به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، علی عربنژاد ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: سوم مارس مصادف با ۱۲ اسفندماه به عنوان روز جهانی شنوایی نامگذاری شده است.
وی با اشاره به برپایی کمپین سلامت شنوایی، گفت: اطلاعرسانی و آگاهسازی، ایجاد حساسیت در میان مردم و پیشگیری از معلولیتهای ناشنوایی و کمشنوایی از جمله اهداف برپایی این کمپین است.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی افزود: ۵۰ درصد معلولیتهای ناشنوایی، ژنتیکی است و ۹۰ درصد کودکان ناشنوا محصول ازدواجهای فامیلی هستند.
عربنژاد با بیان اینکه باید با پیشگیریهای به موقع، جلوی معلولیتها را بگیریم، تصریح کرد: تشخیص زودرس معلولیتهای ناشنوایی جزو اولویتهای نخست بهزیستی است و غربالگری ژنتیکی انجام میشود.
وی با بیان اینکه در صورت نیاز معلولان برای کاشت حلزون معرفی میشوند، ادامه داد: حرفهآموزی و سوادآموزی از جمله بستههای حمایتی بهزیستی برای کودکان ناشنوا است.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۱ هزار و ۲۷۸ معلول در استان از خدمات بهزیستی برخوردار هستند که از این تعداد ۳ هزار و ۷۶۲ نفر دچار اختلالات ناشنوایی هستند.
عربنژاد اظهار کرد: شیوع این نوع معلولیت در خراسانجنوبی ۱۸ درصد است که ۵۰ درصد ناشنوایی به دلیل عامل ژنتیکی و مادرزادی میباشد.
مدیر بهزیستی بیرجند نیز در این نشست، عنوان کرد: در حال حاضر در شهرستان بیرجند ۷۵۰ معلول شنوایی وجود دارد.
حسن شرفی با بیان اینکه در سال جاری بیشترین آمار اشتغال را در میان مددجویان شنوایی داشتیم، گفت: این معلولان شامل مددجویان کانون ناشنوایان شهید دستغیب، مددجویان روستایی و مرکز آوای فرشتگان هستند.
مدیر بهزیستی بیرجند افزود: در سال جاری ۱۰۰ میلیون تومان وام خوداشتغالی به پنج نفر داده شده است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , معلولیت , بهزیستی