دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۱۷
افضلی:

مسیر پیگیری رفع تصرف اراضی کشاورزی آسان تر شد/ ملاک تصرف اراضی مالکیت عرفی باشد/ نباید اراضی جنوب خراسان و شمال کشور یکسان دیده شود

قبلا باید مردم برای پیگیری و رفع تصرف زمین های خود به دادگاه مراجعه می کردند و متحمل هزینه های زیادی می شدند، اما اکنون می توانند اعتراض خود را در منابع طبیعی مطرح و مورد پیگیری قرار دهند.
مسیر پیگیری رفع تصرف اراضی کشاورزی آسان تر شد/ ملاک تصرف اراضی مالکیت عرفی باشد/ نباید اراضی جنوب خراسان و شمال کشور یکسان دیده شود
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خاورستان؛ تصرفی اراضی کشاورزی توسط دولت و منابع طبیعی، یکی از مشکلات عمده مردم روستاهای خراسان جنوبی است که متاسفانه به عنوان یکی از اصلی ترین دغدغه های آنها مطرح است.
این تصرف در حالی است که باتوجه به خشکسالی های اخیر، مردم روستاهای استان هیچ امیدی به ماندگاری در روستاها ندارند و قطعا اگر همین زمین های آباء و اجدادی هم از آنها گرفته شود، دیگر دلیلی برای ماندن در روستا نخواهند داشت و زمینه برای مهاجرت آنها مهیاتر خواهد بود.
با توجه به اینکه این موضوع یکی از مشکلات مطرح روستائیان خراسان جنوبی است، افضلی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در خصوص رفع مشکل تصرف اراضی کشاورزان استان خراسان جنوبی درقالب اراضی ملی به وزارت جهاد کشاورزی نامه ای نوشته است.
 
وزارت جهاد کشاورزی هم در این خصوص پاسخ داده است:
 

 
نظر افضلی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در این خصوص اظهارکرد: برخی از زمین هایی که در روستاها به نفع دولت تملک می شود، مربوط به آباء و  اجداد مردم روستاها است و این موضوع توسط مردم خود روستاها، قابل تایید است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه قانون اراضی ملی منابع طبیعی، کشوری است افزود: قطعا ارزش زمین های منطقه جنوب خراسان با زمین های شمال، تفاوت چشمگیری دارد و نباید به طور یکسان دیده شود، به همین دلیل بهتر بود که این قانون دارای تبصره منطقه ای می بود تا مردم استانهایی مثل خراسان جنوبی منتفع می شدند.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هم اکنون قانون منابع طبیعی در حال بازنگری در کمیسیون کشاورزی است که امیدواریم بتوانیم این موضوع را به این قانون اضافه کنیم.
افضلی با اشاره به اینکه ایجاد محدودیت برای مالکیت مردم در روستاها، سبب نگرانی شدید آنها شده است گفت: این زمین ها مال مردم است و نباید مالکیت آنها سلب شود، اکنون به دلیل خشکسالی ها این زمین ها رها شده؛ اما با بهبود شرایط بارندگی قطعا دوباره کشت و کار انجام خواهد شد.
وی اظهارکرد: قبلا باید مردم برای پیگیری و رفع تصرف زمین های خود به دادگاه مراجعه می کردند و متحمل هزینه های زیادی می شدند، اما اکنون با توجه به پاسخ وزارت جهاد کشاورزی درخصوص رفع مشکل تصرف اراضی، مردم استان می توانند اعتراض خود را در منابع طبیعی مطرح کنند و منابع طبیعی هم با تشکیل کمیسیونی در این خصوص، نسبت به این موضوع رسیدگی کند.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه مسیر پیگیری راحت تر شده است افزود: اما خواسته اصلی ما این است که به جای استفاده از نقشه های اراضی در سال 1346، دولت مالکیت عرفی را مدنظر قرار دهد که این موضوع را با ارائه طرحی از طریق کمیسوین کشاورزی مجلس و رایزنی با وزارت جهادکشاورزی و منابع طبیعی پیگیری خواهیم کرد.
 
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۴۴۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خشکسالی , جهادکشاورزی