مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد

مشخص شدن 10 رسته در بحث اشتغال فراگیر در کشور /مشکل کشور مشکل منابع مالی نیست

24 بهمن 1396 ساعت 12:49

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از مشخص شدن 10 رسته در بحث اشتغال فراگیر در کشور خبر داد و گفت: در بحث اشتغال فراگیر با مشخص شدن 10 رسته اولویت‌دار بخش کشاورزی 10 مجری ملی برای این رسته‌ها مشخص شده است.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمد خالدی پیش از ظهر امروز در جلسه تبیین برنامه‌های مرتبط با اشتغال وزارت جهاد کشاورزی، اظهار داشت: بحث اشتغال امروزه موج روز است.
وی با بیان اینکه نمی‌توان بحث اشتغال را از سرمایه‌گذاری تفکیک کرد به‌طوری که اگر سرمایه‌گذاری درست باشد اشتغال ایجاد می‌شود، تصریح کرد: با توجه به ظرفیتی که برای سرمایه‌گذاری ایجاد شده نه تنها اشتغال روستایی توسعه می‌یابد بلکه  70 هزار میلیارد تومان در بحث اشتغال فراگیر در نظر گرفته شده و از اکنون باید در حوزه اشتغال فراگیر که موضوع روز بوده تلاش کنیم.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اشتغال بحث مهمی بوده که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: زمانی که از اشتغال صحبت می‌شود می‌توان از ظرفیت‌های مختلف استفاده کرد و باید استان‌ها و دستگاه‌های مختلف استان‌ها در مورد استفاده از ظرفیت‌ها برای استفاده از بخش‌های مختلف تصمیم‌گیری نمایند.
خالدی با بیان اینکه ظرفیت‌ها متعدد هستند، گفت: صندوق توسعه ملی، فاینانس، منابع داخلی بانک‌ها، استفاده از مکانیزاسیون که در مدرن‌سازی بخش کشاورزی باید مدنظر قرار گیرد، کمک‌های فنی و اعتباری، انتشار اوراق و منابع ریسک و منابع بانک‌های غیرتخصصی از جمله ظرفیت‌هایی بوده که می‌تواند مورد استفاده در بخش کشاورزی قرار گیرد.
وی ادامه داد: باید همه این ظرفیت‌ها در بخش اشتغال در کنار یکدیگر مدنظر قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در بحث اشتغال دو بحث از یک سال گذشته آغاز شده است، اضافه کرد: از جمله این بحث‌ها برنامه اشتغال فراگیر و دیگری برنامه قانون حمایت از اشتغال پایدار روستایی و عشایری بوده که با همکاری وزارت کار در این دو زمینه کارهای خوبی انجام شده است.
خالدی با اشاره به اینکه ادامه مسیر به سبک‌های گذشته در توسعه اشتغال کارساز نبوده به طوری که اگر عملکرد خود را در حوزه پول ببینیم هیچ اتفاقی در کشور نمی‌افتد، گفت: مشکل کشور مشکل منابع مالی و پول نبوده و اگر قرار است پولی به تولیدی که فروش نداشته باشد داده شود اتفاق خوبی صورت نمی‌گیرد بنابراین اولین نیاز تغییر رویکرد است.
وی با بیان اینکه این تغییر رویکرد در قانون اشتغال پایدار روستایی و اشتغال فراگیر آمده است، یادآور شد: این تغییر رویکرد را به شکل دیگری در وزارت جهاد مطرح کرده‌ایم.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در تمام دنیا سهم بخش کشاورزی به شکل سنتی کاهش می‌یابد، افزود: باید پیاده‌سازی رویکرد کسب و کار کشاورزی در چارچوب برنامه اشتغال فراگیر مدنظر باشد و باید حرکت از کشاورزی تولید محور به سمت کسب و کار کشاورزی صورت گیرد.
خالدی ادامه داد: اگر می‌خواهیم تولید را حمایت کنیم نباید این دو بخش را جدا از یکدیگر بنگریم.
وی به تمرکز بر حمایت و تأمین مالی زنجیره ارزش به جای فعالیت‌های مستقل و جزیره‌ای اشاره کرد و گفت: تجربه دنیا نشان داده که باید سهم کسب و کارهای کشاورزی افزایش یابد.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: بسیاری از بخش‌ها سودآور هستند و ما می‌خواهیم به سمت کسب و کار کشاورزی حرکت نماییم که بر روی آن تأکید شده که جزو ظرفیت‌های ما هستند.
خالدی اضافه کرد: عین حمایت از تولید این بوده که کسب و کارها را مورد حمایت قرار دهیم.
وی با بیان اینکه باید کارگاه‌های فرآوری به مناطقی ایجاد شوند که تولید وجود داشته باشد، تصریح کرد: جهت‌گیری کارها در بخش کشاورزی باید به سمت حمایت از کسب و کارهای کشاورزی باشد.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید برنامه اشتغال فراگیر با توجه به اینکه در برنامه اشتغال پایدار روستایی تاکید شده، مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: منابع تأمین مالی از محل بند الف و ب تبصره 18 قانون بودجه 96 است.
خالدی با تأکید بر اینکه باید استان‌ها از همین الان برای سال آینده رسته‌های خود را برای اشتغال فراگیر مشخص سازند، گفت: سال آینده روی این موضوع دولت مصمم است که نرخ سود در بحث اشتغال پایدار و فراگیر کمتر از 10 درصد باشد.
وی به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در راستای اشتغال اشاره کرد و افزود: نخستین اقدام مشخص کردن رسته فعالیت‌ها بوده که در برنامه اشتغال فراگیر به آن تأکید شده و باید منابع براساس اولویت‌های استان‌ها توزیع شود اما در اشتغال پایدار روستایی همه فعالیت‌های روستایی را شامل می‌شود.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از مشخص شدن 10 رسته در بحث اشتغال فراگیر در کشور خبر داد و گفت: در بحث اشتغال پایدار روستایی محدودیتی وجود ندارد اما در بحث اشتغال فراگیر با مشخص شدن 10 رسته اولویت‌دار بخش کشاورزی 10 مجری ملی برای این رسته‌ها مشخص شده است.
خالدی با بیان اینکه رویکرد زنجیره‌ای به طور کامل توسط مجریان ملی دیده شده است، یادآور شد: امسال 25 درصد منابع در بحث اشتغال پایدار روستایی و عشایری آزاد شده است.
وی یادآور شد: متأسفانه نگاه برنامه بودجه کشور این بوده که فکر می‌کنند با توزیع پول باید اشتغال ایجاد شود که این فشار به استان‌ها وارد کرده که چقدر منابع را جذب کرده‌اند بنابراین باید نتیجه‌ای که برای اشتغال ایجاد شده وجود دارد مورد توجه قرار گیرد و به کیفیت در کنار کمیت اهمیت داده شود.
خالدی با بیان اینکه 45 درصد منابع مربوط به بخش کشاورزی در بحث اشتغال پایدار روستایی است، افزود: در حوزه کشاورزی می‌توان از تسهیلات دیگر بخش‌ها نیز استفاده کرد و به طور عملی بیش از 50 درصد  از این تسهیلات می‌تواند در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: در بحث جذب تسهیلات مهم‌ترین اقدام اطلاع‌رسانی هدف‌دار است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه فضای کسب و کار باید در جامعه ایجاد شود زیرا با شکل‌گیری این فضا بسیاری از مشکلات در بحث جذب تسهیلات رفع می‌شود، اضافه کرد: بحث کسب و کار بالاتر از دیگر حیطه‌ها باید دیده شود.
خالدی گفت: آموزش‌های کشور حتی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای نتوانسته است در آموزش کسب و کار به خوبی عمل کنند به طوری که حوزه کسب و کار نیاز به نیروهای فنی و دانشی دارد.
وی یادآور شد: برنامه اجرایی برای بحث اشتغال را برنامه‌ریزی کرده‌ایم و جهت‌گیری‌های مدنظر وزارت در آن لحاظ شده است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه باید شرکت‌های پیش‌رو در بحث اشتغال مورد توجه قرار گیرند، خاطرنشان کرد: اگر بخش شرکت‌های پیش رو مورد توجه قرار نگیرد با مشکل مواجه می‌شویم چون نقش بسیار مهمی دارند و باید بخش خصوصی را درگیر سازیم تا در بحث اشتغال و رونق تولید کمک کنند.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 12240

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/12240/مشخص-شدن-10-رسته-بحث-اشتغال-فراگیر-کشور-مشکل-منابع-مالی-نیست

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir