آنچه در جلسه امروز شورای شهر بیرجند گذشت
رنج مردم مهرشهر از نبود مراکز درمانی/ سهم بالای مسکن و شهرسازی در بیعدالتیها
28 بهمن 1396 ساعت 18:52
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسانجنوبی گفت : اگر شهرداری و شورای شهر زمین رایگان در اختیار سازمان قرار دهند بیمارستان تأمین اجتماعی در مهرشهر بیرجند ظرف یک سال آینده راهاندازی میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، چهل و پنجمین جلسه شورای شهر بیرجند صبح امروز با حضور اعضای شورا در سالن جلسات شورا برگزار شد.
دستور کار شورای امروز، احداث کلینیک شبانهروزی در مهرشهر بیرجند بود که پیرامون آن مسؤولانی از دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، راه و شهرسازی و تأمین اجتماعی استان در این جلسه حاضر و به اظهار نظر پیرامون احداث بیمارستان یا کلینیک شبانهروزی در این نقطه از شهر پرداختند.
عضو شورای شهر بیرجند با ابراز تأسف از تجمع مراکز درمانی در یک نقطه شهر و محروم ماندن مردم دیگر نقاط شهر به ویژه شمال شهر از وجود مراکز درمانی، اظهار داشت: تمرکز مراکز بهداشتی و درمانی علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای همان منطقه ایجاد کرده بلکه دسترسی مردم را در رسیدگی به خدمات دچار مشکل کرده است.
رضا حسنیصفت با بیان اینکه با تمرکز مراکز درمانی در یک نقطه شهر خواسته یا ناخواسته در حق مردم ظلمی ایجاد شده، بیان داشت: این موضوع ارتباط حتمی به دانشگاه علوم پزشکی نداشته و سایر دستگاهها نیز مقصر هستند.
سهم بالای مسکن و شهرسازی در بیعدالتیها
وی اعلام کرد: مسکن و شهرسازی سهم بالایی در این بیعدالتیها داشته چراکه در اختیار گذاشتن زمین وظیفه این نهاد بوده و این نهاد زمینها را در اختیار دانشگاه قرار داده است.
عضو شورای شهر بیرجند مبحث بهداشت را مهمتر از درمان دانست و گفت: متأسفانه در این بخش نیز در نقاط شهر بیرجند عدالت رعایت نشده است.
حسنیصفت از سکونت بیش از 30 هزار نفر در مهرشهر خبر داد و افزود: گرچه طی سالهای اخیر خدمات بهداشت و درمان در شهر افزایش یافته و نمیتوان آنها را نادیده گرفت اما بخشی از شهروندان نمیتوانند از این خدمات آن طور که باید بهرهمند شوند.
رنج مردم مهرشهر از نبود مراکز درمانی
وی مطرح کرد: لازم است در مهرشهر دو مرکز خدمات جامع سلامت ایجاد شود در صورتی که هماکنون تنها یک مرکز خدمات شهری و روستایی در این نقطه از شهر فعال است.
عضو شورای شهر بیرجند ساعت کاری مرکز جامع سلامت مهرشهر را از 7:30 صبح تا 16 اعلام و تصریح کرد: از ساعت چهار عصر به بعد کسی پاسخگوی نیاز مردم این منطقه نیست.
حسنیصفت توضیح داد: دفترچه مردم این منطقه روستایی است و فقط در ساعات اداری در این مرکز مورد استفاده قرار میگیرد و زمانی که افراد بخواهند به مراکز درمانی سطح شهر مراجعه کنند باید هزینههای گزافی را بپردازند.
وی از بیبهره بودن مردم مهرشهر از خدمات درمانی سخن به میان آورد و گفت: باید جهت رفاه حال شهروندان و بهرهمند شدن مردم از خدمات درمانی یا مرکز جامع خدمات سلامت و یا یک بیمارستان در این نقطه احداث گردد.
ساخت بیمارستان در مهرشهر از ضروریات است
عضو شورای شهر بیرجند ساخت بیمارستان را از ضروریات در این نقطه دانست و گفت: قالب افراد مستقر در مهرشهر مستمریبگیران تأمین اجتماعی هستند لذا باید راهکاری جهت ارائه خدمات به این شهروندان اتخاذ گردد.
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسانجنوبی با اعلام این مطلب که چند سالی است بر روی پروژه احداث مرکز درمانی در شمال شهر بیرجند کار میکنیم، بیان داشت: با توجه به تراکم بیمهشدگان تأمین اجتماعی در شمال شهر و مباحث مربوط به پدافند غیرعامل احداث بیمارستان در شمال شهر در دستور کار سازمان قرار گرفت.
فرزاد فیروزی با اشاره به اینکه توسعه مراکز درمانی بیرجند در دستور کار سازمان قرار دارد، تصریح کرد: در زمین مجاور بیمارستان میلاد بیرجند پروژهای با اعتباری بالغ بر 6 میلیارد تومان مصوب و کلنگزنی شد و قرار است در این مکان مجتمع مجهزی جهت استفاده تمام سازمانها احداث گردد.
وی از توسعه بیمارستان شهید رحیمی بیرجند خبر داد و یادآور شد: در خصوص این پروژه نیز در حال مذاکره با اداره کل اوقاف خراسانجنوبی هستیم.
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسانجنوبی از معرفی زمینهای با کاربری درمانی در شمال شهر بیرجند خبر داد و گفت: زمینی در خیابان 9 دی مهرشهر به تأمین اجتماعی استان معرفی و کارشناسان ستادی زمین مورد نظر را بازدیده کرده و هماکنون منتظر به دست آوردن تسهیلات هستیم.
ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی در مهرشهر مشروط بر تهیه زمین رایگان
فیروزی از عدم تهیه زمین توسط تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: اگر شهرداری و شورای شهر زمین را رایگان در اختیار سازمان قرار دهند احداث بیمارستان تسهیل و تسریع میشود.
وی از اعلام آمادگی تأمین اجتماعی استان جهت ساخت بیمارستان در مهرشهر خبر داد و گفت: مراکز تأمین اجتماعی مراکز پربرکتی بوده و همچنین به خوبی حمایت میشوند.
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسانجنوبی با اعلام این مطلب که سازمان تأمین اجتماعی در زمینهای کمتر از 7 هزار مترمربع ورود نمیکند، ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی این اجازه را نمیدهد زیرا امکان توسعه وجود ندارد.
گلایه از اخذ پروانههای ساختمانی و متحمل شدن خسارتهای زیاد
فیروزی از طولانی شدن اخذ پروانه ساختمانی بیمارستان میلاد بیرجند گلایه و اعلام کرد: تأمین اجتماعی استان از روند اخذ پروانههای ساختمانی تجربه خوبی ندارد چراکه اخذ پروانه بیمارستان میلاد یک سال و نیم به تعویق افتاد و این سازمان خسارتهای زیادی را متحمل شد.
وی از شورای شهر و شهرداری بیرجند خواست تا در روند اخذ پروانه به تأمین اجتماعی کمک کنند و این روند را تسهیل و تسریع بخشند.
در صورت تأمین زمین، بیمارستان تأمین اجتماعی ظرف یک سال آینده احداث میشود
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسانجنوبی با یادآوری این مطلب که تأمین اجتماعی خراسانجنوبی در زمینه شاخص تخت نسبت به بیمه شدگان رتبه اول را در سطح کشور دارد، اعلام کرد: اگر زمین به صورت رایگان در اختیار تأمین اجتماعی قرار گیرد ظرف یک سال آینده بیمارستان تأمین اجتماعی در مهرشهر احداث میشود.
فیروزی در این جلسه پیشنهاد داد؛ با توجه به اینکه 40 درصد مردم مهرشهر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و 60 درصد تحت پوشش بیمه سلامت و روستایی قرار دارند، این امکان وجود دارد که اگر پروژه احداث بیمارستان توسط تأمین اجتماعی انجام شود و دانشگاه علوم پزشکی مایل باشد میتواند با پزشکان خود یا پزشکان تأمین اجتماعی خدماتی را به بیمه شدگان روستایی و سلامت ارائه دهند و همچنین میتوان با در اختیار گذاشتن فضا قراردادی را با دانشگاه منعقد کرد که خدمات با تعرفه مصوب به شهروندان ارائه شود.
خبر خوش فیروزی؛ گنجاندن بودجه احداث ساختمان تأمین اجتماعی در شمال شهر در بودجه 97
وی خبر خوش دیگری برای مردم داشت و گفت: طی چند روز گذشته در بودجه سال 97، توانستیم احداث بیمارستان در شمال شهر را در صدر اولویتهای کشور بگنجانیم و جذب این اعتبار همت مسؤولان را میطلبد.
مدیر املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی خراسانجنوبی به تملک 14 هزار مترمربع زمین با کاربری درمانی توسط راه و شهرسازی استان در مهرشهر خبر داد و گفت: همچنین یک قطعه زمین دیگر به مساحت 3 هزارو 300 متر با کاربری درمانی در اختیار راه و شهرسازی قرار دارد.
محمد قربانی تصریح کرد: قیمت زمینهای تملک شده مشخص و باید پول این زمینها به خزانه برگشت داده شود، بنابراین باید طرح و اعتبار ارائه تا دولت مطمئن شود طرح ادامه دارد.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به گلایههای مردم در خصوص ساخت بیمارستان رازی اشاره کرد و اظهار داشت: متولی پیگیری زمین در خصوص بیمارستان رازی معاونت درمان دانشگاه نبوده و دفتر فنی دانشگاه علوم پزشکی بود.
غلامرضا ارجمندی از فعالیت یک مرکز اورژانس شبانهروزی با دو دستگاه آمبولانس در مهرشهر بیرجند خبر داد و افزود: با نظام پزشکی نیز صحبتهایی در خصوص صدور پروانه پزشکی شد که به دلیل اینکه اکثر مردم این منطقه تحت پوشش بیمه روستایی قرار داشتند مطب درآمد چندانی نداشت و تعطیل شد.
توسعه تختهای بیمارستانی بیرجند تا سال 1404 بسته شد
وی اعلام کرد: تا سال 1404 برنامه شهر بیرجند از نظر توسعه تخت بسته شده چراکه طی سه سال اخیر تعداد بیمارستانهای استان از هفت مرکز به 14 مرکز افزایش یافته است.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پیشنهاد داد؛ اگر زمینی با کاربری درمانی در این منطقه وجود دارد به دانشگاه محول شود تا با همکاری شرکت تعاونی درمانگاهی در این محل احداث شود.
ارجمندی با بیان اینکه مهرشهر منطقهای نیست که دو مرکز شبانهروزی همزمان احداث و خدمات ارائه دهد، اضافه کرد: یا باید بیمارستان یا کلینیک در این منطقه احداث شود زیرا احداث دو مرکز موازی امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به اینکه اگر درمانگاه شبانهروزی بیمارستان امام رضا(ع) میچرخد چون بیشتر خدمات از جیب بیمارستان هزینه میشود، اظهار داشت: وضعیت تختهای بیمارستانی استان نسبت به 40 سال گذشته در بهترین وضعیت قرار دارد.
ضرورت توجه ویژه به زمان طلایی در سکتههای قلبی و مغزی
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بالاترین آمار مرگ و میر را مخصوص بیماریهای قلبی و عروقی دانست و مطرح کرد: اگر مریض در زمان طلایی به بیمارستان برسد درصد بهبودی فرد خیلی بیشتر است اما آنطور که باید مریض زمان طلایی به بیمارستان نمیرسد.
ارجمندی با بیان اینکه سکته قلبی از مغزی خطرناکتر است، بیان داشت: تاکنون 32 مریض در بحث سکته مغزی درمان و بعد از 48 ساعت فرد به صورت عادی از بیمارستان خارج شده است.
وی به بخش روانپزشکی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند اشاره کرد و یادآور شد: بیمارستان تمایلی به بخش روانپزشکی نداشت و اکنون هم تمایل آن چنانی ندارد.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه جهت تعمیر بخش روانپزشکی بیمارستان امام رضا(ع) اعتباری بالغ بر یکمیلیارد تومان اخذ و هزینه شد، تبیین کرد: فضای کنونی برای وضعیت کنونی بیماران اعصاب و روان کفایت نمیکند.
ساخت بخش بیماران اطفال روانپزشکی با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند
ارجمندی عنوان کرد: مجوز ساخت بخش بیماران اطفال روانپزشکی به مساحت 3 هزار و 200 مترمربع را اخذ کردیم که در ادامه ساخت با مشکلاتی مواجه شده است بنابراین از شهرداری و شورای شهر خواست تا بیمارستان امام رضا(ع) و دانشگاه علوم پزشکی را جهت رفع مشکلات کمک کنند تا کار ساخت پیش رود.
وی به سخنان فرماندار طبس در خصوص خرابی دستگاه سیتی اسکن اشاره کرد و توضیح داد: طبس یک بیمارستان قدیمی و کوچکی داشت که در شأن این شهر نبود و با کمکهای دانشگاه علوم پزشکی این بیمارستان گسترش و راهاندازی شد.
کم لطفی برخی مدیران نسبت به اقدامات انجام شده/دستگاه سیتی اسکن طبس تنها 7 روز خراب بوده
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: گاهی کم لطفیهایی نسبت به کارهای انجام شده میشود، دستگاه سیتی اسکن بیمارستان طبس در روزی که فرماندار این شهرستان مصاحبه کرد و گفت که یک ماه است که خراب است اینگونه نبود و دقیقا هفت روز قبل از مصاحبه فرماندار خراب شده بود.
رئیس مرکز بهداشت بیرجند با اشاره به اینکه تشکیلات بهداشت مانند بیمارستان نیست و شاخصهای متفاوتی دارد، اظهار داشت: شاخصهای طرح تحول سلامت از 25 هزار نفر تا 50 هزار نفر تعریف میشود.
جمشید مشایخیجم اعلام کرد: مهرشهر بیرجند حداقل جمعیت مورد نیاز جهت احداث مرکز جامع سلامت را دارد.
وی به فعالیتهای انجام شده در مهرشهر در حیطه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در گذشته مرکز خدمات جامع سلامت مهرشهر فاقد پزشک بود که در سال 93، با استقرار چهار پزشک عمومی شروع به کار کرد.
رئیس مرکز بهداشت بیرجند از راهاندازی مرکز خدمات جامع سلامت دستگرد در سال 94 خبر داد و یادآور شد: با راهاندازی این مرکز حجم زیادی از بار مراجعه به مهرشهر کم شد.
پایگاه سلامت مهرشهر در دست ساخت است
مشایخیجم با اشاره به اینکه پایگاه سلامت مهرشهر در زمینی به مساحت 500 مترمربع زیربنا در دو طبقه در حال ساخت است، ادامه داد: همچنین شیفت عصر مرکز خدمات جامع سلامت مهرشهر از ساعت 16 الی 18 فعال است.
وی از استقرار پایگاه اورژانس 115 با دو دستگاه آمبولانس در مهرشهر خبر داد و تصریح کرد: طی سه سال گذشته اقدامات خوبی در این نقطه از شهر انجام شده و نباید این اقدامات را نادیده گرفت چراکه در حوزه بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سنگ تمام گذاشته است.
درخواست عضو شورای شهر و مخالفت مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی
حسنیصفت در این جلسه به معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت بیرجند پیشنهاد داد که تا زمان احداث بیمارستان در مهرشهر درمانگاه شبانهروزی احداث شود تا شهروندان بتوانند از خدمات درمانی بهرهمند شوند.
این پیشنهاد مورد مخالفت قرار گرفت و رئیس مرکز بهداشت بیرجند گفت: احداث مرکز جامع سلامت شبانهروزی چون فراتر از قانون است باید با رئیس دانشگاه علوم پزشکی صحبت کنیم.
استقرار اتوبوس دیابت نیز از موضوعاتی بود که توسط دکتر محمودیراد عضو شورای شهر بیرجند مطرح شد.
اتوبوس دیابت به صورت دائم در شهر مستقر میشود که با استقرار این اتوبوس در نقاط محتلف شهر افرادی که دارای بیماری دیابت نهفتهاند بیماری آنها کشف میشود.
در این خصوص مقرر گردید جلسهای با رئیس دانشگاه علوم پزشکی و معاونان برگزار شود تا تصمیمات لازم در خصوص تجهیز اتوبوس و تأمین نیرو اخذ گردد.
کد مطلب: 12333
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/12333/رنج-مردم-مهرشهر-نبود-مراکز-درمانی-سهم-بالای-مسکن-شهرسازی-بی-عدالتی-ها
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir