به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: برای اجرای این مراسم کوزه های کهنه و قدیمی را که آب از آن تراوش نمی کند و سرد نمی شود و یا به مرور زمان و استفاده طولانی از آن، داخلش را جلبک گرفته و دیواره ی آن سبز شده ، چند تکه زغال ، کمی نمک و یک سکه می اندازند و از سر در حیاط خانه به داخل کوچه می انداختند.
سید احمد برآبادی افزود: آنها براین باور بودند که با شکسته شدن این کوزه بلا و بیماری از این خانواده دور خواهد شد.
وی با بیان اینکه کوزه شکنی همراه با شور و شادمانی اجرا می شود، گفت: در پایان هم کوزه ای نو و تمیز را از چشمه آب کرده و به داخل خانه می آورند.
مراسم کوزه شکنی4 بهمن 91 به شماره 817 در فهرست میراث ناملموس کشور (معنوی ) به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , گردشگری , صنایع دستی