آنچه در شورای شهر بیرجند گذشت

تیترهای اشتباه خبرنگاران!/ دردسرهای پروژه هلال و در میان بودن پای واسطه‌ها

19 اسفند 1396 ساعت 22:29

عضو شورای شهر بیرجند به پروژه هلال بیرجند اشاره کرد و گفت: در طبقه منفی دو این پروژه یک مرکز فیزیوتراپی تعبیه شده که دارای اشکالات زیاد است و متأسفانه مهر تایید این مرکز از طریق واسطه‌ها اخذ شده است.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، پنجاهمین جلسه شورای شهر بیرجند پیش از ظهر امروز طبق روال گذشته با حضور هفت نفر از اعضای شورای شهر به صورت علنی برگزار شد.
اولین موضوع مطرح شده در این جلسه مرتبط به نامه معاون عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی خطاب به دستگاه‌های اجرایی در خصوص اخذ پروانه ساختمانی بود که در این نامه قید شده بود به منظور جلوگیری از تضییع حقوق شهروندی، اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به دریافت پروانه ساختمانی هستند.
نامه دیگر قرائت شده مربوط به جابجایی تیرهای چراغ برق در برخی نقاط شهر بود که از دستگاه مربوطه تقاضا شد پیرامون این موضوع حداکثر تخفیف را لحاظ کنند چراکه  جابجایی تیرهای چراغ برق هزینه بسیاری سنگینی در بر دارد.
گره خوردن پرداخت عوارض نوسازی بافت فرسوده به راه و شهرسازی
از دیگر نامه‌های قرائت شده در این جلسه لغو مصوبه تخفیف عوارض نوسازی منازل بود که میری عضو کمیسیون عمران شورای شهر پیرامون این مهم بیان داشت: در گذشته بافت فرسوده شهری  از 100 درصد پرداخت عوارض معاف بوده که امسال با توجه به اینکه کمکی از سوی دولت پیرامون این موضوع نشده است و مقرر گردید ساکنان بافت فرسوده 50 درصد عوارض را پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد دیگر نیز به عهده راه و شهرسازی است، اعلام کرد:  اگر راه و شهرسازی در این حیطه ورود نکند و سهم خود را پرداخت نکند همان 50 درصد هم لحاظ نخواهد شد و ساکنان بافت فرسوده باید 100 درصد عوارض را پرداخت نمایند.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر با اعلام این مطلب که متأسفانه شاخص‌های نوسازی در بین مردم جواب نمی‌دهد و استقبال چندانی از آن نمی‌شود، ادامه داد: دولت در بافت‌های فرسوده سرمایه‌گذاری خوبی انجام داده است لذا در این زمینه باید جلسه‌ای با حضور استاندار برگزار شود.
گلایه از عدم حضور دستگاه‌های اجرایی در ملاقات‌های مردمی شورای شهر
دیدارهای عمومی اعضای شورای شهر از برنامه‌های پیشنهادی شورا بود که در جلسات گذشته مصوب و مقرر گردید دیدارهای عمومی با شهروندان هر دو هفته یک بار جهت حل مشکلات مردم در مساجد سطح شهر برگزار شود.
به دلیل کثرت برنامه‌های اعضای شورای شهر و تقارن برخی جلسات، از اولین ملاقات مردمی تاکنون وقفه‌ای افتاد که خوشبختانه دوباره ملاقات‌های مردمی از سر گرفته شد.
برزمین ماندن مطالبات مردم/ مردم حق دارند ناراحت و عصبانی شوند
مسجد امام هادی(ع) بلوار شعبانیه مقصد دوم شورای شهر بود که طبق شواهد موجود به دلیل غیبت دستگاه‌های خدمات‌رسان و عدم پاسخگویی آنها، چندان مؤثر نبوده است.
رئیس شورای شهر بیرجند با اعلام این مطلب که شورای شهر نمی‌تواند بار مسؤولیت دستگاه‌ها را بدون حضور آنها متقبل شود، ادامه داد: شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم وظیفه مطالبه‌گری را دارد لذا برگزاری جلسات بدون حضور دستگاه‌های مربوطه تأثیر چندانی ندارد.
ابراهیم تقی‌زاده از عدم حضور مسؤولان در مسجد امام هادی(ع) گلایه کرد و افزود: با توجه به اینکه به فرماندار پیرامون حضور دستگاه‌های مربوطه نامه زده شده است اما هیچ دستگاه اجرایی در این جلسه حاضر نشد و مطالبات مردم بر زمین ماند.
وی با بیان اینکه مردم حق دارند ناراحت و عصبانی شوند چراکه به مشکلات آنها رسیدگی نمی‌شود، اعلام کرد: اگر بخواهد با این روند جلسات ادامه یابد امکان‌پذیر نیست چراکه فشار کار تنها بر شورای شهر وارد می‌شود در صورتی که بخشی از مسائل مطرح شده مربوط به اختیارات شورا نیست و شورا فقط وظیفه پیگیری و انعکاس آن را دارد.
فرماندار بیرجند به مدیران نامه بزند
طاهری عضور شورای شهر بیرجند، بیان داشت: با توجه به وظیفه نظارتی شورای شهر و دید مردم، باید نمایندگان دستگاه‌های اجرایی که مردم از آنها مطالباتی دارند به دعوت فرماندار در دیدارهای مردمی حاضر شوند تا شورای شهر بتواند نظارت خود را بر حسن جریان امور شهری اعمال کند.
وی از فرماندار بیرجند خواست تا دستور دهد نمایندگان دستگاه‌های خدمات‌رسان در جلسات حضور یابند چراکه مشکلات مردم با حضور مسؤولان بهتر حل می‌شود و در بروکراسی اداری نمی‌افتد.
نامه دیگر قرائت شده در خصوص احداث کتابخانه در پارک بود، در شورای چهارم درخواست شده بود در پارک‌های پرجمعیت محلی برای عرضه کتاب برای شهروندان احداث شود.
پیرامون این مهم اداره کل کتابخانه‌ها برای شارژ کتاب اعلام آمادگی کرده ولی طراحی و امکانات و تأمین نیرو به شهرداری محول گردید و با توجه به اینکه شهرداری با تأمین نیرو و امکانات با مشکل مواجه شد، پروژه متوقف گردید.
اکنون اداره کل کتابخانه‌های استان درخواست اعمال این موضوع را دارد و شورای شهر پیرامون این درخواست اعلام شد: از محل سهم نیم درصدی کتابخانه‌ها از درآمد شهرداری، اداره کتابخانه‌ها هر درخواستی داشت موافقت به عمل می‌آید.
اعلام آمادگی یک خیر جهت ساخت کتابخانه
همچنین در این جلسه از اعلام آمادگی یک خیر جهت ساخت کتابخانه مشروط بر تامین زمین از سوی شهرداری در خیابان معصومیه بیرجند خبر داده شد که مقرر گردید زمین مناسب برای این این مهم پیشنهاد شود.
همچنین در خصوص پارک مشاهیر شهرستان بیرجند، اعلام کرد: برای این موضوع سه مکان پارک توحید، پارک جنب کتابخانه امام رضا(ع) و حاشیه کمربندی بلوار پیامبر اعظم(ص) پیشنهاد شده است که در حال بررسی مکان‌های مورد نظر هستیم.
همچنین انتخاب مشاهیر در مرحله مشاهیرشناسی به سر می‌برد و تا پایان سال گزارش نهایی اعلام می‌شود.
مغلطه کردن راه و شهرسازی در خصوص تغییر کاربری زمین سایت اداری
احداث پارک در سایت اداری بیرجند از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که با توجه به درخواست‌های مکرر،  شهروندان خواستار ایجاد پارکی در مجاورت منازل مسکونی هستند.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر، مطرح کرد: زمین کلنگ‌زنی شده مناسب فضاهای اداری است لذا طبق رایزنی‌های انجام شده مقرر گردید زمین شهرداری که کاربری فضای سبز است به کاربری اداری و زمین راه و شهرسازی به کاربری فضای سبز تبدیل شود.
میری با انتقاد از اینکه راه و شهرسازی بهانه درآورده و قصد خارج کردن زمین از مالکیت شهرداری و فروش آن را دارد، ادامه داد: در کمیسیون ماده پنج در خصوص تغییر کاربری‌ها موافقت شده ولی راه و شهرسازی مغلطه می‌کند.
شهرداری خواهان تملک منازل مسکونی و تجاری نیست
تملک برخی منازل مسکونی و تجاری موضوع دیگری بود که روی میز شورای شهر قرار گرفت، طاهری عضو شورای شهر بیرجند پیرامون این موضوع، بیان داشت: در گذشته شهرداری در مواردی به شورای شهر پیشنهاد تملک املاک جهت تعریض خیابان‌ها و معابر را داده بودو شورای وقت با این موضوع موافقت کرد.
وی تصریح کرد: اکنون با توجه به شرایط خاص بودجه‌ای و مالی حاکم بر شهرداری و احساس عدم رضایت طرح طبق موارد مطرح شده چنین ضرورتی احساس نمی‌شود و شهرداری تقاضای لغو مصوبه قبلی شورا را دارد.
طاهری اعلام کرد: در مواردی که شهرداری متقاضی بوده ولی اکنون می‌گوید نمی‌توانم، نمی‌شود علی‌رغم عدم تمایل و عدم تملک به دلیل محدودیت‌های مالی شهرداری و عدم ضرورت اجرای طرح شهرداری را مکلف به انجام آن کنیم.
تشخیص تملک‌ها در دستان اعضای شورای شهر!
وی مطرح کرد: آن دسته از تملک‌هایی که شورای شهر تشخیص دهد شهرداری موظف به تملک آن است ولی اگر شهرداری متقاضی تملک نیست نمی‌توان شهرداری را مجبور کرد لذا باید مواردی که شورای شهر به دلیل ضرورت برنامه‌های عمرانی شهر تشخیص می‌دهد اجرا شود.
رضا حسنی‌صفت عضو شورای شهر به این مصوبه انتقاد کرد و گفت: شهروندی که با مجوز و تصویب شورا ملک خود را از قسمت‌های مختلف واگذار کرده و روند اداری را انجام و هزینه را دریافت کرده است اکنون بر چه اساسی مصوبه را تغییر دهیم.
پشت پا زدن بر مصوبات قانونی شورای شهر!
وی با ابراز تأسف از اینکه بر مصوبات قانونی شورای شهر پشت پا می‌زنیم، اضافه کرد: چگونه بعد از گذشت سه سال از این مصوبه اعلام مخالفت کنیم چراکه طی این مدت مالک را از ساخت و ساز و فروش ملک منع کرده‌ایم لذا لغو این مصوبه عقلانی نیست.
تقی‌زاده با اشاره به اینکه بخش زیادی از بدهی‌های شهرداری در زمینه تملک است که شاید تا 10 سال آینده هیچ اثری نداشته باشد، بیان داشت: در زمینه قیمت‌گذاری ملک‌های تملک شده عدالت رعایت نشده و قیمت‌ها واقعی و حقیقی نیست.
مصوب گردید؛ هیأتی متشکل از هفت نفر، املاک تملک شده را کارشناسی کنند و اگر تخلف فاحشی صورت گرفته باشد ابطال گردد.
تیترهای اشتباه خبرنگاران!
همچنین توسط خبرنگاران اعلام شد که شهردار بیرجند بیان کرده که در رسانه‌های تیتر زده شد که طرح تعریض خیابان‌های طالقانی و مدرس در اولویت قرار ندارد و شهرداری فعلا برنامه‌ای برای تعریض این خیابان‌ها ندارد، که یکی از اعضای شورای شهر خطاب به خبرنگاران گفت: شما اشتباه تیتر زدید.
در این جلسه مطرح شد؛ طرح تعریض خیابان طالقانی و مدرس جزو اولویت‌ها و از ضروریات شهر است.
آرام‌بخش‌های کمیسیون بهداشت و درمان!
کمیسیون بهداشت و درمان با سه دستور کار آغاز شد، دستور کارهایی که سبب ایجاد کش و قوس‌هایی بین اعضا شد و از آن به عنوان آرام‌بخش‌های کمیسیون بهداشت و درمان یاد شد.
احداث هتل پنج ستاره بند دره بیرجند اولین موضوعی بود که به شورای شهر کشیده شد.
رضا حسنی‌صفت با بیان اینکه مالک هتل پنج ستاره و 11 طبقه بند دره بیرجند در تاریخ 20 اسفندماه 1386 معرفی شد، بیان داشت: برآورد اولیه این پروژه یک‌میلیارد و 150 میلیون تومان بود که مالک پروژه در سال 87 مبلغ 75 میلیون تومان تخفیف اخذ و مقرر گردید ظرف سه سال آینده پروژه به اتمام برسد.
وی با اشاره به اینکه در تاریخ 25 مردادماه سال 91 مهلت سه ساله مالک به اتمام رسید که عدم پیشرفت کار مورد تقاضای شورای شهر وقت قرار گرفت، اعلام کرد: در مرداد ماه 95 شورای شهر مصوب کرد که شهرداری برابر صورت جلسه سال 87 اقدام نماید.
عضو شورای شهر ادامه داد: شهرداری باید برابر صورت جلسه به سازمان‌های مربوطه اعلام می‌کرد که مالک به دلیل اینکه پروژه را در موعد مقرر تحویل نداده است تسهیلاتی که اخذ کرده را پس دهد که متأسفانه این اتفاق نیفتاده است.
حسنی‌صفت اعلام کرد: تاکنون بیش از 10 مکاتبه بین شورای شهر و شهرداری انجام شده است که طبق صورت جلسه عمل شود ولی شهرداری تنها به گزارش دادن اکتفا می‌کند.
کشیده شدن پرونده آتش‌سوزی سالن علامه فرزان به شورای شهر
وی در خصوص آتش‌سوزی سالن علامه فرزان بیرجند، اظهار داشت: طبق گزارش آتش‌نشانی، مأموران آتش‌نشانی دو دقیقه بعد از اعلام حریق در محل حاضر شده که متأسفانه کسی درب اداره کل ارشاد را باز نکرد.
عضو شورای شهر با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام شده سیستم اطفای حریق ساختمان مختل بوده و همچنین سیستم اطفای حریق داخل سالن نیز بدون شیلنگ گزارش شده است، ادامه داد: متأسفانه دوربین‌های ساختمان در قسمت سالن علامه فرزان مختل بوده و محلی برای لانه کبوترها بوده است.
حسنی‌صفت با تأکید بر اینکه سال گذشته یک نوبت شفاهی و یک نوبت کتبی به اداره ارشاد استان تذکر داده شد که ساختمان ایمن نیست، مطرح کرد: متأسفانه 50 درصد ادارات سطح شهر از نظر آتش‌نشانی ایمن نیستند.
وی متذکر شد: باید مکاتبات لازم جهت ایمن‌سازی تمام مجتمع‌های تجاری، اداری، مسکونی و بهداشتی انجام و اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.
لزوم برخورد قانونی با متخلفان خسارت وارده به سالن علامه فرزان
عضو شورای شهر بیرجند مطرح کرد: باید از طریق دادستان به عنوان مدعی‌العموم وارد شده و مقصران اصلی این موضوع را که سبب خسارت 2 میلیارد تومانی به مردم این شهر شده‌اند را شناسایی و با آنها برخورد قانونی شود.
حسنی‌صفت همچنین در خصوص ایمن نبودن جایگاه‌های عرضه سوخت در سطح شهر، اعلام کرد: بارها این تذکر داده شده و اعلام شد که جایگاه‌های عرضه سوخت از ایمنی کافی برخوردار نیستند ولی مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد.
دردسرهای پروژه هلال/ پای واسطه‌ها در میان است
وی به پروژه هلال بیرجند نیز اشاره و تبیین کرد: در طبقه منفی دو این پروژه یک مرکز فیزیوتراپی تعبیه شده که دارای اشکالات زیادی است.
عضو شورای شهر بیرجند با بیان اینکه متأسفانه مهر تایید این مرکز از طریق واسطه‌ها اخذ شده است، به اهم اشکالات آن اشاره کرد و توضیح داد: نور مرکز فیزیوتراپی باید مستقیم و در طبقه همکف باشد ولی متأسفانه نه تنها این موارد رعایت نشده بلکه در طبقه‌ای قرار گرفته که انبار واحدهای تجاری در آن قرار دارد.
حسنی‌صفت به پیشنهاد کمیسیون بهداشت و درمان شورای شهر پیرامون این موضوع، اعلام کرد: باید هیأتی متشکل از شهرداری، کمیسیون عمران، دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری منطقه دو در محل حاضر و گزارش را به شورای شهر ارائه دهند که این پیشنهاد مصوب گردید.
آرام‌بخش‌های کمیسیون بهداشت و درمان آنقدر مؤثر بود که به گفته برخی از اعضا خواب از سرشان پرید.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 12898

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/12898/تیترهای-اشتباه-خبرنگاران-دردسرهای-پروژه-هلال-میان-بودن-پای-واسطه-ها

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir