به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، رضا معممیمقدم صبح امروز در همایش استانی ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای دینی اظهار داشت: در سال ٧٩ و ٨٠ عزاداریها رصد و آسییبشناسی و نتایج آن به روحانیون به صورت مستند ابلاغ شد و به شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اعلام و این ستاد تأسیس شد.
وی افزود: مهمترین کار این ستاد نهادینهسازی اخلاق و افکار در توحید موحدانه بوده است.
مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه کارکرد ستاد پرهیز بدعتها و خرافات از مجالس مذهبی است، تصریح کرد: ستاد ساماندهی شئون فرهنگی مناسبتهای دینی با توجه به اینکه اتاقهای فکر دشمن قصد دارند ساحت تذهیب دین ما را خنثی سازد صیانت از حقیقت وجودی مناسبتهای مذهبی را در دستور کار خود قرار داده است.
معممیمقدم با اشاره به اینکه در مهندسی فرهنگی کشور کارکردهای ویژهای برای این ستاد دیده است، افزود: متأسفانه هیچکس به این امور توجه نکرده است.
وی با اشاره به نمادهای نامربوط ایجاد شده در جامعه برای شناخت ائمه(ع) گفت: متأسفانه این نمادها ابعاد وجودی ائمه(ع) را نشان نمیدهد بنابراین در این حوزه فعالیت نکردهایم.
مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: هیئأت مذهبی تراز باید آگاهیبخش، امیدوارکننده، وحدتآفرین، بیدارگر و در چارچوب شرع مقدس باشد.
معممیمقدم با اشاره به اینکه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی مناسبتهای دینی به دنبال برگزاری مناسبتهای مذهبی بر اساس محکمات دینی است، یادآور شد: باید این موضوع مدنظر ما باشد که عملی از ما پذیرفته میشود که مبتنی بر سنت نبوی باشد.
وی با بیان اینکه ١٠ سال از عمر این ستاد میگذرد و در این مدت توفیقات فراوانی به دست آورده است، اضافه کرد: بر اساس اعلام مدیران یکی از ستادهای فعال و مؤثر ستاد ساماندهی شئون فرهنگی مناسبتهای مذهبی است.
مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه ٩٠ درصد عملکرد هیأت های مذهبی بر اساس پیمایشهای علمی صورت گرفته نورانیت و فرصت است، افزود: عمده چالش امروز هدف پنداشتن عزاداریها بوده به طوری که ما را اصل دور میسازد.
معممیمقدم تصریح کرد: همچنان که قرآن خواندن وسیله و عمل به آن هدف بوده عزاداری فینفسه هدف نبوده بلکه وسیله است. وی اضافه کرد: اگر عزاداری هدف قرار گیرد به دنبال رشد افقی به جای رشد کمالی عزاداریها رفته و عزاداری برای گریاندن و نه برای فروبردن افراد به حس استفاده میشود و عزاداری وقتی هدف شود اندیشه به بحث گذاشته نمیشود بلکه جسم و هیکل به بحث گذاشته میشود.
مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: باید فعالیت هیئات مذهبی اندیشه و بصیرت را به جامعه القا سازد.
معممیمقدم به لزوم توجه هیأت های مذهبی به نذر فرهنگی افزود: باید تلاش مضاعف در این حوزه انجام گیرد.
وی با بیان اینکه امروز نسبت به جشنهای سرور و شادی در کنار مراسمات عزاداری توجه شود، یادآور شد: متأسفانه به سبب عدم توجه به این موضوع ما را به عنوان شیعه عزا میشناسند.
مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی عنوان داشت: امروز تشکلهای دینی باید نسبت به برخی از آسیبهای اجتماعی در جامعه نقش اصلاحگری داشته باشند.
معممیمقدم با بیان اینکه تشکیل خیران قرآن و عترت باید در جامعه فرهنگ سازی شود، یادآور شد: اگر بنا است تفکر نهضت امام حسین(ع) در جامعه نهادینه شود باید به بسط و گسترش فرهنگ قرآن در جامعه توجه شود.
وی خاطرنشان کرد: تمام سازمانهای عضو ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای دینی باید برای فعالیتها و برنامههای ستاد اعتبار قرار دهند.
انتهای پیام/4