هفته‌نامه کتاب/27

گامی به‌سوی مطالعه و تفکر

19 بهمن 1396 ساعت 23:50

مطابق هر هفته و برای بالابردن سطح و فرهنگ و آگاهی، در جهت التماس تفکر و مطالعه، کتابی نوشته بزرگان بومی استان خودمان را معرفی می‌کنیم تا با توجه به آن و مطالعه آثار افراد مطلع سطح اطلاعاتمان از وضع موجود، بهبود یابد و امید است که همین روند و رویه در ادامه نیز ادامه دهیم تا به سعادت برسیم و آگاهی و اطلاعات کسب کنیم.


به‌گزارش خراسان‌تایم چرتکه را که برداری خیلی خیلی وقت کم می‌آوری برای خواندن کتاب‌هایی که فقط اسمشان را شنیده‌ای یا دوست داری آن‌ها را مطالعه کنی، دیگر چه رسد به اینکه بخواهی کتاب‌های آن کتاب‌فروشی را از دم به مطالعه بنشینی؛ خلاصه آنکه شنیده‌اید می‌گویند: «هرچه تو پیش نروی دیگری پیش می‌آید» حالا نقل ماست هر چه قدر کتاب نخواهیم، روزانه هزاران کتاب دیگر به لیست کتاب‌های در حال انتظار برای خواندنمان اضافه می‌شود.
باید ساعتی تفکر کرد و یک تصمیم جدی و مصمم گرفت. شاید بتوان کمی در روز از وقت‌های بیهوده و بی‌ارزش زد و کتاب خواند و کمی به فکر غذای روح به‌مانند غذای جسم بود.

کتاب سفیر 7 هزار روزه
 
تاریخ شفاهی بر اساس موضوعات تاریخی تنظیم می‌شود و نویسنده اثر برای شفاف کردن متن از خاطرات استفاده می‌کند. در اهمیت و جایگاه سیدتقی درچه‌ای همین بس که مقام معظم رهبری عنوان می‌کردند که پرونده تمام مبارزان پیش از انقلاب نزد آقای درچه‌ای است. حسین روحانی صدر پس از تحقیقات طولانی، «سفیر 7 هزار روزه» را در 2 بخش به خوانندگانش ارائه می‌دهد. نویسنده کتاب تلاش می‌کند «تکوین شخصیت» این روحانی مبارز را به عنوان بخش اول برای خوانندگان اثرش بازگو کند تا برای آشنایی با سوابق مبارزاتی سیدتقی درچه‌ای در بخش دوم (هفت هزار روز مبارزه) آماده شوند. مطالب کتاب در برگیرنده زندگی آیت الله موسوی درچه‌ای تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی است و درباره زندگی پس انقلاب ایشان فقط دو مطلب درباره حضور در جبهه و نحوه عضویت در مجمع روحانیون مبارز نگاشته شده است. برای پرداختن به همین دوره هم نود جلسه مصاحبه در دو مرحله مختلف انجام شده است. راوی این کتاب از هفده سالگی یعنی از سال 1336 تا پیروزی انقلاب اسلامی نامه‏ های امام خمینی(ره) به‏ علما، مبارزان و برعکس را منتقل می‏کرد. در مقابل نیز پاسخ نامه‌ها و نوشته‌های مبارزان به بنیانگذار جمهوری اسلامی را به امام راحل می‌رساند و آن قدر در این امر، ثابت قدم و استوار بود که به عنوان معتمد امام، علما و مبارزان انقلاب شناخته شد. در «سفیر 7 هزار روزه» خواننده قرار نیست صرفاً با خاطره‌هایی روبه رو شود که مربوط به سال‌های تحصیل، مبارزه و پیروزی انقلاب باشد. ارایه مستندات تاریخی به عنوان ویژگی برجسته این اثر مطرح است و باعث مرور حوادث انقلاب از نگاه شخصی مبارز می‌شود که ابعاد و زوایایی جدیدی را پیش روی مخاطب قرار می‌دهد. این امر باعث شده تا مخاطب از خواندن کتاب خسته نشود و مدام در پی یافتن اطلاع از حوادث بعدی باشد. در مجموع، این اثر بخشی از تاریخ شفاهی معاصر و انقلاب اسلامی است که در آن به رویدادهای بزرگی در حوزه شکل گیری ریشه‌های انقلاب اسلامی در سال‌های سیاه طاغوتی اشاره شده است و مخاطب با مطالعه این اثر، یک دور تاریخ مبارزات پیش از انقلاب را مرور می‌کند.

انتهای‌پیام/2/
 


کد مطلب: 12134

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/12134/گامی-به-سوی-مطالعه-تفکر

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir