به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل خبرگزاری فارس از بیرجند، محمد قاسمیپور صبح امروز در جلسه برنامهریزی برنامههای هفته هنر انقلاب اسلامی، با بیان اینکه هنر دارای دو نوع عام و خاص است، اظهار داشت: جلوه مردمی هنر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی بیان داشت: شهدا هنر واقعاً خود را به نیکوترین شکل رقم زدند لذا باید برای تکریم و گرامیداشت شهدا فکر اساسی شود.
مدیر دفتر مطالعات پایداری اداره کل امور استانها و مجلس حوزه هنری به آغاز هفته هنر انقلاب اسلامی اشاره کرد و توضیح داد: دهه پایانی فروردینماه بنام هفته هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است بنابراین پرداختن به شهدا باید یک اتفاق درونی باشد که بتوان آن را حس کرد.
قاسمیپور با بیان اینکه باید هنر مردمی و دینی را به حرکت درآوریم در غیر این صورت نوعی تشریفات محسوب میشود، بیان داشت: نباید در مراسمات تنها به پذیرایی و مسائل روبنایی اکتفا کنیم.
وی اعلام کرد: باید در هفته هنر انقلاب اسلامی در ذیل پاسداشتها و گرامیداشتها تلاش کنیم تا پردهها را کنار زده و به اصل ماجرا که عشقبازی، گذشت و جانبازی شهدا و ایثارگران است بپردازیم.
مدیر دفتر مطالعات پایداری اداره کل امور استانها و مجلس حوزه هنری تبیین کرد: در دورانی زندگی میکنیم که در فاصله کمی پیروزی انقلاب اسلامی حاصل شده و باید گذشت و وحدت مردم آن دوران را تبیین و نشان دهیم.
قاسمیپور با اشاره به اینکه در جریان پیروزی انقلاب اسلامی عدهای از جان، مال و سرمایه خود گذشتند تا این انقلاب به پیروزی رسید، ادامه داد: هنر ما این است تا از خودگذشتگی و وحدت مردم آن دوران را به منصه ظهور برسانیم و نگذاریم نسل کنونی و نسلهای آینده از مرام اجداد و والدین خود بیخبر بمانند.
وی با تأکید بر اینکه هنر ارتباط گرفتن و شنیدن حرف مردم کم هنری نیست، اعلام کرد: هنر انقلابی، دینی و اسلامی محقق نمیشود مگر اینکه تأثیرات عاطفی و دینی خود را از مردم بگیرد.
وی با بیان اینکه آفتها در حوزه کتاب زیاد و قابلتوجه است، تصریح کرد: یکی از مهمترین آفاتی که در سنوات اخیر در حوزه کتاب به چشم میخورد، سهل و آسان گرفتن فرآیند تولید و نشر کتاب است.
مدیر دفتر مطالعات پایداری اداره کل امور استانها و مجلس حوزه هنری با یادآوری این مطلب که این آفت در حوزه کتابهای مربوط به دفاع مقدس بیشتر و جدیتر است، ادامه داد: به برخی ادارات جهت ترویج فرهنگ شهادت اعتباری اختصاص مییابد و این بدین شکل است که اگر ناشران این حوزه کتابی تألیف کنند میتوانند هزینه تولید کتاب را دریافت کنند.
قاسمیپور با انتقاد از اینکه در راستای پرداخت هزینه کتاب کیفیت مورد غفلت واقع میشود، مطرح کرد: زمانی که هزینه پرداخت شود افراد زیادی پای کار میآیند.
وی به ورود قلمهای ضعیف و تجربههای ناتوان به حوزه کتابهای دفاع مقدس اشاره و اعلام کرد: مجموعهای از کوتاهی و غفلت در این حوزه دیده میشود که باید از آن جلوگیری کرد.
مدیر دفتر مطالعات پایداری اداره کل امور استانها و مجلس حوزه هنری متذکر شد: صرف اینکه ملزم به ترویج و چاپ کتاب هستیم نباید به هر قیمتی به این موضوع بپردازیم لذا کار در حوزه دفاع مقدس باید سالم و استاندارد باشد و نباید به هر قیمتی کیفیت را فدای کمیت کنیم.
قاسمیپور با اعلام این مطلب که فرآیند تولید کتاب زمانبر است و نیازمند تأمل است، عنوان کرد: سرعت با این مؤلفهها در تضاد است.
وی با یادآوری این مطلب که نباید در تولید کتاب تنها به یک بار خواندن و ویراستاری اکتفا کرد، بیان داشت: طرح جلد ضعیف، غلطهایی املایی در متن غفلتهای نابخشودنی است که باید در این زمینه دقت بیشتری شود و نباید به سلیقه فردی اکتفا کنیم.