مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی:
۱۱۰ نسخه سند مرتبط با دفاع مقدس در خراسانجنوبی جمعآوری شد/ باغموزه دفاع مقدس استان در انتظار تخصیص اعتبار
1 فروردين 1397 ساعت 14:55
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی خاطر نشان کرد: باغ موزه دفاع مقدس استان ردیف ملی دارد که تخصیص اعتبار خاصی برای آن انجام نشده که امیدواریم در سال جدید این تخصیص اعتبار محقق شود.
به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از فارس، محمدرضا فخر با اشاره به اهمیت حوزه رسانه، اظهار داشت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب پای کارهای اعتقادی هستند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری تأکید بسیاری بر مسأله دفاع مقدس دارند، افزود: ایشان از مباحث دفاع مقدس و راهیان نور به عنوان گنجینه تمامنشدنی تعبیر کردند.
ارزشهای دفاع مقدس؛ گنجینه تمامنشدنی دوران دفاع مقدس
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی ارزشهای دفاع مقدس را گنجینه تمامنشدنی دوران دفاع مقدس بیان کرد و گفت: اگر ما حتی 200 سال از این گنجینه استفاده کنیم باز هم جبهههای ما مطلب دارد و بهرهگیری از این جبهههای مقاومت برای نسل آینده مثمرثمر خواهد بود.
فخر اضافه کرد: ایفای نقش و نگاه نسل جوان ما به گنجینههای تمامنشدنی دفاع مقدس باید به صورت نقشی انقلابی ادامه یابد.
وی با اشاره به اقدامات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی در سال 96 عنوان داشت: نخستین برنامهای که در حوزه دفاع مقدس داشتیم بحث محتوایی و روایتگری در حوزه راهیان نور بود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در پنجم اردیبهشت ماه سال گذشته سالروز شکست آمریکا را در صحرای طبس برگزار کردیم، ادامه داد: همچنین بزرگداشت سوم خرداد، بزرگداشت هفته دفاع مقدس، بزرگداشت هفته بسیج و دهه فجر را در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری به طور هر ساله برگزار کردهایم.
زنده نگهداشتن یاد شهدا؛ از فعالیتهای شاخص بنیاد حفظ آثار
فخر زنده نگهداشتن یاد شهدا و ایثارگریهای دفاع مقدس را از فعالیتهای شاخص بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس عنوان کرد.
وی اضافه کرد: در سال گذشته در گام نخست و در حد وسع و توان خود مناسبتهای مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را از لحاظ امکانات و مسائل اعتباری برجسته کردیم.
تهیه دانشنامه استانی دفاع مقدس
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی به حوزه دایرهالمعارف بنیاد اشاره کرد و بیان داشت: ما در این حوزه دانشنامه استانی دفاع مقدس را در سال گذشته تهیه کردیم که این خود کار مهمی در جهت زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای استان بود.
فخر اضافه کرد: در سال گذشته نزدیک به 500 مطلب مرتبط با دفاع مقدس در استان خراسانجنوبی را به تصویب بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تهران رساندیم.
وی ادامه داد: فاز نخست دانشنامه دفاع مقدس به پایان رسیده و فاز بعدی آن پروندهسازی، کار پژوهشی و میدانی است که این فاز نیز آغاز شده است.
برگزاری جشنواره اسوههای صبر و مقاومت در اسفندماه سال گذشته
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی به برگزاری جشنواره اسوههای صبر و مقاومت در اسفندماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: این برنامه برای خانواده شهدای استان به عنوان برنامه برجسته و عمده دفاع مقدس در استان برگزار شد.
فخر تصریح کرد: همچنین در این جشنواره از 110 بانوی بزرگواری که به نحوی در حوزه ایثار و شهادت دخیل بودهاند با حضور مسؤولین استانی تجلیل شد.
تشکیل دفتر روحانیون در حوزه دفاع مقدس
وی افزود: در سال گذشته دفتر روحانیون در حوزه دفاع مقدس را در استان تشکیل دادیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی تصریح کرد: تلاش ما بر این است که بانک اطلاعات بنیاد را در حوزه رزمندگان و روحانیت دفاع مقدس تکمیل کنیم.
فخر بیان داشت: در سال گذشته از هشت نفر از همسران مدافع حرم که از روحانیت دوران دفاع مقدس بودند، تجلیل به عمل آمد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مسائل هنری، سینمایی و ادبی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کارهای خوبی انجام شده است، افزود: در ساخت کلیپ در سطح کشور حائز رتبه و مقام شدیم و با زحمات فراوان سرودهایی را تهیه کردیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی به حوزه فضای مجازی استان اشاره کرد وافزود: بازدید مجازی صحرای طبس و درست کردن استیکر دفاع مقدس از کارهای حوزه فضای مجازی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان بوده است.
فخر تصریح کرد: نرمافزاری را طراحی کردیم که براساس آن جانمایی یادمانهای شهدای گمنام در سطح استان و شهرستانها در آن دیده میشود.
تألیف کتاب "مشق عشق" با روایتگری مادران شهدا
وی کتاب "مشق عشق" را آخرین کتاب تألیف شده از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان عنوان کرد و گفت: در این کتاب خاطرات شهدای دفاع مقدس با روایتگری مادران شهدا به تألیف درآمده است.
جمعآوری 110 نسخه سند مرتبط با دفاع مقدس در خراسانجنوبی
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی با بیان اینکه در طی سال گذشته سنوات مرکز اسناد دفاع مقدس استان بروزرسانی شده است، گفت: در حال حاضر در مرکز اسناد دفاع مقدس استان بالغ بر 110 نسخه سند مرتبط با دفاع مقدس را در سطح استان جمعآوری کردهایم که که این اسناد را در گام نخست اسکن و بعد برای دسترسی بهتر عموم وارد یک سامانه میکنیم.
فخر اضافه کرد: دانشجویان و دانشآموزان درس دفاع مقدس را در دو حوزه دانشگاهها با عنوان دو واحد درس اختیاری و در مدارس با دو واحد درس اجباری میگذرانند.
وجود 18 استاد درس دفاع مقدس در خراسانجنوبی
وی ادامه داد: 18 استاد درس دفاع مقدس در استان داریم که جذب اساتید این درس در دستور کار ما است که کار جذب و آموزش این اساتید در حال انجام است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی اضافه کرد: در استان دو پروژه مرکز فرهنگی با ردیف اعتباری ملی داریم که یک پروژه دفاع مقدس در مرکز استان است که کارهای آن انجام شده و در حال پیگیری تخصیص اعتبارات این پروژه هستیم.
فخر ادامه داد: واحد فرهنگی و سیاسی واحد طبس گلشن را در دستور کار داریم که نزدیک به 60 درصد کار زیربنایی و ساختو ساز آن انجام شده است و به دنبال تخصیص اعتبارات این مرکز هستیم.
وی گفت: براساس اتفاقاتی که در جامعه ما رخ داده است جای شهید و جلاد عوض شده که در این جهت عملیات مرصاد را در شهرستانهای استان انجام دادیم چرا که باید بیش از پیش پیرو رهنمودهای مقام معظم رهبری باشیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی به مراسم تشییع و تدفین شهدا در استان اشاره کرد و افزود: تدفین شهدا در دو مرحله که حضور پرشور مردم مثالزدنی بود، انجام شد.
فخر اذعان داشت: در دهه فجر سال گذشته که مصادف با شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) بود، تدفین شهدای گمنام در شهرستانهای استان را داشتیم و عطر ایثار و شهادت در میان مردم پراکنده شد.
وی بیان داشت: در بازه زمانی هفت سال گذشته نزدیک به 131 شهید گمنام در استان تدفین شدهاند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی با اشاره به محل تدفین شهدای گمنام، اضافه کرد: ما بر اساس تقاضای مردم مناطق تدفین شهدای گمنام را اولویتبندی میکنیم.
فخر با اشاره به اینکه مردم استان در ساخت عتبات عالیات سنگ تمام میگذارند، اذعان داشت: سعی ما بر این بوده تا خواستههای مردمی که برای یادمانسازی شهدای گمنام در استان باشد را جذب کنیم.
بانک اطلاعات رزمندگان و شهدای استان تکمیل میشود
وی یکی از کارهای سال جدید را تکمیل بانک اطلاعات رزمندگان و شهدای استان عنوان کرد و افزود: در این اصل مهم از از رزمندگان روحانی و جامعه پزشکی استان کمک خواهیم گرفت.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی ادامه داد: پیگیری جدی بودجه دو مرکز فرهنگی بنیاد و خروج آن از حالت رکود را که یکی در مرکز استان و دیگری در طبس گلشن است را خواهیم داشت.
فخر یکی دیگر از برنامههای سال جدید را رسیدگی به امور بانک اطلاعاتی بانوان رزمنده و ایثارگر استان عنوان کرد و افزود: مراسم پنجم اردیبهشتماه سالروز شکست آمریکا در طبس گلشن را خواهیم داشت.
برگزاری کنگره دو هزار شهید در سال جاری
وی یکی از کارهای عمده سال جدید را برگزاری کنگره شهدا در استان عنوان کرد و اذعان داشت: برگزاری کنگره دو هزار شهید را در استان خواهیم داشت.
باغ موزه دفاع مقدس استان در انتظار تخصیص اعتبار
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی خاطر نشان کرد: باغ موزه دفاع مقدس استان ردیف ملی دارد که تخصیص اعتبار خاصی برای آن انجام نشده که امیدواریم در سال جدید این تخصیص اعتبار محقق شود.
فخر ادامه داد: در بحث اقلام حجمی که به کارهای جنگی تخصیص داده میشود، اقدامات خوبی انجام دادیم و این اقلام را از مکانهای دیگر تهیه کردیم و در باغ موزه دفاع مقدس واقع در خیابان شهید صیاد شیرازی قرار میدهیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی گفت: در برنامه ششم توسعه باید پروژه این باغ موزه را تا سال 99 به اتمام برسانیم.
فخر اضافه کرد: مطابق شأن و جایگاه رزمندگان دفاع مقدس و شناساندن زحمات آنها کاری انجام ندادهایم و باید بیشتر از این در حوزه ایثار و شهادت کار انجام دهیم.
وی افزود: سالهای متوالی است که مقام معظم رهبری برای اعزامهای راهیان نور تاکید دارند که جامعه ما نیازمند این فرهنگ ایثار و شهادت است و این فرهنگ غنی است و میتواند خوراک مسائل فرهنگی ما برای سالیان آینده باشد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 13276