به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، سیدمحمود تارا صبح امروز در نخستین جشنواره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاههای علوم پزشکی شرق کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، اظهار داشت: اینترنت اشیا در حوزه پزشکی کشور بسیار رایج میشود.
وی با بیان اینکه تلیمدیسین یکی از بحثهای رایج در دنیا است، تصریح کرد: باید توجه کنیم که در حوزههای مختلف فناوری کشور و دانشگاههای علوم پزشکی کشور در چه جایگاهی قرار دارید.
معاون دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت افزود: از ده شغل پردرآمد و مورد نیاز دنیا ۶ مورد مربوط به فناوری اطلاعات بوده و این روند جهانی بوده که باید به این حوزه توجه شود.
تارا با اشاره به اینکه در بحث بودجه در طول دو دهه گذشته سازمانهای جهان، سهم بودجه یک سیستم سهم فعالیتهای فناوری اطلاعات میشود و آن را یکی از شاخصهای پیشرفت سازمانها میدانند، اضافه کرد: به طور متوسط از بودجه سازمانهای کشور پنج درصد سهم حوزه ای تی میشود و بودجه دانشگاههای علوم پزشکی کشور اگر ۴٠ هزار میلیارد ریال باشد پنج درصد آن ٢ هزار میلیارد ریال میشود که اگر اختصاص یابد به حد متوسط میرسیم اما آنچه که اتفاق میافتد یک دهم تا یک هزارم درصد است که فاصله بسیار با دنیا داریم.
وی گفت: باید بدانیم که بودجههای حوزه آی تی چیست؟
معاون دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیان اینکه ثروت در حوزه آی تی به چند طریق اندازهگیری میشود، افزود: میزان ثروت نیروی انسانی تخصصی یکی از این طرق بوده که به عنوان یکی از شاخصهای پیشرفت در دنیا محسوب میشود.
تارا ادامه داد: دومین طریق اندازهگیری ثروت حوزه اطلاعاتی ثروت داده عملیاتی قابل استفاده است، اضافه کرد: سومین طویق اندازهگیری ثروت زیرساخت بوده که چه مرکز داده و اطلاعاتی وجود دارد را شامل میشود.
وی ادامه داد: دیگر طریق اندازهگیری ثروت، نرمافزارهای داخلی است و هر چقدر میزان این ثروتها افزایش و به بحث حوزه سلامت نزدیک شود بهتر است.
معاون دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به جایگاه آی تی، گفت: چهار رکن در این جایگاه تعریف شده و نقش اول حوزه آی تی نقش آمار و اطلاعات است و نظام مطالعات دادهای، نظام شاخصهای سلامت، مرکز اسناد آماری مرجع که در سال ٩٧ به سمت آن میرویم و نظام تصویرسازی داده از جمله این ارکان چهارگانه است.
تارا با بیان اینکه باید در جایگاه حاکمیتی جایگاه رگولاتوری داشته باشیم، یادآور شد: این جایگاه شامل کمیته استانداردها، کمیته صیانت از دادهها، کمیسیون گواهی میانی، صدور پروانه و تنظیم تعرفهها میشود.
وی اضافه کرد: تا پایان سال ٩٧ امضای الکترونیک جایگزین مهرهای پزشکی میشود.
معاون دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت به بخش داراییهای حاکمیتی وزارت بهداشت در حوزه آی تی اشاره کرد و افزود: این بخش شامل مرکز داده، مرکز تبادل اطلاعات سلامت، هابهای کشوری، شبکه شمس و مرکز ذخیره پشتیبان میشود.
تارا اضافه کرد: باید ساختار آی تی را در دانشگاه درست کنیم که این قدم نخست در این حوزه است.
وی بیان کرد: چهار محوری که باید در حوزه فناوری اطلاعات انجام دهیم شامل پایه و زیرساخت، مدیریت منابع، سرویسهای شهروندی و مدیریت مبتنی بر اطلاعات میشود.
معاون دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت به سرویس استحقاق مبنی بر حذف دفترچههای بیمه درمانی و الکترونیکی شدن آن اشاره کرد و افزود: این طرح از برنامههای سال آینده معاونت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت بوده که براساس آن بیمار با مراجعه به مراکز درمانی دفترچه خود را به همراه نداشته و مشخصات بیمار از مراکز بیمهای اخذ شده و جزو اولویتهای طرح تحول سلامت در حوزه فناوری اطلاعات محسوب میشود.
تارا با بیان اینکه نرمافزار اچ ای سی در تمام کشور اجرا میشود، تصریح کرد: این هفته چرخه نظام الکترونیک اسناد برای سال آینده مشخص میشود.
وی اضافه کرد: با حذف دفترچههای درمانی سالانه ١٢٠ میلیارد تومان در مصرف کاغذ صرفهجویی و کاهش این هزینه ارزش افزوده خوبی برای نظام تحول سلامت محسوب میشود.
معاون دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت از راهاندازی نظام نوبتدهی جامع الکترونیک در کشور در حوزه درمان در سال ٩٧ خبر داد و افزود: نوبتدهی الکترونیک جزو اولویتهای این معاونت در حوزه درمان است.
تارا به ارکان حرکت به آینده اشاره کرد و گفت: باید در این راستا به بحث تمرکز روی وظایف حاکمیتی از پشتیبانی به سمت کاربردیسازی اطلاعات، تجربیات موفق و و بحث ثروتسازی توجه شود که با افزایش ثروت شاهد ارتقای در بخش درمانی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در حال انتخاب چند قطب در کشور برای حوزه تلیمدیسین هستیم، تصریح کرد: ١۵ سال بوده که این بحث در کشور دنبال میشود اما متأسفانه هنوز یک مرکز تلیمدیسین را به طور جدی پیگیری نکرده است.
معاون دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ادامه داد: امید است دانشگاه علوم پزشکی بتواند در این حوزه موفق عمل کند و آمادگی داریم در این حوزه این دانشگاه را حمایت کنیم.
تارا خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که ثروتهای حوزه فناوری اطلاعات را به سمت تجربیات موفق سوق دهیم.
انتهای پیام/4