به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، علیرضا نصرآبادی پیش از ظهر یکشنبه در نشست با بهره برداران، معتمدین شهر و روستای شهرستان بشرویه اظهار داشت: فعالیت ها و برنامه های منابع طبیعی به طور مستقیم وابسته به حیات و زندگان بشر و حیوانات، جانواران و گیاهان است و پدیده هایی چون تغییرات جوی و کمی بارندگی ها موجب به وجود آمدن خشکسالی و افزایش سطح بیابان ها شده است.
نصرآبادی با اشاره به شرایط پوشش گیاهی ایران افزود: سطح پوشش گیاهی ما نسبت به کل جهان بسیار کم بوده و همچنین شرایط بحرانی را از نظر آب شیرین در کشور داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی اظهار داشت: متاسفانه استان ما در کل کشور شرایط بدتری داشته و ما دومین استان بیابانی کشور هستیم و مجاورت با دو کویر مرکزی و لوت و ۱۹ سال خشکسالی پیاپی متاسفانه شرایط بدی را رقم زده و ما شکنندگی عجیبی را در بافت طبیعی بشرویه شاهد بوده ایم.
نصرآبادی گفت: جایگاه منابع طبیعی صرفا در باب واگذاری اختیارات، حفاظت زمین و سطوح ملی نیست بلکه استفاده درست از عرصه و زمین وطبیعت مهم ترین وظیفه منابع طبیعی است.
وی با اشاره به فعالیت های ویژه ای که در بخش آبخیزداری در استان انجام شده است افزود: حوزه آبخیز استان هفت و نیم میلیون هکتار است و در کنار این حوزه ها شش هزار قنات نیز به وجود آمده که موجب تقویت و افزایش کیفیت آب موجود می شود.
وی اظهار داشت: با وجود خشکسالی های اخیر، اقدامات مناسبی در زمینه کنترل روان آب ها و حوزه آبخیز صورت گرفته که بدین شکل میتوان گام موثری در جهت مهار سیلاب ها در فصل زمستان برداشت.
نصرآبادی بیان کرد: سیل یکی از بلایای طبیعی است که می توان از آن به بهترین شکل ممکن بهره برد و در استان خراسان جنوبی ۸۰۰ میلیون مترمکعب روان آب داریم اما متاسفانه بیشتر این روان آب ها به سرزمین افغانستان و در شهرستان های بشرویه و سرایان به کویر منتهی می شود.
وی گفت: سالانه ۷۰ میلیون متر مکعب از روان آب های استان را توانسته ایم با احداث سیل بند و سایر اقدامات آبخیزداری مهار کنیم و در ۱۰ سال اخیر در بشرویه حداقل۲۲ مورد بند از نوع خاکی، ۳۴ مورد از نوع سنگ و سیمان و ۳۶ مورد ازنوع توری سنگی احداث شده که برای آنها ۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی اظهار داشت: باتوجه به خشکسالی های اخیر اقدامات موثری در زمینه جنگل کاری شکل گرفت و به همین دلیل ما امروز شاهد مشکلاتی چون ورود ماسه و شن به داخل شهر نیستیم.
وی همچنین از اجرای طرح ترسیب کربن در تمامی شهرستان های استان خبر داد و افزود: به زودی اجرای چهار پروژه دیگر نیز در این زمینه را آغاز خواهیم کرد که این طرح با هدف حفظ و افزایش سطح پوشش گیاهی در حال اجرا است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , محیط زیست , منابع طبیعی