2 کارشناس بازار کار مطرح کردند

عمده بیکاران مهاجر به شهرها فاقد مهارت‌اند/ آموزش عالی باید متناسب با نیاز بازار کار تغییر کند

28 بهمن 1396 ساعت 23:59

بایزید مردوخی، مشاور وزیر کار و سید مرتضی افقه به عنوان استاد دانشگاه در نشست عدالت اجتماعی با محوریت اشتغال، بر فقدان مهارت آموزی عمده نیروی کار کشور و لزوم تدوین آموزش عالی متناسب با بازار کار تأکید کردند.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، بایزید مردوخی، مشاور وزیر کار در نشست اشتغال و عدالت اجتماعی، اظهار داشت: انقلاب صنعتی مانند موج‌های طولانی به کندی رخ داد و در ایران این موج‌ها یک قرن قبل احساس شد اما انقلاب فناوری مانند یک سونامی با انرژی بالا و زمان بسیار اندک، اقتصاد جهان و اقتصاد ایران را مورد اصابت قرار داد.
وی افزود: در ایران با عدم درک نسبت به الزامات عصر جدید، به صورت بنیادی هیچ سیاستی در خصوص تغییرات مورد نیاز در آموزش متوسطه و آموزش عالی تدوین نشده و تازه واردهای بازار کار همچون نیروهای کار سابق فاقد توانمندی هستند.
مردوخی اضافه کرد: توسعه اشتغال با رویکرد متمرکز و ملی باید به توسعه اشتغال با رویکرد منطقه‌ای تغییر کرده و با دادن اختیار به استان‌ها، مدیران محلی را در اتخاذ سیاست‌های درست شریک کرد به طوری که در توسعه اشتغال به روش متمرکز ملی باید آموزش‌ها را اصلاح کنیم، راهکاری پیدا کنیم که به جای آنکه در تهران برای گسترش اشتغال تصمیم گرفته شود، اجازه دهیم در استان‌ها در این باره تصمیم بگیرند.
وی با بیان اینکه باید در سیاست‌های حمایتی و تصمیمات اقتصادی بازنگری به وجود آوریم و در قوانین تجدید نظر شود، گفت: متاسفانه شاهدیم که در برخی استان‌ها تنها راهی که برای سرمایه‌گذاری و اشتغال پیدا کرده‌اند، ساختمان‌سازی و ایجاد فروشگاه‌های خرده‌فروشی است، ولی اینها برای ایجاد اشتغال مثمرثمر نیست و باید سرمایه‌های انسانی را تجهیز و برای نیروهای بیکار خود هزینه کنیم.
مشاور وزیر کار همچنین با انتقاد از نحوه محاسبه نرخ تورم و بیکاری در کشور، گفت: نرخ تورم و نرخ بیکاری اعدادی هستند که به صورت میانگین محاسبه شده و تنها کارکرد مقایسه بین‌المللی دارد اما کاربرد اقناع داخلی ندارد و گمراه کننده است.
* به دیکتاتوری تولید معتقدم
همچنین در این نشست، سید مرتضی افقه با انتقاد از سیاست‌ پرداخت پول برای ایجاد تولید، اظهار داشت:  سرمایه و بودجه شرط لازم هست، ولی شرط کافی نیست.
افقه افزود: به دیکتاتوری تولید معتقد هستم و هر فعلی که منجر به تولید شود، باید مورد تشویق قرار گیرد و هرچیزی که بر خلاف آن باشد، باید تنبیه شود.
وی با بیان اینکه خوزستان پس از تهران بیشترین سرمایه‌گذاری‌ها را دارد اما آمار بیکار آن با مناطق محروم برابر است، خاطرنشان کرد: بخش خدمات سهم قابل توجهی در اشتغال دارد اما باید توجه کنیم که بسیاری از افرادی که به شهرهای بزرگ مهاجرت کردند، فاقد مهارت هستند و نمی‌توانیم آنها را در  حوزه خدمات مشغول به کار کنیم.
افقه ادامه داد: سیاست‌های تولید و اشتغال نمی‌توانند ملی باشند؛ ما نمی‌توانیم سیاست‌های مربوط به استان یزد را در استانی مانند خوزستان پیگیری و اجرایی کنیم.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: ما باید برای بخش مدرن از تکنولوژی‌های مدرن استفاده کنیم و برای هر منطقه‌ای سیاست‌هایی بر اساس آن منطقه را استفاده کنیم.
وی با بیان این که شغل یک ارزش است، خاطرنشان کرد: این ارزش در حال حاضر تبدیل به جایزه دادن به کارآفرین شده است.  

 انتهای پیام/4


کد مطلب: 12366

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/12366/عمده-بیکاران-مهاجر-شهرها-فاقد-مهارت-اند-آموزش-عالی-باید-متناسب-نیاز-بازار-کار-تغییر-کند

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir