شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۰۷
در دیدار مشاورین وزیر نیرو با نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی مطرح شد

جمعیت ۲۸ هزار نفری حاشیه‌نشینان شهر بیرجند/ منابع آبی خراسان‌جنوبی در تنش

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان‌جنوبی با اشاره به بحث آب شرب حاشیه شهر بیرجند، خاطرنشان کرد: در حاشیه شهر بیرجند 28 هزار نفر زندگی می‌کنند که امروزه با رشد سه هزار و 500 مشترک، مشکلاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
جمعیت ۲۸ هزار نفری حاشیه‌نشینان شهر بیرجند/ منابع آبی خراسان‌جنوبی در تنش
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، سیدیعقوب مرادی امشب در مراسم دیدار مشاورین وزیر نیرو و دست‌اندرکاران همایش تجلیل از ایثارگران با نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی اظهار داشت: استان در حوزه آب محدودیت‌های دارد که با رویکردهای جدید مدیریت نیرو درصدد حل مشکلات است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه برق‌کارهای بسیار خوب و روان اداره می‌شود و مشکلی وجود ندارد و حتی تولید برق، مازاد استان تولید می‌شود و توزیع برق به خوبی انجام می‌شود.
مشاور وزیر نیرو در امور ایثارگران عنوان کرد: با عنایت مقام معظم رهبری اعتبارات خوبی از صندوق اعتبارات ارزی به آب‌رسانی روستایی داده شده که روند آب‌رسانی شتاب گرفته است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان‌جنوبی در این دیدار با اشاره به بحث آب شرب حاشیه شهر بیرجند، خاطرنشان کرد: در حاشیه شهر بیرجند 28 هزار نفر زندگی می‌کنند که در سال 1383، 490 خانواده بودند که امروزه با رشد سه هزار و 500 مشترک، مشکلاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
صفوی‌نژاد با اشاره به اینکه 20 درصد روستاییان، دو برابر الگو مصرف، آب استفاده می‌کنند، عنوان کرد: عده‌ای در روستا با توجه به فعالیت کشاورزی از آب شرب استفاده می‌کنند که از نظر 7 مرجع تقلید خصوصاً مقام معظم رهبری جایز نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی نیز در ادامه مراسم اظهار داشت: هدف اصلی فاضلاب شهری بهداشت و استفاده در صنعت کشاورزی است.
مهدی هاشمی‌مقدم با بیان اینکه 11 پیمانکار برای اجرای نصب شبکه و انشعابات فاضلاب فعالیت داشتند، تصریح کرد: مدل بزرگ فاضلاب را در مهرشهر داشتیم که ارتفاع 2 متر پایین‌تر از سطح زمین به آب زیرزمینی می‌رسید که معضل را برطرف کردیم.
وی عنوان کرد: استان خراسان‌جنوبی، از سطح فعالیت فاضلاب کشوری عقب‌تر است و باید وزیر کشور به این استان عنایت بیشتری داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی اضافه کرد: یک میلیون مترمکعب، خط آب‌رسانی شهر به روستاها را داشتیم.
هاشمی‌مقدم با اشاره به حل معضل هدر رفت آب، ابراز کرد: اقدامات تاکتیکی در قالب دستگاه‌های میناب، برای جلوگیری از نشتی آب در زیرزمین در نظر گرفته شده است که به میزان 2 درصد در کمتر از دو سال، هدر رفت آب را کاهش داده است.
وی با اشاره به مدیریت مصرف آب در مصارف خانگی، خاطرنشان کرد: هر خانواده در خراسان‌جنوبی به میزان 12 هزار و صد لیتر در ماه، آب استفاده می‌کنند که از متوسط کشوری کمتر است اما با وجود کمبود آب در استان، باید قدر آب را دانست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی ادامه داد: در تلاش هستیم تا مردم را به سمت مدیریت مصرف سوق دهیم و با پی‌ریزی برنامه‌هایی در قالب بروشور، طرح چهره به چهره، نشست با آموزش و پرورش و آموزش دانش‌آموزان ابتدایی و سایر ادارات که بیشترین ارتباط با مردم را دارند در مدیریت مصرف گام مفیدی برداریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: با وجود دو دهه خشکسالی در استان منابع آب در تنش قرار گرفته است و برای مجوز به کشاورزان در محدودیت قرار داریم.
حسین امامی با بیان اینکه اقدامات ما در خصوص صرفه‌جویی آب در بخش کشاورزی که با همراهی و همکاری کشاورزان صورت گرفت بسیار مفید بوده و هیچ آسیبی به کشت و درآمد آن‌ها وارد نشد، ابراز کرد: با تغییر مصرف آب در قالب آب‌رسانی قطره‌ای و مهار آب‌های مرزی، می‌توان به صرفه‌جویی آب در کشاورزی کمک کرد.
مدیر شرکت توزیع برق خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: در حوزه کیفیت برق خراسان‌جنوبی کار می‌کنیم.
محمدابراهیم شرکاء خاطرنشان کرد: تنها روستاهای خانواده‌های زیر ده خانوار برق ندارند.
وی با اشاره به شاخص خاموشی وزارت نیرو، ابراز کرد: این شاخص برای هر مشترک در سال هفتصد دقیقه است که در استان خراسان‌جنوبی برای هر مشترک 90 دقیقه است.
مدیر شرکت توزیع برق خراسان‌جنوبی یادآور شد: خراسان‌جنوبی در بحث جلوگیری از تلفات شبکه، جزو استان‌های رده اول است که حرف برای گفتن دارد.
مدیر شرکت توزیع برق خراسان‌جنوبی با اشاره به انرژی‌های نو و تجدید پذیر استان، تصریح کرد: 254 مگاوات در حوزه انرژی خورشیدی و بادی مجوز صادر شده است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۵۶۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آب و فاضلاب , ایثارگران