يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۵۷
آموزش:

چگونه سرعت کامپیوتر را بالا ببریم

چگونه سرعت کامپیوتر را بالا ببریم
 
با توجه به این که بازی‌های کامپیوتری به طور دائم در حال ارتقا هستند، ممکن است شما در هنگامی یک بازی با کندی، اجرای همراه با وقفه و مسائلی از این دست مواجه شوید. البته راه‌‌های ساده و موثری برای ارتقای سرعت و عملکرد کامپیوتر در هنگام بازی وجود دارد. این روش‌ها شامل پاک‌کردن فایل‌های قدیمی تا ارتقای سخت‌افزار با هزینه اندک می‌باشد. در این مقاله، این روش‌ها را مطالعه می‌کند.
 
 درایور گرافیک خود را ارتقا دهید
۱-کارت گرافیک خود را مشخص نمایید. بسیار مهم است که قبل از ارتقا بدانید در چه مرحله‌ای قرار دارید.
 
2-دکمه ویندوز را برروی صفحه کلید فشار دهید. با این کار منوی استارت باز می‌شود. کلمه Device Manager را تایپ کنید. این عبارت را بدون گیومه و یا هر علامت دیگری در قسمت search وارد کنید. با تایپ این عبارت گزینه‌های مختلفی نمایش داده می‌شود. بر روی Device Manager کلیک کنید. ممکن است باز شدن پنجره مربوطه چند لحظه‌ای طول بکشد.
 
چگونه سرعت بازی را افزایش دهیم؟
3-به قسمت Display Adapter بروید. با کلیک بر فلش سمت چپ آن زیر منوهای آن نمایش داده می‌شود. با این کار مدل و نوع گرافیک شما مشخص می‌شود.
 
4-در بسیاری از کامپیوترها، شما هر دو سخت‌افزار Intel و NVIDIA دیده می‌شود. در برخی موارد نیز سخت‌افزار AMD جایگزین می‌گردد. اگر شما می‌خواهید عملکرد کامپیوتر را در حین بازی بالا ببرید، باید درایور گرافیک خود را آپدیت کنید.
 
5-درایور جدید پیدا کنید. اکنون شما نوع و مدل گرافیک خود را شناسایی کردید، می‌توانید به وبسایت تولید کننده مراجعه کرده و ورژن‌های آپدیت شده در دسترس را مشاهده کنید.
 
 
برنامه‌ای قدیمی را از حالت نصب خارج کنید
1-برنامه‌های قدیمی را uninstall کنید. بسیاری از برنامه‌هایی که بر روی کامپیوتر خود دارید، سرعت کامپیوتر شما را کاهش می‌دهد. با حذف برنامه‌های غیرضروری، شما می‌توانید بازده سیستم خود را به راحتی بهبود ببخشید.
 
2-پنجره Control Panel را باز کنید تا به بخش حذف کردن برنامه‌ها هدایت شوید. در ویندوز ۷، ۸، ۸٫۱ و ۱۰ این تنظیمات در مکان‌های مختلف قرار دارد. برای سرعت بیشتر این عبارت را در منوی استارت search‌ کنید.
  
3-روی گزینه Organisation ‌کلیک کرده و براساس Date Last Used تنظیم کنید. این به شما اجازه می‌دهد که برنامه‌های خود را به گونه‌ای مرتب و فیلتر کنید که مشخص شود کدام یک از برنامه‌ها به مدت طولانی استفاده نشده‌اند.
  
4-برنامه‌های استفاده نشده را حذف کنید. زمانی که شما برنامه‌ای پیدا کردید که نیازی به آن وجود ندارد بر روی Uninstall کلیک کنید (مراقب باشید که اگر کاربرد برنامه را نمی‌دانید، ابتدا از غیرضروری بودن آن اطمینان حاصل کنید. برخی برنامه‌ها برای اجرای بازی‌ها لازم هستند).
 
 واحد پردازنده گرافیک (GPU) را ارتقا دهید.
1-مهم است که قبل از مطالعه این بخش، مطمئن شوید که واحد پردازنده گرافیک شما قابلیت ارتقا دارد. بسیاری از کارخانه‌ها این بخش را قفل می‌کنند. در صورتی که قابل ارتقا است این بخش را مطالعه کنید. GPU ‌خود را که در حال اجرا کردن کارت گرافیک است، ارتقا دهید. این روش به طور بالقوه به عملکرد کامپیوتر شما به خصوص در حین بازی آسیب می‌زند. بنابراین باید تمامی احتیاطات لازم درنظر گرفته شود. برای انجام این امر شما، باید حد پایه‌ای که گرافیک شما در حال حاضر در آن کار می‌کند، مشخص نمایید.
 
2-نرم افزار benchmarking and analytics را دانلود کنید. یکی از بهترین محبوبترین نرم افزارها در این حوزه Heaven 4.0 bench mark می‌باشد. نرم افزار ذکر شده را پس از دانلود، اجرا کنید. ممکن است چند لحظه‌ای طول بکشد تا منوی setting ظاهر شود.
 
3-وضوح تصویر را برای سیستم تنظیم کنید. شما می‌توانید برخی دیگر از گزینه‌های تنظیمات را در صورتی که از کاربرد آن‌ها اطلاع دارید، عوض کنید. اما اگر کارت گرافیک شما قدیمی است، توصیه می‌شود که از تغییر گزینه‌ها خودداری کنید. بر روی run کلیک کنید. ممکن است چند لحظه‌ای طول بکشد تا نرم افزار مجموعه‌ای از تصاویر و فیلم‌ها را نمایش دهید. این کار برای آزمایش عملکرد سیستم شما می‌باشد. این کار ممکن است با کندی انجام شود، اما طبیعی است.
 
4-بر روی benchmark کلیک کنید. این گزینه در گوشه سمت چپ و بالای صفحه نمایش مشاهده گردیده و ۲۶ صحنه برای آزمایش عملکرد کامپیوتر استفاده می‌شود.
 
5-امتیاز خود را یادداشت کنید. زمانی که آزمایش به طور کامل انجام شد، یک پنجره با امتیاز کارت گرافیک شما ظاهر می‌شود. این امتیاز را یادداشت کنید تا بعد از ارتقا (Overclocking) مقایسه نمایید.
 
 ۶-ابزار افزایش سرعت GPU‌ را دانلود کنید. شما می‌توانید این ابزار به طور رایگان دانلود کنید و گزینه‌های محبوب در این زمینه نرم افزارهای MSI’s Afterburner و EVGA’S Precision X هستند. نرم افزاری که انتخاب و دانلود کرده‌اید، اجرا نمایید.
 
7-کلاک هسته را از ۵ به ۱۰ مگاهرتز افزایش دهید. اطمینان حاصل کنید که ساعت سایه‌زن (shader clock) متصل است. بر روی Apply کلیک کنید. شما می‌توانید بررسی کنید که آیا تغییرات شما اعمال شده است یا خیر. برای این کار به قسمت GPU-Z رفته و منطبق بودن آن را چک کنید.
 
۸-بر روی save کلیک کنید. ذخیره کردن تنظیمات، ممکن است چند لحظه طول بکشد. پس از این مرحله یک پروفایل ایجاد کنید.
 
9-فرایند بهبود سرعت Overclocking را تکرار کنید. ممکن است دو حالت رخ دهد. یا نرم افزار heaven به درستی اجرا و کلاک از ۵ به ۱۰ مگاهرتز افزایش می‌یابد و یا کارت گرافیک شما با مشکل مواجه می‌شود. شما می‌توانید که کارت گرافیک شما دچار مشکل شده است. اگر شما نقاط سیاه رنگ و یا غیرعادی بر روی صفحه نمایش خود دیدید، نشان دهنده مشکل است. این بدان معناست که افزایش سرعت شما موجب ناپایداری شده است و شما باید مقدار کلاک را کاهش دهید.
 
۱۰-شاید شما نیم‌نگاهی هم به دمای کامپیوتر خود داشته باشید. اگر دمای سیستم شما بسیار بالا رفته است، سخت‌افزار شما در خطر است.
 
۱۱-فرکانس جدید خود را تنظیم کنید بعد از پیدا کردن فرکانس مناسب برای کارت گرافیک خود کامپیوتر را restart کنید. برخی نرم افزارهای Overclocking می‌توانند تغییرات شما را بلافاصله و بدون restart اعمال کنند.
 
۱۲-یک بازی را اجرا کنید. مطمئن شوید که فرکانس دقیق را یافته‌اید. یک بازی با گرافیک بالا را اجرا کرده و از عملکرد کارت گرافیک مطمئن شوید.
 
انتقال داده بین حافظه اصلی و موقت (Superfetch و Prefetch) را غیرفعال کنید
 
۱-منوی استارت را باز کنید. عبارت regedit را بدون هیچ علامت اضافه‌ای در بخش search تایپ کنید.
 
۲-مسیر مناسب فایل را انتخاب کنید. این مسیر می‌تواند به صورت زیر باشد:
 
“HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management\PrefetchParameters.”
 
 
 
۳-روی گزینه EnablePrefetcher‌ و نیز Enable Superfetcher راست کلیک نمایید. گزینه را modify را انتخاب کنید. این گزینه به شما یک پنجره با مقدار داده شده را نمایش می‌دهد.
 
 
 
۴-مقدار داده شده را از ۳ به صفر تغییر دهید. کامپیوتر را restart‌ کنید. گزینه‌های ذکر شده غیر فعال شدند.
 
هارد خود را تنظیم و یا یکپارچه کنید
۱-به منوی استارت مراجعه کنید. در منوی استارت، روی All program و سپس Accessories کلیک کنید و بعد به system tools‌ مراجعه کنید. گزینه Disk Defragment را انتخاب کنید. زمانی که فایل‌ها از روی هارد شما حذف می‌شوند، می‌توانند به تعدادی فایل تبدیل شوند. این امر منجر به کاهش سرعت کامپیوتر می‌شود. با جمع آوری این تکه فایل‌ها شما می‌توانید سرعت را افزایش دهید.
 
 
 
۲-هارد ویندوز مورد نظر را انتخاب کنید. اگر شما ویندوز ۸ دارید، از این مرحله عبور کنید.
 
۳-دیسک یکپارچه را انتخاب کنید. اگر شما یک هارد SSD دارید و یا یک هارد Solid stete دارید، کامپیوتر خود را یکپارچه نکنید. در عوض از این مرحله عبور کنید.
 
۴-گزینه Optimize را انتخاب کنید.
 
۵-گزینه تریم فعال هست یا خیر. شما می‌توانید این کار را با باز کردن پنجره command و وارد کردن یک دستور ساده انجام دهید.
 
۶-بر روی استارت کلیک کنید. عبارتcmd را در قسمتsearch ثایپ و cmd را انتخاب کنید. بر روی cmd راست کلیک کرده و run as administrator را انتخاب کنید.
 
7-منتظر باشید تا پنجره سیاه رنگ نمایش داده شود. دستور Fsutil behavior query disabledeletenotify را تایپ کنید. اگر گزینه trim ساپورت شود پاسخ سیستم به صورت”=۰″ نمایش داده می‌شود. اگر شما چنین پاسخی را دریافت کردید، دستور fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0 را تایپ کنید. اگر دوباره همان پیغام قبلی تکرار شد، باید سیستم عامل خود را بروز کنید.
 
  8-یک بازی را اجرا کنید. اگر همچنان تغییری در کیفیت بازی مشاهده نکردید، روش‌های دیگر را امتحان کنید.
 
پنل کنترل AMD/ATI را تنظیم کنید
۱-بر روی دسکتاپ راست کلیک کرده و گزینه Catalyst Control Panel را انتخاب کنید.
  
 ۲-به قسمت Manage 3D setting مراجعه کنید. این گزینه در سمت چپ قابل مشاهده است. در این جا شما قادر خواهید بود که تنظیمات گرافیک را برای بهبود بازی تغییر دهید.
 
 ۳-تنظیمات خود را شخصی‌سازی نمایید. هر بازیکنی و هر بازی ممکن است نیاز به تنظیمات جدا باشد که براساس تجربه هر فرد می‌بایستتنظیم شود.
 
 پنل کنترل NVIDIA را تنظیم کنید
۱-بر روی دسکتاپ راست کلیک کنید. این روش به طور خاص برای کارت‌های گرافیک NVIDIA می‌باشد. گزینه NVDIA Control Panel را انتخاب کنید.
 
 ۲-به قسمت Manage 3D setting مراجعه کنید. این گزینه در سمت چپ قابل مشاهده است.
 
۳-تنظیمات خود را شخصی‌سازی نمایید. هر بازیکنی و هر بازی ممکن است نیاز به تنظیمات جدا باشد که براساس تجربه هر فرد می‌بایست تنظیم شود.
 
  
سخت افزار خود را ارتقا دهید
۱-هارد SSD خود را ارتقا دهید. این نوع هاردها بسیار بهینه‌تر از هارد دیسک‌های مکانیکی هستند و می‌توانند زمان ترافیکی را درحین بازی کاهش دهند.
 
۲-گزینه‌های خود را جستجو کنید. انتخاب‌های متعددی هم به لحاظ قیمت و هم به لحاظ هزینه برای هارد SSD وجود دارد که متناسب با کامپیوتر خود می‌توانید انتخاب کنید.
 
۳-کامپیوتر خود را ارتقا دهید. اگر شما همه روش‌های فوق را امتحان کردیدو هنوز نتوانسته‌اید که بازی مورد نظر خود را با کیفیت مدنظر انجام دهید باید کامپیوتر خود را ارتقا دهید تا بازی‌های جدید را بتوانید اجزا نمایید.

انتهای‌پیام/2/
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۴۱۳