به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از
خبرگزاری تسنیم، همایش منطقهای دو روزه ظرفیتهای گردشگری و توسعه شهرستان فردوس همزمان با هزاره سفر ناصرخسرو به فردوس با حضور اندیشمندان و محققان خارجی و داخلی، جمعی از مدیران استان خراسان جنوبی و مسئولان محلی در محل سالن مجتمع فرهنگی هنری فردوس آغاز به کارکرد.
رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد و دبیر علمی این همایش با بیان اینکه امروز گردشگری از ارزانترین صنایع و حرکتی جهانی است که باید به آن توجه شود اظهار داشت: برای رونق اقتصادی شهرستان فردوس باید از ظرفیت مهم، ارزان و سرمایهخیز گردشگری استفاده کرد.
جذب گردشگر زمینه تحول اقتصادی فردوس
محمدجعفر یاحقی بیان کرد: در بسیاری از مناطق از راههای مختلف به دنبال جذب گردشگر هستند و اگر بتوانیم حتی برای یک شب زمینه اقامت یک گردشگر را در شهرستان فراهم کنیم شاهد تحول اقتصادی در منطقه خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه این همایش فرصت مغتنمی است تا ظرفیتهای گردشگری و آثار تاریخی فردوس را به ایران و جهان معرفی کنیم گفت: رونق گردشگری موجب ترغیب و تشویق سرمایه گذاران به فردوس نیز خواهد شد.
رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به آثار تاریخی فراوان در فردوس گفت: اگر کاوشها در این شهر کهن انجام شود، بی شک آثار تاریخی زیادی از زیر خاک بیرون خواهد آمد اما آنچه مهم است استفاده از ظرفیتهای موجود برای رونق اقتصادی فردوس است.
توجه بیشتر به سرمایهگذاری در آبگرم معدنی فردوس
وی به زلزله سال 47در فردوس و شهر تاریخی تون اشاره و اضافه کرد: میتوانیم ظرفیت ارگ بم را از بقایای زلزله فردوس فراهم کنیم که این مهم نیازمند باور همگانی و تعامل مردم و مسئولان شهرستان است.
یاحقی عنوان کرد: آبگرم معدنی فردوس برای جذب گردشگر از مهمترین ظرفیتهای سرمایه گذاری است که هنور به جایگاه اصلی خویش نرسیده و نیازمند توجه بیشتر است.
گویش محلی فردوس باید زنده نگه داشته شود
عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی بر احیاء و زنده نگه داشتن گویش فردوس تاکید و اضافه کرد: مردم به فرزندان خود گویش فردوسی را بیاموزند تا به فراموشی سپرده نشود.
فرماندار فردوس نیز این همایش را نخستین گام برای شناخت ظرفیتها و پتانسیلهای فردوس برشمرد و گفت: تحقیقات علمی در زمینه توانمندیهای فردوس توسط دانشگاه فردوسی مشهد در حال انجام است که امیدواریم به رونق اقتصادی فردوس منجر شود.
حسین ابراهیمی قدمت شهرستان فردوس را مربوط به 5 هزار سال قبل دانست و تاکید کرد: تمام تلاش ما شناساندن آثار تاریخی، مناطق دیدنی و بکر شهرستان به گردشگران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در پیامهای جداگانهای به این همایش بر لزوم عزم جدی مسئولان شهرستان فردوس برای تبدیل کردن این شهرستان به پایگاه مهم گردشگری کشور با توجه به ظرفیتها و قرار گرفتن در مسیر عبور میلیونها مسافر و زائر از 7 استان جنوبی کشور به مقصد مشهد تاکید کردند.
رونمایی از چهار کتاب
در این همایش علاوه بر حضور یک پروفسور از دانشگاه دهلی هند، مقالاتی از دانشمندان کشورهای افغانستان، پاکستان و ترکیه در راستای اهداف همایش ارائه شد.
همچنین محمد دبیرمقدم، معاون فرهنگستان زبان و ادب فارسی کشور در سخنانی به بیان ویژگیهای زبان و گویش مردم تون ( نام قدیم فردوس) پرداخت و از چهار کتاب به نامهای " آن سالها"، "واژه نامه گویش تون"، "دیوان نثاری تونی" و "دیوان موالی تونی" رونمایی شد.
سخنرانی اندیشمندان و محققان در کارگروههای تخصصی در راستای توسعه گردشگری و صنایع جانبی این صنعت جهانی و افتتاح دو نمایشگاه توانمندیهای شهرستان فردوس، معرفی آداب، رسوم، غذاهای محلی، صنایع دستی و سوغات فردوس از دیگر برنامههای جانبی این همایش بود.
شرکت کنندگان در همایش نیز با هدف آشنایی با ظرفیتهای گردشگری شهرستان فردوس از آثار تاریخی، روستاهای هدف گردشگری، کویر پلند و قنات جهانی بلده بازدید کردند.
انتهای پیام/4