مدیر کل بهزیستی خراسانجنوبی خبر داد
وجود ۷۵ هزار سالمند در خراسانجنوبی/ جایگاه نامعلوم سالمندی در برنامه ششم
21 اسفند 1396 ساعت 18:03
مدیر کل بهزیستی خراسانجنوبی از جمعیت بالای سالمندی در استان خبر داد و گفت: جمعیت سالمندی خراسانجنوبی ۷۵ هزار و ۲۵ نفر است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، علی عربنژاد ظهر امروز در دومین شورای سالمندان خراسانجنوبی، اظهار داشت: در سیره پیامبر(ص) و ائمه(ع) و سنتهای ملی و مذهبی ایرانیان پیرامون احترام به بزرگان و پیشکسوتان تأکید زیادی شده است.
وی با بیان اینکه هر انسانی به مرحله سالمندی میرسد و این دوران را تجربه میکند، بیان داشت: سالمندی جزو چرخه طبیعت است و شامل هر انسانی میشود و چه بهتر که با رعایت مسائل، آینده خوبی را برای خود رقم بزنیم.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی بر لزوم اتخاذ برنامههای ویژه جهت حفظ و تکریم جایگاه سالمندی تأکید و مطرح کرد: مهمترین هدف شورای سالمندان بهبود شرایط زندگی سالمندان است.
عربنژاد با بیان اینکه آسیبپذیری انسان با سالمندی بیشتر میشود، اعلام کرد: در حوزههای ایمنی سالمندان با ضعفهای اساسی روبرو هستیم که نیازمند رسیدگی است.
وی از جمعیت بالای سالمندی در خراسانجنوبی خبر داد و به وجود 75 هزار و 25 سالمند در استان اشاره کرد و یادآور شد: 140 نفر از جمعیت سالمندان استان در مراکز شبانهروزی بهزیستی نگهداری میشوند.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی با اعلام این مطلب که اولین قانون جامع حمایت از سالمندان در در سال 83 تصویب شد، اضافه کرد: متأسفانه قوانین کشور در خصوص سالمندان قدیمی است.
عربنژاد با انتقاد از اینکه در برنامه چهارم و پنجم توسعه هیچ اثری از قوانین مربوط به سالمندان نبود، به برنامه ششم توسعه اشاره و تبیین کرد: برنامه ششم توسعه در کش و قوسهای بین وزارت بهداشت و رفاه است و جایگاه سالمندی مشخص نشد که مربوط به کدام وزارتخانه است.
وی شاخصهای سالمندی را بر محور سلامت، توانمندسازی و توانمند کردن، بهبود وضعیت و درآمد سالمندان عنوان کرد و یادآور شد: شورای سالمندان خراسانجنوبی در سال 1387 شروع و تاکنون با 16 جلسه 140 مصوبه داشته است.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی از برگزاری شورای سالمندان شهرستانها با حضور فرمانداران و بخشداران خبر داد و مطرح کرد: تاکنون 28 جلسه در شهرستانها برگزار و صورت جلسه به شورای استانی ارسال شده است.
عربنژاد ارتقای کیفیت سالمندان و فعال نمودن مؤسسات مردمنهاد را از اهداف تأسیس بنیاد فرزانگان دانست و بیان داشت: بنیاد فرزانگان بیرجند در سال 92، بنیاد فرزانگان افضل قاین در سال 95 و بنیاد فرزانگان کرامت بشرویه در سال 96 تأسیس شد.
وی بنیاد فرزانگان را محلی برای همکاریهای بین بخشی و همهجانبه نهادهای دولتی و غیر دولتی دانست و خاطرنشان کرد: امکانات و اعتبارات دستگاهها در بنیاد فرزانگان به صورت هماهنگ هزینه میشود.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: بنیاد فرزانگان خراسانجنوبی سال گذشته در سطح کشور رتبه سوم و در سال جاری رتبه 10 را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 12938