضور عباس صالحی وزیر ارشاد ، محمد مهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی ، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره، سینماگران و اصحاب رسانه با تلاوتی از آیات قرآن کریم و سرود ملی در برج میلاد آغاز شد.
مراسم با یاد بانوی دو عالم حضرت زهرا (س) با پخش یک کلیپ آغاز شد. 
ابراهیم داروغه زاده در آئین افتتاحیه جشنواره فیلم فجر ضمن خوشامدگویی به حضار و مردم گفت: جشنواره بین المللی که دو سه سالی است به صورت ملی برگزار می شود ادای دین سینمای ایران به انقلاب است.  ایثار، عدالت و حق مداری از آرمان‌های انقلاب است . همانطور که سینما ادای دین به این آرمان ها  می کند امیدوارم ما هم بتوانیم در خدمت سینما باشیم.
وی ادامه داد: افتتاح جشنواره را تقدیم به روح شهدای 8 سال دفاع مقدس تقدیم می کنیم که با جانفشانی‌شان از این آب و خاک دفاع کردند.
احسان کرمی مخاطبان جشنواره به کمک به زلزله زدگان تشویق کرد. کرمی در ادامه  مراسم افتتاحیه و پس از نمایش کلیپ فیلم ‌های بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر برای هنرمندانی که در بستر بیماری هستند از جمله جمشید مشایخی، ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی و الناز شاکردوست سلامتی عاجل آرزو کرد. 
احسان کرمی درباره نکوداشت علی معلم گفت: در این چند سال که جشنواره در برج میلاد برگزار می شد علی معلم با کت سفید در ردیف اول می نشست فیلم را نگاه می کرد معتقد بود ابهت فیلم در ردیف اول دیدن بیشتر است. 
در بخش دیگر مراسم کلیپی که برای نکوداشت علی معلم تدارک دیده شده بود رونمایی شد. او خود راوی این کلیپ بود. 
آذرمعماریان به همراه پسرانش روی صحنه آمد و لوح یادبود نکوداشت علی معلم را از دست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. 
همسر علی معلم گفت: فکر می کنم همین بیت درباره علی معلم کفایت می کند تحصیل عشق و رندی آسان نمود اول جانم بسوخت در کسب این فضایل
امید معلم فرزند زنده یاد علی معلم گفت: به این فکر می کرد که امسال من چگونه می توانم نبود پدرم را تحمل کنم اما به نظرم همیشه به این جمله فکر می کردم که می گفت باید مسیرش را ادامه بدهیم. خوشحالم اهالی سینما پشت هم ایستادند و هیچکس نمی تواند این اتحاد را به هم بزند. 
اجرای این مراسم بر عهده احسان کرمی است. در این مراسم قرار است که آیین نکوداشتی برای زنده یاد علی معلم، منوچهر اسماعیلی، اکبر عبدی و محمد علی نجفی برگزار شود. 
سینما پیشتاز گفت‌وگوی فرهنگی با جهان 
عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگر آئین افتتاحیه گفت: ماه بهمن یادآور دو چیز است جشن انقلاب و جشن سینمای ایران. به همه خانواده نجیب و بزرگ سینما تبریک می گویم . سینمایی که در چهار دهه گذشته فرصتی برای بلند آوازگی نام ایران ساخت. فیلم های فراوانی در این مدت ساخته شد و حضورهای موفقی در عرصه بین الملل داشتیم.
وی ادامه داد: نسل های متوالی و پیاپی در این مدت به سینما افزوده شد. سینمایی که به پیش می تازد تا سفیر فرهنگی هنری ایران در جهان باشد. این سینما می‌تواند پیشتاز گفت و گوی فرهنگی و هنری با جهان باشد. همچنین از این جهت که می تواند سینمای انسانی، متفکرانه، شاعرانه  و قصه دار باشد از اهمیت خاصی برخوردار است. همانند ادبیات که دهها متفکر و شاعر ایرانی ادبیات را در وجوه متفکرانه، شاعرانه و قصه‌دار ساختند. امروز سینمای ایران با این چهار وجه به پیش می رود. 
محمدعلی نجفی پس از پخش کلیپ بزرگداشتش روی صحنه آمد و گفت: چهل و هفت سال پیش در زمانی که کمتر در خانواده های مذهبی می توانستیم از سینما صحبت کنیم با دو یار همسرم و آقای انوار مسئله نمایش را پی گرفتیم. با همراهی ایشان سناریو سربداران را نوشتیم و با هم کار کردیم . برای اولین بار در یک مکان مذهبی (حسینیه ارشاد) توانستیم نمایش را به همراه موسیقی اجرا کنیم. 
وی ادامه داد: ما سینما را جدی گرفتیم تا پیروزی انقلاب پیش رفتیم و ایشان (آقای انوار) مسئولیت سینما و تلویزیون کشور را به عهده گرفتند . خوشحالم که سینما باقی است.
منوچهر اسماعیلی بعد از پخش کلیپ بزرگداشتش گفت: سلام. من در همه فیلم هایم به شما سلام کردم و امشب پاسخ گرفتم. من هم باید از علی معلم یاد کنم که یک سال از رحلتش می گذرد به همسر و خانواده محترمش تسلیت می‌گویم. بعد ازدیدن این صحنه‌ها، قبول کنید توان ایستادن ندارم. 
اسماعیلی به دوبله ایران هویت بخشید
ابوالحسن تهامی نژاد صداپیشه پیشکسوت گفت: استاد منوچهر اسماعیلی از نوابغ کار هنری ایران در کار صدا هستند. از آغازی که پا به هنر و فن دوبلاژ گذاشتند من افتخار داشتم 60 سال در کنار ایشان باشم و بیاموزم از منوچهر اسماعیلی. ویلیام هلدن و آنتونی کوئین شگفت زده شده بودند وقتی به ایران آمدند و آثارش را به دوبله فارسی دیدند . اسماعیلی به دوبله ایران هویت بخشید و قدر خودش را می دانست و هنرش را ارزان نمی فروخت. به ما آموخت که همچنان باشیم. 
سعید راد در بخش دیگر مراسم گفت: سینمای ما در آن روزگار صدا سر صحنه نبود و فیلم ها را در اتاق دوبله صداگذاری می‌کردند. من هم جویای نام بودم و به این تکنیک وارد نبودم . در اتاق دوبله رفتم که یاد بگیرم که جای خودم صحبت کنم. دیدم این دنیا بسیار بزرگ و ممتاز است که من جرات نمی کردم در آن حضور یابم.  وقتی به من می گفتند جای من آقای اسماعیلی صحبت می کند من شب خوابم نمی برد. آقای اسماعیلی را با کلمات نمی توان ستایش‌شان کرد. 
در بخش دیگر برنامه جوایز مواد تبلیغی سی و ششمین جشنواره فیلم فجر اهدا شد. 
دیپلم افتخار طراحی نام آواره به محمد رو‌ح الامینی برای فیلم «رگ خواب» و «خفگی» اهداء شد.
سیمرغ بلورین بهترین آنونس به مسعود رفیع زاده برای فیلم «خفگی» اهداء شد. 
سیمرغ بلورین بهترین عکس به جواد جلالی برای فیلم «پریناز» اهداء شد.
سیمرغ بلورین بهترین پوستر به بابک یادگاریان برای فیلم «هجوم» اهداء شد.
در این مراسم محمدمهدی حیدریان، ابراهیم اصغرزاده،محمود صادقی، منوچهر شاهسواری، علیرضا رضاداد، نویدمحمدزاده، مهدی پاکدل، هومن سیدی، اکبر عبدی، پیمان جعفری، نیما اقلیما، مصطفی کیایی، محسن کیایی، لیندا کیانی، سعید راد، رسول صدر عاملی، سعید سعدی، سیف الله صمدیان ، پژمان بازغی، آزاده زارعی، ساسان سالور، هادی محمدیان، بهرام رادان و... حضور دارند. 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۹۳۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دفاع مقدس , جشنواره فیلم فجر