سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۳۷
رئیس گروه برنامه ریزی، آمایش و بهره وری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی گفت:

اعمال مدیریت یکپارچه بر منابع آب، ضرورتی تاثیرگذار برتوسعه منطقه 9 کشور است

رئیس گروه برنامه ریزی، آمایش و بهره وری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی گفت: اعمال مدیریت یکپارچه بر منابع آب، از ضرورت‌های تاثیر گذار بر توسعه منطقه 9 کشور است.
اعمال مدیریت یکپارچه بر منابع آب، ضرورتی تاثیرگذار برتوسعه منطقه 9 کشور است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، مهناز عین افشار ، امروز(22 اسفند)، در نشست هماهنگ سازی مطالعات آمایش استان‌های منطقه 9 کشور در بیرجند، اظهار کرد: در سند آمایش سرزمینی چشم اندازهای مهم استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی به ترتیب گردشگری، آب و ترانزیت است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
وی افزود: استان خراسان بزرگ که یک پنجم کشور وسعت داشت در طرح تقسیمات کشوری سال های 81 تا 86، به سه استان خراسان جنوبی، رضوی و شمالی تقسیم شد . 
رئیس گروه برنامه ریزی، آمایش و بهره وری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده منطقه 9 کشور طبق سند آمایش سرزمینی 298 هزار و 72 کیلومتر مربع مساحت دارد که 18.75 درصد وسعت کشور را در بر گرفته است . 
عین افشار بیان کرد: وجود دومین مرکز پر جمعیت شهری کشور و تمرکز بالای جمعیت در آن، بارگاه منور رضوی، تنوع قومی و فرهنگی و تنوع شرایط اقلیمی و توپوگرافی از مهمترین ویژگی‌های منطقه 9 کشور است.
وی افزود: این منطقه در بحث تولید ناخالص ملی کشور 9.55 درصد از کشاورزی، 7.77 از بخش خدمات، 6.78 ساختمان و انرژی و 3.49 درصد از بخش صنعت و معدن را به خود اختصاص داده است . 
رئیس گروه برنامه ریزی، آمایش و بهره وری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی ادامه داد: تنوع تولیدات زراعی، باغی و دامی، معادن غنی، موقعیت ممتاز جهانی در تولید زعفران، زرشک و عناب، صنایع فولاد، خودروسازی، پتروشیمی، کانی های غیر فلزی، شیمیایی و غذایی از دیگر ویژگی‌های استان‌های منطقه 9 کشور است.
عین افشار اظهار کرد: وضعیت مهاجرت از استان های خراسان شمالی و جنوبی به رضوی در دهه 1390 تا 95 بیانگر خالص مهاجرت منفی در خراسان شمالی و جنوبی و مهاجرت مثبت در خراسان رضوی است . 
رئیس گروه برنامه ریزی، آمایش و بهره وری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی بیان کرد: کم آبی و نوسانات آب، گستردگی استان‌های منطقه، توزیع نامتعادل امکانات و مواهب طبیعی، همجواری با افغانستان و نزدیک بودن به مرز های پاکستان، سکونت‌های غیر رسمی و مخاطرات طبیعی به ویژه زلزله و ریز گردها از مهمترین چالش های این منطقه است . 
عین افشار یادآور شد: افزایش و تقویت همگرایی‌ها، اعمال مدیریت یکپارچه بر منابع آب، اتخاذ تدابیر به منظور توسعه پایدار نواحی، توسعه کشاورزی، دامداری، صنایع دستی، توسعه زیر ساخت های ارتباطی و خدمات گردشگری از ضرورت های تاثیر گذار بر توسعه منطقه 9 کشور است.
 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۰۴۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , گردشگری , صنایع دستی