شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۲
طی 11 ماه امسال،

بیش از 16 هزار نوزاد در خراسان جنوبی تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفتند

مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی گفت: در11 ماهه سال جاری 16هزار و 383 نوزاد، در بدو تولد، تحت پوشش برنامه غربالگري، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی نوزادان قرار گرفتند .
بیش از 16 هزار نوزاد در خراسان جنوبی تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفتند
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، علی عرب‌نژاد اظهار کرد: از این تعداد، 66 کودک به مرحله تشخیص و مداخله راه یافتند که در نهایت، 54 کودک مورد مداخلات طبی قرار گرفتند و 12 کودک، دچار کم شنوایی، متوسط تا عمیق، شناسایی و تحت مداخلات توانبخشی قرار گرفته و  سمعک دریافت کردند .
وی با بیان اینکه درحال حاضر خراسان‌جنوبی، دارای 17دستگاه غربالگر شنوایی مجهز و پیشرفته است، افزود: همچنین 21 پایگاه دائمی غربالگری شنوایی دراستان، درحال ارائه خدمت به همشهریان عزیز هستند .
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی ادامه داد: درحال حاضر 15 مجری غربالگر آموزش دیده،13 مسئول پیگیری، شش نفر از شنوایی شناسان استان و تعدادی از متخصصین    ENT ( گوش و حلق و بینی) و اطفال در استان در این برنامه همکاری دارند .
عرب‌نژاد با بیان اینکه غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخوران اساسی ترین راهکار پیشگیری در معلولیت ناشنوایی است، تصریح کرد: اختلالات شنوايي به عنوان شايع ترين معلوليت مادرزادي در بدو تولد است و هر گونه اقدام پيشگيرانه و مداخله‌اي در اين زمينه اساسي و ارزشمند محسوب مي‌شود و نقش مهمي در كاهش هزينه‌ها و پيامدهاي ناشي از آن در خانواده و اجتماع خواهد داشت .
  وی ادامه داد: يكي از ابعاد مهم پيشگيري از بروز معلوليت‌ها كه در طي سال‌هاي اخير توجه ويژه‌اي به آن معطوف شده، غربالگري در دوره نوزادي است كه از موارد مهم آن، غربالگري شنوايي است .
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی بیان کرد: سن تشخيص ناشنوايي در كشور بين 2.5 تا 3 سالگي است و در اين سن اقدامات طبي و توانبخشي نتايج چندان مثبتي به همراه ندارد و فرد دچار مشكلات زباني و ارتباطي به دنبال آن مشكلات تحصيلي، اجتماعي، رواني، شغلي، فرهنگي و اقتصادي شده و بار سنگين اقتصادي و اجتماعي بر جامعه وارد می‌شود .
عرب‌نژاد اظهار کرد: برنامه غربالگري، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی نوزادان و شیرخوران با هدف كشف نقائص شنيداري و انجام مداخله زود هنگام از بدو تولد نوزادان و شيرخوران انجام مي‌گيرد .
وی ادامه داد: این برنامه از جمله طرح‌های ملی سازمان بهزیستی کشور است و از سال 84 در کشور آغاز شده که در خراسان‌جنوبی از نیمه دوم سال 87  با پوشش 12 درصدی آغاز و در حال حاضر به پوشش 98 درصدی جامعه هدف رسیده است .
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه این برنامه در طي سه مرحله انجام مي‌شود، افزود: مرحله اول قبل از یک ماهگی انجام می‌شود و طی آن تمامی نوزادان در بدو تولد پیش از اینکه از بیمارستان ترخیص شوند شنوايي آن‌ها به كمك دستگاه‌هاي مجهز و پيشرفته و انجام تست‌هاي سريع، ساده، ارزان و بي خطر با هدف جداسازي نوزادان مشكوك به كم شنوايي  انجام می‌شود .
عرب‌نژاد اظهار کرد: مرحله دوم که مرحله تشخیص است، قبل از سه ماهگی انجام می‌شود و طی آن نوزاداني كه به هر دليل در مرحله اول مشكوك به كم شنوايي تشخيص داده شده‌اند؛ برای انجام معاينات و ارزيابي تخصصي شنوايي به كمك ابزار تشخيص مجهز تر به مراكز شنوايي سنجي معرفي می‌شوند .
وی ادامه داد: هدف از اين مرحله رد و تاييد كم شنوايي و مشخص کردن نوع و ميزان آن و همچنين راهنمايي والدين براي تكميل مرحله بعدي است .
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: مرحله سوم که مرحله مداخله نام دارد،  قبل از شش ماهگی انجام می‌شود که طی آن نوزادي كه در مرحله تشخيص، كم شنوايي آن به تاييد نهايي رسيده است، برای درمان و يا توانبخشي به موقع و زودهنگام به مراكز طبي و توانبخشي معرفي مي‌شود.
 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۲۱۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , معلولیت , بهزیستی